מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבע השתןאסף15/12/2007
מתנצל על שאני מפנה כאן את שאלתי על אף גילי - פשוט לא מצאתי ברשת פורום נפרולגיה והחלטתי לנסות לשאול כאן (בעיה שמלחיצה אותי).
אובחן אצלי קרוהן לפני 8 חודשים ומאז אני נוטל כדורי פנטסה (3 גר' ליום). מאז תחילת לקיחת הכדורים (מהימים הראשונים לתחילת נטילת הכדורים) השתנה גוון השתן לצבע סגלגל-בורדו. הייתי אצל מספר רופאי גסטרו שלא ידעו מה לעשות והפנו אותי לבדיקות שונות כגון פוריפיריה ועוד מספר בדיקות שנשללו. הלכתי באופן פרטי למנהל מחלקה (גסטרו) והוא היחידי מכל רופאי הגסטרו אצלהם ביקרתי שאמר שמקרים דומים מוכרים לו ומקורם בנטילת כדורי הפנטסה. הוא אמר שאין מה לחשוש אבל המליץ על פניה לנפורולוג ואכן קבעתי תור לנפרולוג לסוף פברואר.
שאלתי: האם התופעה מוכרת לכם הנפרולוגים ? האם יכול להגרם לי נזק לגוף מנטילת הפנטסה ? האם תמליצי לי על הקדמה של התור (מבחינתי אני מוכן לזרז את התור וללכת באופן פרטי) ?
האם מומלץ לי להגיע לנפרולוג עם בדיקות מסויימות שאבצע לפני הפגישה איתו ושיסייעו לו לתת אבחנה ? האם עלי לחשוש מפגיעה כלשהיא במערכות הגוף ?
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיל
ד''ר לבנה סיני-טריימן16/12/2007ישנם גם ילדים עם קרהון שמקבלים פנטסה אמי לא ניתקלי עוד בשתן בצבע סגול אני אחפש מעט. אם אין דם ואין חלבון ותפקודי הכליות תקינים נראה שאין סיבה לדאגה אבל תשובה מדויקת על הסגול אין לי אם אמצא אכתוב לך בברכה לבנה סיני דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אסף16/12/2007ממתין בכליון עניים לתשובתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)