תוצאות בדיקת אולטרה סאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת אולטרה סאונד
    גלית שלומוביץ
    15/09/2008

הבת שלי בת 4 ו-9 חודשים. במהלך חודש אוגוסט 2008 סבלה פעמיים מחום גבוה של 40 במשך מס' ימים ללא ממצא מיוחד ובהמשך הרופא חשד שאולי מדובר בדלקת בדרכי השתן וערכנו בדיקה שבעקבותיה התברר שאכן היתה לה דלקת בדרכי השתן. היא קיבלה זינט במשך 10 ימים ואז הדלקת חלפה ואחרי 4-5 ימים שוב הופיעה חום גבוה ואז חזרנו על הבדיקה ושוב נמצאו חיידקים בשתן. הפעם היא טופלה בצפורל ואז הדלקת תודה לאל חלפה. הרופא הסביר לי שלפעמים הדלקת לא עוברת בפעם הראשונה וצריך להמשיך אנטיביוטיקה. כמו-כן הופנתי לאולטרה סאונד כליות שהרופא הסביר כתהליך שיגרתי במקרה של דלקת חוזרת בדרכי השתן. תוצאות הבדיקה הן כדלקמן: הכליות בנות מראה על שמעי תקין. עובי קליפת הכליות תקין. אין הרחבת אי מי מן המערכות המאספות התוך כלייתיות. כליה ימנית נמדדה באורך 7.98, כליה שמאלית 7.12. ומכאן ניתן ללמוד כי הימנית גדולה מהשמאלית. כמוכן שלחוף השתן בעל דפנות חלקים וסדירים. לא הודגמו סימני לחץ חיצוניים פתולוגיים, לא נותרה שארית שתן בת משמעות בתוך ההתרוקנות. מומלץ על המשך בירור. האם יש לי סיבה לדאגה? אני מוטרדת מאוד מאוד מאוד. מה המשמעות של התוצאות? האם הן נחשבות תקינות? מה המשמעות הקלינית של כל הסיפור הזה. אנא תשובה מהירה כי אני בהיסטריה. מה צריך לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סונר כליות

ד''ר רפאל הלוי
    19/09/2008

שלום
    לפי התשובה הכליות נראות במבנה תקין וללא פגם כלשהו.
    הבדל גודל בין כליות קים עד 1 ס"מ אולם עפי"ר לטובת כליה שמאלית.
    אולם מדידות בסדר גודל זה לא תמיד מדויקות ולכן לדעתי יש לחזור על סונר כליות בשאלה ספציפית של גודל כליות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו