יש דבר כזה שימוש יתר בכליות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש דבר כזה שימוש יתר בכליות?
    מוסר כליות
    28/10/2008

זו שאלה כללית שנוגעת גם למבוגרים וגם לילדים. לאור המלצות רבות על שתיה של 2.5 ליטר ביום ומעלה אימצתי לעצמי את ההמלצה ודי הפתיע אותי שאני מודע עכשיו לכמה הגוף שלי היה "צמא" ולא קיבל מספיק נוזלים. הייתי נוהג לשתות בערך ליטר או מקסימום ליטר וחצי ביום ועכשיו אני מגיע ל2.5 מינימים ביום ללא פעילות גופנית. השאלה היא האם כמויות שכאלו מסוגלות לשחוק את הכליות מרוב "עבודת יתר"? האם בשלב מסויים כשהשתן הופך לבהיר כמו מים זה אומר שהכליות כבר לא מנקות פסולת כי אין פסולת או כי אין ביכולתן לעבוד יותר? ואם המקרה השני נכון האם יתכן שפעילות היתר הזאת של הכליות תגרום להם לסיים את תפקידם מוקדם יותר? יש לציין ששתיית היתר הזו גם גורמת לשאר המערכת לעבוד בהספק יותר גבוה והכוונה כמובן גם למתן שתן לעיתים קרובות. תודה על תשובתך. השתיין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתיה

ד''ר רפאל הלוי
    28/10/2008

שתית 2.5 ליטר ליום לאדם מבוגר אינה הרבה לילדים קטנים זוהי כמות גדולה.
    שתיה מרובה מאוד גורמת לירידה בכושר ריכוז השתן אם כי היא הפיכה עם הפסקת השתיה המרובה שתיה מרובה והשתנה מרובה בהתאם דורשות בירור נפרולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו