דם בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בשתן
    גלי
    24/09/2010

שלום רב,
    אני בת 30 וסובלת מאנדומטריוזיס אני פונה אליכם לייעוץ מכיוון שזמן מה יש לי דם בשתן אם הטווח הוא בין 0-10 אז אצלי עד חודש מאי היה 25 . ועכשיו 50 (כדוריות אדומות -דם בשתן). חשוב לי לציין כי מיד כאשר הופיע דם בשתן ניגשתי לאורולוג מומחה וכן בטוצעו סדרה של בדיקות וזאת מאחר ואני סובלת גם מתכיפות במתן שתן . בוצע US כ-3 פעמים . נצפה: שתי הכליות בגודל ומבנה תקינים .אין עדות לאבנים והידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי בקוטר 0.9 ס"מ . בחלק העליון של הכליה הודגם מוקד אקוגני קורטיקלי בקוטר 0.5 ס"מ ואובחן כAML שהבנתי שאיננו מסוכן. יחד עם זאת ב US השני שבוצע נצפה גודש מינמלי/קל של המערכת המאספת בכליה השמאלית אשר חולף לאחר הטלת שתן . בנוסף, בוצעה בדיקת איסוף שתן שיצאה תקינה ובדיקת ציסטוסקוטפיה שיצאה תקינה וכן אורודינמיקה שבה נכתב : זרם מקוטע .שארית קטנה. מילוי ותחושת קיבולת תקינים . אי יציבות מחזורית של דטרוסור ללא דליפה . כיווץ תקין אך יש שימוש בבשרירי בטן.
    חשוב לי לציין דבר עוד משהו , לפני זמן מה בבדיקה של צוואר הרחם בעקבות בדיקת פאפ שהצריכה המשך בירור נתגלה ע"י רופא מומחה שיש לי מוקדים ארוזיביים עדינים שמדממים קלות למגע בשפה התחתונה. בוצעה צריבה עם חנקת הכסף למוקדי הארוזיה.
    בדיקות ה-US כליות האחרונה הייתה לפני שנה.

אני מתנצלת על ההודעה הארוכה אבל רציתי למסור את מרבית המידע.

האם ייתכן שהדם שנצפה בשתן הוא כתואה מהפריכות באזור צוואר הרחם? ואם כן מדוע זה עלה מ-25 שהיה יציב וקבוע ל-50? האם ישנן בדיקות נוספות או אחרות שאני צריכה לעשות ? כי מה שעשיתי עד כה נמצא תקין ומרבית הרופאים מתייחסים בביטול לדם שנצפא בשתן ואומרים לי שזה שום דבר. לגבי המערכת המאספת איך ייתכן שההרחבה המינימלית שנצפתה נעלמה לאחר הטלת שתן , אשמח לקבל אסבר קצר מה זה אומר מערכת מאספת.
    עניין הדם מאוד מדאיג אותי ואודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי הארוכה .

תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתן

הוספת תגובה

• דם

פרופ' אבישלום פומרנץ
    25/09/2010

מבנה כדורית דם אדומה יענה על האופציה של RBC מאברי מין ואו צואר רחם.
    במידה ויש נתונים ת כליה נטיה לאבנים מחלות כליה ניתן להעריך סיכון למחלה כליתית.
    במידה והמטוריה קבועה רצוי להשלים בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לפרופ' פומרנץ

גלי
    25/09/2010

אני לא בטוחה שהבנתי את תשובתך נכון , האם יש סיכון למחלה כליתית?

בנוסף,הבנתי שאני צריכה להמשיך לברר את עניין ההמטוריה.
    אצל מי עליי לעשות זאת אצל נפרולוג או אצל אורולוג משום שכאשר ניגשתי לאורולוג הוא לא ייחס חשיבות לדבר.

לתשובתך אודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו