תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA
    שרי
    06/04/2011

שלום, ביתי בת ה-3.8 עברה ארוע של פיילונפריטיס לפני 9 חודשים וידוע על VUR מימין כעת עברה מיפוי כליות והייתי רוצה לדעת מה זה אומר פשוט במרפאה לא עובדים
    סיכום הממצאים:
    כליה ימנית קטנה יותר מהשמאליתעם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית. הקורטקס באזורים מסוימים נראה מעט דק מהרגיל ()בחלק מהקוטב העליון ובאספקט מדיאלי של הקוטב התחתון) ללא פגמים בקונטור. תפקוד יחסי 43% אורך הכליה 6.6 ס"מ
    כליה שמאלית קליטה תקינה בקורטקס. תפקוד יחסי 57% אורך כליה 7.7 ס"מ
    אודה לכם אם תענו לי מהר כי אני לא מבינה כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA - תגובה

פרופ' אבישלום פומרנץ
    08/04/2011

מעלה חשד לנזק בכליה. עם צלקות בכליה מהזיהום / VUR.

בכבוד רב
    פרופ פומרנץ
    0579451561

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי כליות סטטי DMSA- תגובה

שרי
    10/04/2011

קראתי את תשובתך אך רציתי לשאול בהקשר לכך שאמרת שכנראה נהיו צלקות, אני רשמתי רק את הממצאים לא חשבתי שיש לרשום גם את הסיכום אך בעקבות תגובתך הוסיף גם את הסיכום וכך נרשם: כליה ימנית מעט קטנה מהשמאלית עם קליטה קורטיקלית מעט לא הומוגנית בגלל אזורים בעלי קורטקס דק מהרגיל. יתכן שממצאים אלו נובעים מדיספלזיה קלה. אין עדות לצלקות.
    כליה שמאלית תקינה.
    אני מבינה מכאן שאין עדות לצלקות, אז מה זה כן אומר?
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו