אגני כליות מורחבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגני כליות מורחבים
    לימור
    24/12/2007

שלום רב .
    אני בשבוע 35 . בסקירה השניה בשבוע 25 נמצא כי אגני הכליות מורחבים : 8.5 מ"מ+8.1 מ"מ .
    היום , בביצוע בדיקת האלטרסאונד נמצא כי המצב החמיר מאוד : אגן כליה שמאל -22 מ"מ ואגן כליה ימים 15 מ"מ , כאשר הגביעים מוגדלים , אך הפרנכימה תקינה ושלפוחית השתן נראית תקינה .

בדיקת מי שפיר תקינה ,אקו לב תקין ,

אני מודאגת מאוד . לטענת הרופא , אין צורך בהקדמת הלידה לשם טיפול .
    מה הסיכוי שהכליות נפגעו ? מה הסבירות שבהרחבה קשה זו הענין יסתדר מעצמו לאחר הלידה ?
    מה דרכי הטיפול ?
    אודה לתשובתך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגני כליות מורחבים

הוספת תגובה

• תששובה ללימור

ד''ר לבנה סיני-טריימן
    26/12/2007

לאור העובדה שמצוין שההפרנכימה תקינה הסיבה לדאגה יורדת עם זאת יש להמשיך ולאשש כל 3 שבועות עד ללידה את מצב האגנים מצב הפרנכימה שלפוחית השתן כמות מי שפיר כדי לדעת שלא חל שינוי לרעה
    אין צורך בלידה מוקדמת בשל חשיבות בשלות הראות ויתר אברי העובר
    לאחר הלידה סביב חודש ניתן להעריך ביתר דיוק את מצב הכליות, עד אז מבצעים אמנם על קול מיד לאחר הלידה ולעיתים אף נותנים סביב הברית אנטיבוטיקה
    הטיפול כמו שאמרתי מעקב בעיקר ולפי המימצאים מחליטים עד כמה חודרניים להיות מבחינת הבדיקות הנוספות
    יש לראות נפרולוג סמוך לאחר הלידה
    בברכה לבנה סיני דר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות....

עינבל
    28/12/2009

לימור שלום

גם אני בהריון בשבוע 35 ולעובר שלי יש אגן כליה אחד מורחב בדיוק כמו לעובר שלך,
    אני מציעה לך לא להילחץ גם אני שמעתי הרבה דעות בנושא, ולפעמים זה מסתדר אחרי הלידה,
    וגם אם לא הטיפול הוא לא מבין הקשים והמסובכים שיש,
    תיהיה אופטימית אין לדעת מה יהיה, נייתי אצל נופרולוג והוא סיפר שהוא מכיר הרבה מקרים שהבעיה מסתדרת מעצמה,
    ולפי המלצתו יהיה לתת לתינוק אנטיביוטיקה לפני הברית.
    שיהיה לכם בהצלחה והרבה אופטימיות!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו