כליות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות פוליציסטיות
    שחר
    18/07/2010

שלום רב,

אני בת 36 ולפני מס' שנים גילו אצלי ציסטות מרובות בשתי הכליות. נכון להיות אני נמצאת במעקב פעם בשנה לראות שאין שינוי ושהתפקוד תקין ובינתיים לא חל שינוי מאז הגילוי ואני חיה חיים בריאים לחלוטין.
    עד לפני 8 חודשים כשילדתי לא הייתי מודעת לכך שמדובר במחלה גנטית. אצל אף אחד במשפחה שלי לא היה קיים. בסוף ההריון היתה לי בעיה של לח"ד גבוה ובסיומו קישרו בין הדברים.
    הילדה נולדה עם כליות תקינות. עד איזה גיל צריך לחכות כדי לדעת בוודאות שלא הורשתי לה את המחלה? כל כמה זמן צריך לעקוב אחריה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• כליות פוליציסטיות

ד''ר ענת אלקיים
    19/07/2010

כליות פוליציסטיות מועברות בצורות תורשה שונות ובהתאם גיל וחומרת התבטאות המחלה.
    מומלץ ברור היסטוריה רפואית ומשפחתית מדוקדקת ומעקב ע"י נפרולוג ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליות

פרופ' אבישלום פומרנץ
    19/07/2010

בהמשך למה שנכתב
    יש אפשרות לבירור גנטי אבל זה לא ישנה. דרוש מעקב רפואי בשנים הקרובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כליות פוליציסטיות

שחר
    20/07/2010

מתנצלת מראש על מבול השאלות:-)

האם ע"י בירור גנטי ניתן יהיה לדעת בוודאות האם קיימת אצל הילדה המחלה או לא?
    האם לגבי הריונות עתידיים, מה הסיכוי שיוולד ילד חולה?
    האם חומרת המחלה שעוברת לילד בתורשה זהה לחומרת המחלה שקיימת אצל ההורה או שיכולה להיות גם שונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו