מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת כליהסבטלנה22/07/2010
שלום רב,
מזה כ-4 חודשים אני סובלת מכאבים בצד השמאלי-האחורי שלהמותן. הכאבים באו והלכו. היו תקופות שלא חשתי כלל בכאב. היו כאבים חלשים וגם חזקים. לאחרונה הכאבים התגברו משמעותית ואין כמעט יום בו אינני חשה בכאב. עשיתי בדיקות דם ושתן, כולל 2 איסופי שתן (ל-24 שעות): עם חומר משמר ובלי חומר משמר. כל הבדיקות הנ"ל היו תקינות. ב- US הודגם גוף קטן (0.3 ס"מ) שיכול להתאים לאבן וכן הודגם מבנה היפואקואי בגדול של 1.8 ס"מ. לא הייתה עדות ל- הידרונפרוזיס. נבדקתי אצל אורולוג אשר הפנה אותי לבדיקת CT בטן בפרוטוקול אבנים (ללא חומר ניגוד) והבדיקה לא הראתה אבנים באף איבר. האורולוג ציין שאצטרך לחזור על בדיקת CT והפעם עם חומר ניגוד. הדגש הוא על CT אורוגרפיה. לפני יומיים הכאבים התגברו מאד והיה לי קושי של ממש להימצא בתזוזה, אפילו הכי מינימאלית.הכאבים היו חזקים ודוקרניים, מלווים בהרגשת כובד ומשיכה כלפי מטה. באותו ערב הגעתי למלר"מ והרופאה הפנתה אותי בדחיפות למיון וציינה שיתכן ומדובר בצניחת כליה שמאלית. במיון עשו בדיקות דם ושתן וכן בדיקה גניקולוגית. כל הבדיקות יצאו תקינות. קיבלתי זריקה נגד כאבים שהפחיתה משמעותית את הכאב אך לא לחלוטין. אתמול כמעט ולא חשתי בכאב אך היום אני מרגישה את הכאב חוזר.שאלותיי הן: 1) האם עליי לחזור על בדיקת CT והפעם עם חומר ניגוד? 2) האם אכן יתכן ומדובר בצניחת כליה? איזו בדיקה עליי לעשות כדי שתאשר/תשלול זאת? 3) האם יש בדיקות אחרות שעליי לבצע (גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה)?
אודה מאד על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
פרופ' אבישלום פומרנץ24/07/2010ממליץ לעבוד דרך רופא מטפל
קשה לתת יעוץ טוב ללא כל הפרטים
מה הממצא בכליה???
ישלבצע יעוץ עם החומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת כליה - המשך
סבטלנה24/07/2010שלום פרופ' פומרנץ,
לגבי השאלות שהעלית - פירטתי לגביהן בפנייתי הראשונה בפורום זה ב- 22/07:
1) האולטרא סאונד הראה שיש מבנה בגודל 0.33 שיכול להתאים לאבן וכן נמצא מבנה היפואקואי בגודל 1.8 ס"מ. כל זה בכליה השמאלית. בכליה ימנית לא נמצא דבר ובכל תקין בה.
2) בדיקת CT בטן בפרוטוקול אבנים, ללא חומר ניגוד, הראתה שהכל תקין. לא נמצאה עדות לאבנים, לא בכליות ולא באף איבר אחר.
בשיחה עם שני אורולוגים שונים, הומלץ לחזור על CT אורוגרפיה והפעם עם חומר ניגוד.
רופאה נוספת (רופאת משפחה) העלתה אפשרות לצניחת כליה.
אתמול הייתי אצל רופאת משפחה נוספת אשר הפנתה אותי לגסטרולוג וגם לבצע CT של עמוד השדרה.
מה שרציתי לברר הוא:
1) האם עליי אכן לחזור על בדיקת CT אורוגרפיה עם חומר ניגוד?
2) האם באמת יתכן שמדובר בצניחת כליה?
3) איזו בדיקה יכולה לאשר/לשלול צניחת כליה?
4) האם עליי להיבד אצל גסטרולוג ולעבור בדיקת CT של עמוד השדרה?
במענך ציינת שלא סיפקתי מספיק פרטים. הפנייה הראשונה שלי כללה את כל הפרטים.
לאיזה מידע נוסף הינך זקוק כדי לתת ייעוץ?
אודה מאד על מענך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)