עדיפות למקורות חלבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיפות למקורות חלבון
    אלכס
    16/02/2010

שלום פרופ',

אני מעוניין להעלות שאלות מעט שונות ממה שראיתי כאן בפורום, ובאינטרנט בכלל, ואודה לך אם תוכל לשפוך מעט אור על הנושא המעניין הבא:

אני ספורטאי כח וסובל ממצב אי ספיקה קל של הכליות המתבטאת בקריאטינין גבוה מעט מהמקסימום של הסקאלה המקובלת בארץ.
    לאחר קריאה ארוכה של מאמרים בנושא, רציתי לשאול האם מבחינת ה"עומס" על הכליות עדיף לצרוך חלבון ממקור שאינו בשר כגון עוף ובקר, אלא חלבון שמקורו במוצרי חלב וחלבון צמחי? האם הורדה במינוני הבקר והעוף יכולה להוריד לי מעט את הקריאטינין בבדיקות הדם?
    האם גם ביצים ודגים כלולים במזונות העדיפים משמעותית מבקר ועוף?

אני מנסה לשמור על רמת חלבון שתאפשר לי להמשיך להגיע להישגים נאים בתחום הכח ומסת השריר (ללא שימוש בסטרואידים אנבוליים כמובן), כי המלצת ה-FDA היא 0.8-1.0 לק"ג גוף לאוכלוסיה רגילה, אך מחקרים רבים שנערכו במהלך השנים בספורטאי כח חדשים וותיקים כאחד, כגון אלו של Tipton, Lemon ו-Kreider והקולגות שלהם, הראו כי המתאמנים הגיעו בממוצע למאזן חנקן ניטרלי עבור כ- 1.7 גרם חלבון לק"ג גוף והסינתוז התייצב כשצרכו-1.4 גרם לקילו מסת גוף, כשעבור כמויות גבוהות מכך לא נמצא כי הסנתוז הוגבר משמעותית, ואלו בעצם היו המלצות המחקרים מבחינת הצריכה (בממוצע כמובן, עם סטיות קלות לפה ולשם בין מחקר למחקר).
    אשמח על דעתך האם גם כמות כזו מקובלת למי שהוגדר כבעל אי-ספיקה קלה, אך בריא בכל שאר הפרמטרים.

ושאלה קצרה ואחרונה - האם מותר לתסף במעט קריאטין מונוהידרט (לאחר שהבקר ירד מהתזונה), או שמא זה סיכון רציני במצב של אי ספיקה קלה? מדובר על כמות קטה של כ-3-5 גרם ביום, עם הפסקות יזומות של מספר שבועות בין רצפי הנטילה.

רב תודות, ואני מקווה ששאלתי שאלה מעניינת יחסית,
    בברכה,
    אלכס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדיפות למקורות חלבון

הוספת תגובה

• תוספים

פרופ' אבישלום פומרנץ
    18/02/2010

לשימוש בסטרואידים ותוספים יש מחיר
    לאדם בריא לא מומלץ כלכלה עשירה מאד בחלבונים על אחת כמה וכמה למי שיש הפרעה קלה בתפקוד כליות.
    תפנה לנפרולוג שימליץ לך על הדיאטה נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו