מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לאחר ניתוח מוחרונית10/05/2008
אבי עבר ב1/5 ניתוח מוח עקב גילוי של גידול במוח בצד ימין קרוב למצח. בניתוח הוסר חלק מהגידול והחלק הנותר ככל הנראה ממאיר לפי דברי הרופא המנתח (ד"ר שמואל מלמד - מסורוקה) . מחכים כרגע לתשובה על מידת ממאירות הגידול.
אבי שוחרר מבית החולים לאחר 4 ימים עם המלצות להמשך טיפול בכדור "DEPALEPT " לא נאמר לנו מהן תופעות הלוואי לאחר הניתוח .
אתמול בערב המהלך ארוחת שישי לפתע החל אבי לרעוד והפנים התעקמו לו, הלשון היתה תקועה בחוץ, מדובר היה במשהו כמו חצי דקה עד דקה - קשה לאמוד את הזמן כיוון שהיינו בלחץ נוראי,
הוא היה צריך לקחת כדור בדיוק אחרי האוכל אז נתנו לו את הכדור והוא חזר לעצמו, רצנו איתו מהר למיון כי לא ידענו מה קורה.
לאחר ששוחחנו עם ד"ר מלמד הוא המליץ לחזור הביתה ולא להשאיר במיון בגלל כל המחלות(ברצוני לציין כי אנחנו תושבי אשקלון ולכן רצו לברזילאי).
רציתי לדעת האם אכן מדובר בתופעה רגילה וידועה אחרי ניוח ולמרות לקיחת התרופה בזמן.
כמו כן האם אסור כרגע להשאירו לבד?
אבי בן 61 אדם פעיל לחלוטין, בריא באופן כללי ללא ארועים קודמים.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, אנחנו מעט אבודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית שלום
ד''ר עוזי בן דוד10/05/2008מתאורך עולה שאביך עבר התקף של פרכוס "חלקי" מוטורי כ"כ הנראה ללא איבוד הכרה. הטיפול בדפלפט היה אמור להגן עליו מפני תופעה זו ויתכן שהתרופה לא היתה באותה עת ברמה " טיפולית" בדמו. תופעה זו אינה נדירה לאחר ניתוחי מח ובמיוחד אם הגידול או הניתוח פלשו את קליפת המח.
אני מניח שהודרכתם לבצע בדיקת רמת התרופה בדם ואחריה יוחלט על שינוי במינונה או תוספת או החלפת הטיפול.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה היה אירוע מוחי חולף ?דן08/05/2008
שלום ד"ר
אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים, ואודה לך על התייחסותך.
בן 33 ללא מחלות רקע.
לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
ושוב ההמלצה היא להמשיך את אותו טיפול.
רציתי לשאול כמה שאלות :
1. מה הכוונה ב BAB חיובי משמאל ? ובארפלקסיה ?
2. אולי זה ניסיון להתעלם קצת מהמציאות, אבל אני חושש שהיו לי גם תחושות של הירדמות קלה בצד שמאל בפנים (מה שלא אמרתי לרופאה) , האם זה משנה לצורך העניין ?
3. האם בכל מקרה של קרדיוליפין חיובי יש המלצה לנטילת אספירין, גם אם זה בגיל צעיר יחסית ? או שאולי היתה לי סיבה נוספת להמלצה הזו ?
4. לא שאלתי את הרופאה מה היה, אלא הסתפקתי בזה שהסיטי היה תקין, האם אפשר לדעת בוודאות שלא היה אירוע מוחי חולף ? האם זה משנה לעתיד ?
5 . האם יש מקום בבירור נוסף לאור הנתונים דלעיל ?
אודה לך מאוד אם תאיר את עיני בקשר לזה.
תודה מראש גם על הסבלנות.
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל שלום,
ד''ר עוזי בן דוד11/05/2008למרות ששאלתך הינה בתחום התמחות נוירולוגי אנסה לענות על חלק מהשאלות:
- BAB קיצור של רפלקס בבינסקי (שמופק בגרוי כף הרגל) מרמז על גרוי או פגיעה במסילה העצבית הפירמידלית השולטת על המוטוריקה הרצונית באותו צד. ארפלקסיה - אי הפקה של רפלקסים גידיים בגפיים אינה בהכרח ממצא פתולוגי ולעיתים בודק אחר יצליח להפיקם.
- התחושה של רידום בחצי פנים משמאל יכולה להוסיף לאוטנטיות של תלונותיך וגם לעזור במיקום אפשרי של אזור הפגיעה.
-בשל קרדיוליפין חיובי והנטיה ליצירת קרישים בתוך כלי הדם עם ההשערה שבמקרה שלך גרמו לארועי מח חולפים יש קשר למתן אספירין שהינו טיפול מניעתי.
- אין ודאות באבחנה אך בסבירות גבוהה נראה שמדובר ב- TIA- ארוע מוחי חולף
- כברור נוסף הייתי ממליץ על ביצוע MRI מח לשלילה של מוקדים חולניים ברקמת המח בעיקר באזורים שלא נראים היטב ע"י ה-CT כמו גזע המח והמוחון כמוכן גם הדמיית כ"ד מוחיים CTA או MRA
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה רבה, וברשותך תוספת..
דן11/05/2008אני מודה לך מאוד על תגובתך המפורטת (גם על כך שענית לי אף שזה לא קשור במדויק לנוירוכירורגיה)
ורציתי לשאול משהו שאני לא יודע אם יש לו קשר.
הייתי אצל רופא א.א.ג. בגלל טינטון, והפנה אותי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידה עיצבית בשמיעה (בטונים גבוהים, כשאני נמצא בתחתית הנורמה) וזה בעיקר בצד שמאל, והמליץ לי על נטילת אביטול למשך חודש, וחזרתי אליו לביקורת וסיפרתי שאני סובל לפעמים גם מסחרחורת ואולי זה קשור, והוא נתן לי הפניה לבדיקת ENG (בעוד כחודש וחצי), ולהמשיך עם האביטול.
קראתי על הבדיקה הזו מעט והבנתי שהיא מיועדת לסחרחורת מסוג ורטיגו, העניין הוא שאני לא סובל מסחרחורת סיבובית אלא אני מרגיש תחושות כמו עירפול וטשטוש וכבדות באותו זמן.
האם הבדיקה טובה גם לזה ?
ולאור תשובתך עלתה בי המחשבה, האם יש קשר בין כל הסיפור הראשוני שלי שהתרכז בצד שמאל, לבין הירידה בשמיעה שהיא משמעותית יותר בצד שמאל ?
ואם כן, מה זה דורש ?
ושוב רק תודות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוורנומהרונית08/05/2008
שלום רב, לפני חודשיים עשיתי CT מוח עם חומר ניגוד עקב כאבי ראש והתקפים נוירולוגיים קלים (נימול, חולשה) בCT לא נמצא דבר , לאחר מכן עשיתי MRI שבו נמצאו 2 ממצאים: מתחת לטנטוריום: מבנה תקין למעט נוכחות אנגיומה רידית קטנה ומטושטשת בצד הימני של הגשר שאורכה המירבי כ11 מ"מ (הנוירוכירורג טוען שלא רואים כלום וזו אפילו לא אגיומה)
מעל לטנטוריום: מימין לקו האמצע, מעל החדר הצדדי הימני בקורקס המדיאלי של הונה הפריאטלית הימנית מודגמת קוורנומה מעוגלת עם מרכיב המוסידריני דומיננטי שצורתה מעוגלת וקוטרה המירבי 7.7 מ"מ, לאחר הזרקת גדוליניום לוריד קיים רושם של האדרה קלושה בשוליה של קורנומה זו. נראה שמדובר בקומפלקס של אנגיומה/קוורנומה.
היום אני סובלת מלחצים בראש והאוזניים וטנטון באוזן ימין, יש לציין שמאז אני לא רגועה כי קוורנומה זו דיממה פעם, הנירוכירורג אמר שלא ניתן לנתח ואין גם צורך רק מעקב של MRI פעם בחצי שנה, אבל אני לא רגועה ומפחדת מאירוע מוחי. (אני בת 27 חצי שנה לאחר לידה וגינלית, חודש וחצי לאחר הלידה הכל התחיל) אשמח לחוות דעת נוספת וסליחה על האורך. רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית שלום
ד''ר עוזי בן דוד11/05/2008אני מסכים עם דעתו של הנוירוכיר' שבדק אותך.
מדובר בתהליך קטן למדי ועמוק שאמנם יכול להסביר כאבי הראש (לגבי הטינטון הייתי מוסיף בדיקת MRV מח). האנגיומה הורידית הינה בעצם וריאנט של וריד מורחב שכיח מעט יותר הנשים ומצביע על נטית יתר מסוימת לדימום אך עיקר הדמומים הינם מיקרוסקופיים בתוך הקברנומה. שעור הדמם השנתי הוא כ- 3% (נתונים שונים בספרות).
בכ"ז במקרה שלך נראה שהתערבות ניתוחית מסוכנת למח יותר ממעקב כמצויין.
במקרה של התקפים תדירים המלווים בפגיעה נוירולוגית או צמיחה של הלזיה ניתן יהיה לשקול ניתוח להרחקתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
רונית11/05/2008הצלחת הרגיע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לשנטמיטל07/05/2008
אימי עברה שניי ניתוחי ראש בשני הצדדים, עקב מכה מאד חזקה בתאונת דרכים. היא דממה בכל הראש . עברה CT אחרי 6 שבועות אמרו לנו שיש נוזלים והיא צריכה שנט.איזה סוגי שנט יש ?
מה לצפות לאחר התקנת השנט? איזה סיכונים יש?
אמא בת 63 בריאה באופן כללי ואין בעיות של לחץ דם וסוכרת וכו' היא נפגעה בתאונה אבל הדברים מחלימים יש שברים בצלעות .
היא סובלת מליחה קשה . היא במצב מעורפל הכרה. אנחנו לא יודעים היא מבינה היא מזיזה רק את חלק שמאל של הגוף פותחת שתי עניים. הפגיעה הייתה בצד שמאל .
אשמח לקצת מידע ותשובות. תודה מיטל .
כותבת מבית תוינשטיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל שלום
ד''ר עוזי בן דוד11/05/2008הידרוצפלוס (או כמו שקראת לזה - "נוזלים") הינה תופעה שכיחה לאחר חבלת ראש קשה המלווה בדמם או נזק מוחי נרחב. לעיתים מדובר בהרחבה של חדרי המח על חשבון הרקמה שנפגעה ואז טיפול ניקוזי לא יועיל אך לעיתים מלווה התופעה עלייה בלחץ התוך גולגלתי בשל הפרעה בספיגת הנוזל המוחי ואז רצוי לנקזו לצורך השגת שיפור או מניעה של הדרדרות של התפקוד הנוירולוגי.
הניתוח - דלף (שנט) לצורך העברת הנוזל המוחי שדרתי אל מחוץ לחלל הגולגולת ע"י צינורית סיליקון תת עורית מהמח לחלל הבטן בד"כ.
סוגי השנט בד"כ קשורים בווסת המותקן בתוכם ואשר שולט בלחצי הניקוז, כ"כ יש אפשרות להתקן המונע ניקוז יתר במצב מאונך כ"כ קיימים ווסתים הניתנים לשליטה חיצונית (programmable shunt). ההחלטה על סוג הנקז תלויה בבדיקת לחץ בניקור מותני טרום ניתוחי, גיל הפציינט, מצב המח בהדמייה, מצב של חסר עצם נרחב וכו'. בכל מקרה לא מדובר ב"מדע מדוייק"
סיכוני הניתוח- זיהום הצינור ו/או קרומי המח, סתימת הדלף וניקוז יתר כל הנ"ל עלולים להצריך ניתוח חוזר .
מטרת הניתוח במקרה זה הי א להשיג שיפור נוירולוגי בעיקר במצב הכרתה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל11/05/2008אמא מוזמנת לניתוח שנט ביום שלישי בבית חולים רמב,מ אנחנו מקוים לטוב ושהיא תתעורר.
היא התחילה להזיז קצת את צבעות רגל ימין אנחנו מתעודדים מכל ,תגובה שלה וכל שיפור.
מודה לך על המידע.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמ"ש צווארי-EMGי06/05/2008
שלום,
אני בת 32. בעקבות כאבים מתמשכים ומתפתחים באזור הצוואר ותחושת נימול בידיים פניתי לאורטופד. הוא שלח אותי לבדיקת EMG להלן התוצאות:
בדיקת שרירים-צורת פוטנציאלים:
C5-6 DELTOID בצד ימין - יח' רחבות פוליפאזיות
C6-8 TRICEPS בצד ימין - יח' מעט רחבות פוליפאזיות צד שמאל-פוליפאזי
E,D,C בצד ימין-מעט מאוד פוליפאזי צד שמאל-מעט מאוד פוליפאזי
בדיקת עצבים:
MOTOR LATENCY ימין-2.2 שמאל-3.0
F-WAVE ימין-24.8 שמאל-29.6
SAP ימין-2.4 שמאל-2.3
סיכום:
chronic radiculopathy c5 ra. c6 lt
לפי הבנתי כדאי לפנות לנוירוכירורג לבדיקה. האם כך?
ומה אומרות תוצאות הבדיקה ומה הטיפול?
הכאבים רק הולכים ומחמירים. מעולם לא הגעתי למצב הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום
ד''ר עוזי בן דוד11/05/2008מסכים שיש לפנות לנוירוכירורג, רצוי עם צילומי ע"ש צוארי ב- 2 מנחים וכן לאור התמונה הנוירולוגית גם עם MRI של ע"ש צוארי. לאחר מכן ניתן יהיה לדון סיבה ובטיפולים האפשריים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשA.Y06/05/2008
שלום רב.
אני בת 38 ומזה זמן רב סובלת מכאבי ראש חזקים ללאנ טיפולים מיוחדים
מלבד מעקב כגון mri
אבקש את דעת המומחים mri אחרון בחלק התחתון של הגומה האחורית.באיזור המעבר
הקרניו צרביקלי מודגם תהליך ריקמתי אמורפי המערב את המוח המאורך ומתמשך לאחור בין ההמיספרות מדובר בממצא הטרגוני בעל רוקסציה מאורכת שאינו מואדר בגידוליניום
אפשר שמדובר בקברנומה לא טיפוסית מימדיו של ממצא זה בציר הסינאטי
כ-38.7מ"מ בציר הקורונלי כ-22.5 מ"מ בציר הגווה כ-23.8 יש לציין שהבדיקה בוצעה בשיקלול לפני ואחר הזרקת גדולינים לוריד .אשמח לקבל את דעתכם ומה ניתן לעשות בהמשך יש סיכוי לניתוח
למרות שממצא זה יושב במקום רגיש במיוחד?(בגזע המוח התחתון) בתודה מארש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד''ר עוזי בן דוד07/05/2008אני מניח שעם ממצא הדמייתי כמתואר את נמצאת במעקב נוירוכירורגי. קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה של ההדמייה הנוכחית וכן של הדמייה בעבר. כ"כ הנראה יש קשר בין כאבי הראש לממצא הנ"ל בשל מיקומו ובשל גודלו. אם ישנה צמיחה בגודלו או החמרה בתלונות במשך הזמן ו/או ממצאים חיוביים בבדיקה נוירולוגית כ"כ גם בקרקעית העיניים אזי לשקול טיפול . לגבי כן/לא ניתוח - לאחר בדיקתך ועיון בהדמיה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
A.Y12/05/2008לד"ר עוזי בו דוד
ברצוני להודות לך על תשובתך המהירה
אגב בתחילת ההבחנה ביקרתי אצלך במרפאה והיתרשמתי מאוד
ושוב תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטהמיכל05/05/2008
אצל בני בן ה16 ,תוך שנה גדלה בלוטה בחלק האחורי של הראש , עשינו צילום רנטגן צדדי , קיבלנו תשובה " אקסוסטוזיס בעצם האוקספיטלי. הקורטקס שמור. אין הרס גרמי. " האם זה משהו רציני ? איך להתייחס לבלוטה זו? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום,
ד''ר עוזי בן דוד06/05/2008הסיפור שתארת ובהנחה שהבלט אינו רגיש ויתכן שהיה קיים עוד קודם לגילויו מתאים בשכיחות הגבוהה ביותר לגידול שפיר של עצם הגולגולת בשם אוסטאומה שלרוב אינו מצריך טיפול. בכ"ז עליו להיבדק ע"י נוירוכירורג ולשקול בדיקות משלימות דוגמת מיפוי עצמות ובמקרים מסוימים אף CT .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIנעמי02/05/2008
גיל 73 . מנינגיומה של הקמרון הפרונטלי, פרה סנטרלי מימין כ-30*18*29 מ"מ. המנינגיומה מדגימה מרכיב ציסטי בקצה התחתון שלה. נראים אפקט מסה עם בצקת ברקמת המוח הסמוכה.
מנינגיומה קטנה יותר לטרלית פרונטו טמפורלית מימין, ממוקמת לטרלית לחלקה העליון האחורי של הפיסורה הסילביאנית עוביה 8 מ"מ.
נראים שינויים מיקרו אנגיומתיים בחומר הלבן.
הגומה האחורית והמעבר הקרניו צרביקלי בגדר התקין.
נראה נגע עורי/תת עורי אוקסיפיטלי לטרלי ימני, קוטרו כ- 18 מ"מ, איננו חודר לתוך עצם הגולגולת.
הצללות במערות הפנים.
לסיכום-1. מנינגיומה גדולה של הקמרון מימין עם אפקט מסה ובצקת ברקמת המח הסמוכה.
2. מנינגיומה קטנה יותר לטרלית מימין.
3.נגע עורי תת עורי אוקסיפיטלי לטרלי מימין SCC .
אפשר הסבר במילים פשוטות מה זה ומה הפרוגנוזה? ומה עושים עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי שלום,
ד''ר עוזי בן דוד04/05/20081. הטיפול ב- SCC הוא בתחום הכירורגיה הפלסטית. כיוון שמדובר בנגע ממאיר, העובדה שלא פלש לעצם הגולגולת נותן פרוגנוזה יותר טובה. יש לפנות ראשית כל להרחקת הנגע הנ"ל.
2. המנינגיומות, כפי שהבנתי מתקשורת קודמת, הינן ממצא אקראי אך הגדולה שביניהן ממוקמת מעל קליפת המח השולטת על המוטוריקה של פלג גוף שמאל ועקב הנזק המקומי ("הבצקת"), עלולה להיות תסמינית (לגרום לפרכוסים למשל).. יש לדון על האפשרויות הטיפוליות עם נוירוכירורג לאחר שיצפה בהדמיה ויבדוק את האיש. ממילא ידרש יעוצו לפני ההתערבות הפלסטיקאית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניגיומה שפיר בגודל 5 ס"מד``ר שלמה סטיב ג`קסון29/04/2008
אבי עבר לפני יומיים אירוע מוחי קל לאחר שנלקח לבית החולים ועבר בדיקת סיטי אובחן גידול מניגיומה שפיר בגודל 5 ס"מ!! הגידול נמצא על "המוח הקטן" באיזור האוזן הימנית מה שפוגע לו גם בשמיעה.
הומלץ לנו לנתח אך הוסבר לנו שהניתוח לא פשוט בעקבות המיקום והגודל של הגידול בנוסף לכך אבי אדם חולה לב עם בעיות לחץ דם- עבר צינטור לפני מספר שנים. אנו חוששים מאוד מהניתוח ומההשלכות שלו, אשמח לקבל עוד מידע פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון02/05/2008שלום
מה שיקבע את יכולת אביך לעבור את הניתוח הינו בדיקת טרום הרדמה-אשר תעמוד את מצבו לעבור ניתוח ראש בשלום.
חשוב לדעת עד כמה מפעיל הגידול לחץ על גזע המוח והאם מלבד השמיעה יש עוד ממצאים קליניים.
ההשלכות הניתוחיות תלויות בכשירותו של אביך לעמוד בניתוח.
יש לזכור כי בניתוח מסוג זה יכולה להיות פגיעה בעצב השמיעה ובעצב הפנים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלארי29/04/2008
שלום רב,
אבי עבר שני אירועים מוחיים, באחד לא קרה כלום, בשני הוא השתתק בפלג גוף שמאל.
ברצוני לדעת האם ניתוח ראש אחרי האירוע הראשון היה יכול למנוע את האירוע השני?
האם בכלל עושים ניתוחי ראש במטרה למנוע אירועים מוחיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון02/05/2008לארי שלום
לרוב לא מתבצע ניתוח ראש על מנת למנוע ארוע מוחי.
לעיתים ארוע מוחי נוצר בגלל הצרות בעורקים צווארים-קרוטיים(ניתן לאבחן קודם-כאשר יש סימנים קלינים),גילוי מוקדם יכול לרוב למנוע את הארוע המוחי.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוף "קופץ" בזמן שינהנועה26/04/2008
אתמול בלילה כשנירדמתי ולפתע כל הגוף שלי "קפץ" או "פרפר" כאילו קיבל שוק חשמלי ,זה לא כל כך חדש אבל אני לא זוכרת מתי זה בדיוק התחיל ..אומנם לא כואב אבל בהחלט מפחיד שזה קורה בכזאת פיתאומיות...אני מנסה לחשוב על הסיבות וחשוב לציין שלפני כ- 4 שנים הייתי מטופלת בתרופה אנטי פסיכוטית ,האם יש לזה קשר? אולי מדובר בתופעות לוואי/ נזקים שמשאירות תרופות מסוג זה? (בזמן שהייתי נוטלת את הכדורים האלו הופיעו אצלי עיוותים בפנים ובעיות נורולוגיות אחרות שנעלמו אחרי שכבר הפסקתי ליטול את אותם כדורים..) אודה לתגובתכם המלומדת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית שלום,
ד''ר עוזי בן דוד26/04/2008עליך לפנות לנוירולוג או מומחה להפרעות שינה לצורך הסבר של התופעה המתוארת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT ראשנעמי24/04/2008
אבי גיל 74.4 לאחר תוצאות מעבדה של SCC בקרקפת נשלח לסיטי לבדוק מה עומק החדירה.
אודה לך אם תוכל להסביר לי את התוצאות במונחים שיבהירו לי את המצב. תודה.
תוצאות סי טי ראש -. בדיקה בחלקים אקסיאליים ללא חומר ניגוד תוך ורידי.
מימין-
רושם של תהליך הנראה כהמנינגיומה לטרלית פריאטלית קימרונית ימנית בקוטר כ- 30 מ"מ.
מנינגיומה קטנה עם הסתיידות בקוטר של 11 מ"מ בעמדה יותר קאודלית בהשוואה לקודמת.
תהליך די אמורפי המערב את האונה הפריאטלית הימנית עם מעט בצקת וזוגנית בקוטר כ- 25 . קיים אפקט מסה מקומי עם צמצום נפח החריצים הסמוכים. אין סימני לחץ על החדר הצדדי הימני. אין סטיה של קו האמצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
ד''ר גיל סווירי25/04/2008חסרים מעט פרטים, באיזה איזור בקרקפת הנגע? ולא ברור מתשובת ה- CT האם יש שינויים בעצם הגולגולת מתחת לנגע? תשובת ה CT עשוי ללמד על על חדירה של תהליך ויתכן מעורבות של קרומי המוח או המוח. רצוי לבצע MRI מוח להערכה מדויקת ולשקול טיפול בניתוח או הקרנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך דרוש לי הסבר נוסף
נעמי25/04/20081.האם התכוונת לכך שהתוצאות מלמדות על חדירה של תהליך?
2. האם עפ"י התוצאות ישנן עדויות או חשדות לממצאים אחרים שלא קשורים לSCC ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נעמי
ד''ר גיל סווירי26/04/2008כן, בהחלט תיתכן חדירה במידה ואיזור הבצקת המתואר נמצא מתחת לאיזור הנגע בקרקפת.
בנוגע לממצאים אחרים - קרוב לודאי שמדובר במנינגיומות. תהליכים שפירים הגדלים בקצב איטי ובשלב זה מצריכים מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמי27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלנו MRI מה הפרוגנוזה?
נעמי01/05/2008גיל 73 . מנינגיומה של הקמרון הפרונטלי, פרה סנטרלי מימין כ-30*18*29 מ"מ. המנינגיומה מדגימה מרכיב ציסטי בקצה התחתון שלה. נראים אפקט מסה עם בצקת ברקמת המוח הסמוכה.
מנינגיומה קטנה יותר לטרלית פרונטו טמפורלית מימין, ממוקמת לטרלית לחלקה העליון האחורי של הפיסורה הסילביאנית עוביה 8 מ"מ.
נראים שינויים מיקרו אנגיומתיים בחומר הלבן.
הגומה האחורית והמעבר הקרניו צרביקלי בגדר התקין.
נראה נגע עורי/תת עורי אוקסיפיטלי לטרלי ימני, קוטרו כ- 18 מ"מ, איננו חודר לתוך עצם הגולגולת.
הצללות במערות הפנים.
לסיכום-1. מנינגיומה גדולה של הקמרון מימין עם אפקט מסה ובצקת ברקמת המח הסמוכה.
2. מנינגיומה קטנה יותר לטרלית מימין.
3.נגע עורי תת עורי אוקסיפיטלי לטרלי מימין SCC .
אפשר הסבר במילים פשוטות מה זה ומה הפרוגנוזה? ומה עושים עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרינת22/04/2008
שלום רב,
אני בת 30 אחרי לידה. יש לי לחץ בראש מעל העיניים. בעיקר מעל עין ימין.
כמו כן, אני חשה זרמים בידיים וברגליים, וכאבי גב.
עשיתי סי טי ובדיקת עיניים ולא מצאו כלום.
אפשר לקבל הערכה גסה ממה זה יכול לנבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר גיל סווירי23/04/2008תופעות כמו שאת מתארת אינן ספציפיות או מתאימות לסוג אחד של הפרעה. בנוכחות בדיקת CT תקינה ובדיקת ראיה, וקרקעיות עניים תקינות מכוונים סימפטומים אילו להפרעות הבאות:
1. מיגרה
2. נוירלגיה של עצב אוקסיפיטלי (גירוי של עצב שעובר מאחורי האוזן)
3. הפרעת חרדה (עשויה להיות חלק מתגובה לאחר לידה)
בכל ההפרעות הללו ניתן לטפל באופן שמרני.
מציע:
1. לפנות לנירולוג בקופה או לרופא משפחה לבצע הערכה.
2. בנוגע לכאבי הגב - מידה ולא מדובר בכאבים בצוואר כי אם בכאבי גב תחתון, אינני רואה קשר לסימפטומים של כאב מאחורי העין וזרמים בידים ויש לבצע הערכה בנפרד - כדאי להבדק ע"י אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון24/04/2008רינת חג שמח
מצוין שתוצאות ההדמיה לא העלו ממצאים.
ממליץ להבדק ע"י רופא משפחה/נוירולוג.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת
רונית11/05/2008גם אני אחרי לידה סובלת בדיוק מאותם סימפטומים כמו שלך הייתי אצל כל הרופאים האפשריים ויש כמה אפשרויות, ארצה לדבר איתך אם תהיי מעונינת- מייל [email protected]
תודה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגיומה וונוזיתורד19/04/2008
האם יש השלכות לאנגיומה וונוזית בגזע המוח? אפשר לחיות עם זה? הגידול אובחן לאחר דמם שפגע בגרון ( החיך השמאלי צנח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך לא ברורה
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון21/04/2008לכשלעצמו אינו צריך להפריע או לתת סימנים.
איפה ממוקם הגידול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורולוג או כירורג?חיים17/04/2008
שלום רב, יש לי כאבים מאד חזקים באיזור אחורי הראש, הכאב הוא גם במגע וגם מבלי מגע, איני יודע לאיזה רופא לפנות, האם רופא המשפחה ידע לאן להפנות אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא כללי
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון18/04/2008חיים שלום
רופא משפחה/כללי ידע לא ן להפנות אותך לאחר בדיקה כללית מקיפה וביצוע הדמיה במידת הצורך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)