מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSAשרי06/04/2011
שלום, ביתי בת ה-3.8 עברה ארוע של פיילונפריטיס לפני 9 חודשים וידוע על VUR מימין כעת עברה מיפוי כליות והייתי רוצה לדעת מה זה אומר פשוט במרפאה לא עובדים
סיכום הממצאים:
כליה ימנית קטנה יותר מהשמאליתעם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית. הקורטקס באזורים מסוימים נראה מעט דק מהרגיל ()בחלק מהקוטב העליון ובאספקט מדיאלי של הקוטב התחתון) ללא פגמים בקונטור. תפקוד יחסי 43% אורך הכליה 6.6 ס"מ
כליה שמאלית קליטה תקינה בקורטקס. תפקוד יחסי 57% אורך כליה 7.7 ס"מ
אודה לכם אם תענו לי מהר כי אני לא מבינה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA - תגובה
פרופ' אבישלום פומרנץ08/04/2011מעלה חשד לנזק בכליה. עם צלקות בכליה מהזיהום / VUR.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ
0579451561* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA- תגובה
שרי10/04/2011קראתי את תשובתך אך רציתי לשאול בהקשר לכך שאמרת שכנראה נהיו צלקות, אני רשמתי רק את הממצאים לא חשבתי שיש לרשום גם את הסיכום אך בעקבות תגובתך הוסיף גם את הסיכום וכך נרשם: כליה ימנית מעט קטנה מהשמאלית עם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית בגלל אזורים בעלי קורטקס דק מהרגיל. יתכן שממצאים אלו נובעים מדיספלזיה קלה. אין עדות לצלקות.
כליה שמאלית תקינה.
אני מבינה מכאן שאין עדות לצלקות, אז מה זה כן אומר?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יחס רנין ואלדוסטרון ותוצאות בדיקת דם
תוצאות אולטרסאונד כליות ומה פירושם
גבר בן 50 GFR לא תקין
תוצאות בדיקות דם מלחיצות
כליה ימנית אגנית מתפקדת זה משהו שאפשר לחיות איתו
משמעות של ציסטה קורטיקלית בכליה
בדיקות שתן ודם ותוצאות הבדיקות
הידרונפרוזיס כליה שמאלית אצל תינוק
כליות אגניות בעובר וסיכוי לתפקוד תקין
ערוץ הבריאות
.jpg)