פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• אבנית
    נירה כהן
    01/09/2011

שלום,
    לבני בן השנתיים אבנית בשיניים קדמיות תחתונות [בשתי החותכות]
    לקחתי אותו לרופאה כי חששתי שמדובר בעששת
    כשהילד הסכים סוף סוף לפתוח את הפה היא ראתה ואמרה שמדובר באבנית .
    היא הוסיפה שיש לחכות עם הניקוי לזמן שישב ויאפשר ניקוי
    שאר פיו של הילד נקי ולבן אנו מצחצחים בקביעות ומנקים היטב
    שאלתי היא:
    האם האבנית על השיניים יכולה לגרום לעששת בשיניים?
    האם זה בסדר לחכות קצת בתנאי ,כמובן , שהאבנית נראית במצב סביר?
    אדחה ניקוי רק בידיעה שאיני פוגעת בפיו של הילד
    אשמח לתשובתכם!
    תודה מראש
    נירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבנית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/09/2011

שיתוף פעולה של ילד בטיפול שיניים מתקבל בסוף תקופה אוראלית וזה בערך גיל 4. לא נראה לי הגיוני להמתין שנתיים לניקוי. יתכן והרופאה הזמינה אותו שוב לבדיקה חוזרת כדי לאמן אותו לשתף פעולה ? מן הסתם כל פעם שיבדק ויקבל פרס תחזק את בטחוני בתהליך ולאחר מספר פגישות סביר להניח שניתן יהיה לנקות שכן ניקוי זה טיפול לא כואב בכלל ולכן אינו גורם לטראומה. גם אם תמצאי מומחה לילדים שמבין יותר את התהליך אזי ניקוי אורך זמן קצרצר; הילד יכול לבכות מס שניות כי זו דרכו לבטא את העובדה שלא נעימה לו החדירה לפיו אך ברגע שהרופא ייצא מהפה- הבכי ייפסק ולא תהיה טראומה שכן לא נגרמה תחושת כאב.
    לדעתי כדאי לנקות את האבן מתישהוא בקרוב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סגירת רווח
    רועי
    31/08/2011

היי אני בן 16 והיה לי רווח בין השיניים הקדמיות העליונות שהפריע לי.
    לא יכלתי לטפל בו בצורה אורתודנטית כי היה לי מנשך מושלם ולכן לא הייתי יכול וצריך לשים קוביות ברזלים.

לכן היום עברתי טיפול של סגירת הרווח הספציפי הזה עם חומר מרוכב של סתימות
    יצא ממש יפה!

הבעיה שזה מרגיש ממש לא נוח.. כאילו תקוע לי משהו בין הרווח.
    הרופא שטיפל בי אמר לי שההרגשה הזאת תעבור אחרי כמה ימים ואני אתרגל

האם זה נורמלי שבהתחלה זה קצת לא נוח וההרגשה הזאת תעבור?

אני מרגיש כאילו אכלתי משהו וזה נתקע וסתם לי את הרווח חחח אני מקווה שזה באמת רק בימים הראשונים ואז אני אתרגל אבל אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי סגירת רווח

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סגירת רווח - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/09/2011

שמרי על מעקב הרופא המטפל יתכן וזו תחושה חדשה אך יתכן גם שנותר עודף שניתן ללטש שלוחץ על החניכיים. אני בטוחה שהרופא שלך ידע ויתאים לך את ההשלמה בדרך שתהפוך לטבעית ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטיפה במי פה
    אושר
    30/08/2011

שלום
    האם שטיפה במי פה רצויה לילדים, ואם כן כמה פעמים ביום, בוקר וערב או רק פעם אחת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שטיפה במי פה

הוספת תגובה

• שטיפה במי פה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    30/08/2011

שטיפה במי פה המכילים פלואוריד מומלצת במיוחד לילדים עם סיכון לעששת או בעלי נסיון בעששת מגיל צעיר. השטיפות מומלצות מגיל 6 ומעלה (כשהילד יודע לירוק ולא יבלע את התמיסה), פעם אחת ביום. רצוי לאחר צחצוח השיניים בערב לפני השינה ולא לשטוף את הפה אחרי השטיפה.
    כמוכן מומלצת השטיפה לילדים בטיפול אורתודונטי עם מכשירים וסמכים בפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, המלצה לרופא שיניים לילדים
    Poka
    30/08/2011

שלום, אודה על המלצה לרופא שיניים פרטי לילדים (לבתי בת ה4 יש 2 חורים די גדולים ובקופת חולים נאמר שרק בהרדמה כללית)אני מעוניינת בחוות דעת נוספת
    באזור עמק יזרעאל- חיפה-קריות, תודה

הוספת תגובה

• שלום, המלצה לרופא שיניים לילדים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    30/08/2011

מחזקת אותך בהתעקשותך לא להרדים כללית את בתך לצורך טיפול שיניים. אין בפורום מקום להמלצות שמיות של רופאי שיניים. צריך רופא/ת שיניים מומחה/ית לילדים שיש לו מיומנות לטיפול שלא בהרדמה . זה בהחלט אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בחניכיים מעל טיפול שורש לילד
    ענת
    26/08/2011

צהריים טובים,
    לבני בן התשע, יצאה מעין "גולה" בחניכיים מעל לשיניים. לפני כשנתיים הילד עבר מס טיפולים בינהם טיפולי שורש וסתימות. טיפולי השורש הם עם סתימות לבנות. לפני כחצי שנה בבדיקה שגרתית הכל היה תקין. הוא לא סןבל מכאבים כלל אולם אני חשה בריח לא נעים מהפה לאחר השינה. רופא שיניים שבדק טען שזה ייתכן או מהשן עם סתימת השורש, למרות שעל פניו הכל נראה תקין..או מדלקת חניכיים . מהצילום לא ברור לו..?, כמובן שאני הולכת לחוות דעת נוספת, אולם אשמח לשמוע את דעתכם על האופציות לתופעה. וכן במידה וזה קשור לשן שעברה לפני שנתיים טיפול.., אז מה יעשו לו, עקירה..?,
    אשמח לשמוע את דעתכם עד לביקורנו בשבוע הבא.
    בברכה, לימור

הוספת תגובה

• גולה בחניכיים מעל טיפול שורש לילד - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/08/2011

לא ניתן לתת תשובה מדויקת למקרה קליני ספציפי מבלי לדעת איזו שן או לראות את הצילום. בעיקרון הופעת בועה בחניכיים, לאחר טיפול שורש (או בלעדיו) מעידה על תהליך דלקתי כרוני שנמשך ומפריש מוגלה.
    לפי הנתונים והצילום יחליט הרופא המטפל על הטיפול המתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה סגולה בחניכיים של תינוקת
    אורלי
    25/08/2011

בתי בת 8 וחצי חודשים. עד היום בקעו לה רק השיניים התחתונות. היום שמתי לב למכה סגולה שהופיעה בחניכיים העליונות, ייתכן ממכה שקיבלה לפני יומיים בפה. האם יש סיבה לדאגה שלא יצמחו לה שם השיניים או שהכתם הסגול יישאר? או שאולי זה לא קרה בכלל בשל מכה שקיבלה ומדובר בדימום פנימי בשל צמציחת השיניים בתוך החניכיים או בשל סיבה אחרת שיש לטפל בה? אשמח לתשובתכם.

הוספת תגובה

• מכה סגולה בחניכיים של תינוקת - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/08/2011

להורים יש לפעמים רעיונות נכונים. לפי התיאור , קרוב לודאי שהכתם הכחול-סגול הוא שלב מסוים בבקיעת החותכת העליונה.הדבר אינו דורש טיפול ונעלם לאחר בקיעת השן.
    אםם יש סימנים אחרים, של תפיחות או כאב , כדאי להבדק אצל רופא שיניים מומחה לילדים. לא נראה שזה המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים ראשונות
    נ.ב
    25/08/2011

בתי בת 8 חודשים ועדיין לא בקעו לה שיניים .האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים ראשונות

הוספת תגובה

• שיניים ראשונות - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/08/2011

אין מקום לדאגה. זמני הבקיעה של השיניים הראשוניות שונים אצל ילדים שונים. השן הראשונה יכולה להופיע גם אחרי שנה וזה נחשב לנורמאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצצים, שיניים עקומות, צחצוח שיניים
    ורד
    24/08/2011

1) האם מוצץ יכול לפגוע באיזושהי צורה בצמיחת השיניים? האם עדיף מוצץ קטן?
    2) בני בן 11 חודשים והשיניים התחתונות התחילו לצמוח עקומות. האם יש מה לעשות? האם זה נורמלי? כמו כן, לא יצאו לו עדיין שתי שיניים עליונות, אלא שני הניבים העליונים. האם זה נורמלי?
    3) האם מומלץ לצחצח שיניים בגיל זה? אם כן, איך? עם מברשת? עם היד? עם משחה או בלי?
    4) בני אינו מוכן לשתות מים ויכול יום שלם לקבל נוזלים רק ממעט הסימילאק שהוא עוד שותה בבוקר ובערב. ניסינו לתת לו מים בכל צורה אפשרית והוא מסרב. האם יש שתיה ממותקת שמומלצת יותר מהאחרות?

תודה
    ורד

הוספת תגובה

• מוצצים, שיניים עקומות, צחצוח שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    25/08/2011

חשוב לי לציין שההמלצה לביקור ראשון אצל רופא שיניים לילדים הוא עם בקיעת השן הראשונה ושאלותייך היפות והמרתקות מדגימות את הצורך שלך לבדיקה ממשית של ילדך והדרכה לך .
    אנסה לעזור - לגבי סדר הבקיעה רצוי מעקב מקצועי אך לא הייתי מוטרדת בשלב זה. בנך מאוד צעיר והייתי ממתינה עוד מס חדשים לראות מה יבקע בהמשך.
    לגבי מוצץ אז בגיל זה עדיף מוצץ קטן. מציצה היא צורך בתקופה אוראלית ומוצץ עדיף על אצבע. דאגי שהמוצץ יהיה אורתודונטי
    לגבי שתיה כנראה שבנך אינו צמא. אם יהיה צמא ממש ישתה מים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים עם 22 שיניים
    אלה
    24/08/2011

שלום רב,
    בני בן שנה ו-11 חודשים. התחילו לצמוח לו השיניים בגיל 4 חודשים וכל פעם יצאו 2 . בגיל שנה וחודשיים הוא היה עם 18 שיניים. עוד 2 יצאו בשנה וחצי.
    הייתי בטוחה כי עד גיל 5-7 שנים לא צריכים לצאת עוד. לפני כחודש שמתי לב כי התחילו למצוח לו עוד 2 שיניים מלמעלה. בהתחלה חשבתי כי התבלבלתי ואז בדקתי וספרתי שוב - יש לו כבר 20 ועוד 2 התליחו לצמוח.
    האם זה תקין? האם כדאי לקחת אותו לרופא שיניים?
    תודה מראש, אלה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים עם 22 שיניים

הוספת תגובה

• בן שנתיים עם 22 שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    24/08/2011

בדרך כלל , עד גיל שנתיים וחצי בערך בוקעות כל שיני החלב, 20 במספר.
    יש ילדים שמקדימים והשיניים בוקעות מוקדם יותר כמו, כנראה אצל בנך.
    עם זאת שיניים נוספות דורשות בדיקה אצל רופא שיניים מומחה לילדים שיאבחן מה מקורן ואם נדרש טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן שלישית קלועה
    דגנית
    23/08/2011

שלום רב,

אתמול בבדיקה שיגרתית אצל רופא השיניים, אמר לנו הרופא כי לביתי בת ה-8 יש

שלוש שיניים קידמיות משמע יש לה שן שלישית (מיותרת) קלועה שלא מאפשרת לשן שמבצבצת לצאת ואילו השן שלידה עקומה לחלוטין וגדולה

הוא אמר שיש צורך בהתייעצות דחופה עם אורטודנט וכן ניתוח כירוגי.

מרוב בלבול, אני לא זוכרת את השם המקצועי שהוא אמר ואודה להסבר שוב בנושא וכן פרטים היכן אפשר למצוא חומר מקצועי.

תודה,
    דגנית

לקביעת תור
    סגירה
    שן שלישית קלועה

הוספת תגובה

• שן שלישית קלועה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    23/08/2011

אני בטוחה שאחרי כל ההתייעצויות תביני יותר. בגדול צריך לראות אם יש סיכוי לשן העודפת לבקוע ורק אז לשלוף אותה. ניתוח פולשני אינו ברירת הטיפול הראשונה. הייתי שקטה יותר אם רופאה/ת שיניים מומחה לילדים שרגיל לראות תמונות שכאלה יחליט / תחליט. זה לא שום מצב נדיר והתערבות מוקדמת או מיותרת תגרום נזק לשיניים שטרם סיימו התפתחותן. התפתחות תקינה של השן היא הגורם החשוב. ״עקמומיות״ ניתן תמיד לתקן בטיפול אורתודונטי.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    מיכל
    21/08/2011

שלום
    לבתי בת שנה ו 9 נשברה שן קדמית
    הומלץ לנקות בקורסודיל שבוע
    עשינו זאת

מעתה הייתי מבקשת לדעת אם ניתן לבצע ניקוי בקורסודיל/ מי חמצן / תמיסה מנקה כשלהיא ביומיום מכאן להבא ובכל השיניים תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    21/08/2011

ניקוי בקורסודיל אינו הטיפול המומלץ לשבר כותרת של שן. אמנם יש לשמור על נקיון האיזור אך יש לראות גם מה קרה לשן האם היא זקוקה לטיפול, השלמה או רק מעקב.
    הצחצוח נעשה על ידי מברשת קטעה ומעט משחת שיניים.
    אם עדיין אתם דואגים , קבלו יעוץ אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    22/08/2011

רק תוספת קטנה - קורסודיל אינו מיועד לשימוש לאורך זמן כי ישנה את שיווי המשקל של פלורת החיידקים בפה וזה לא האפקט הרצוי. לכן כשמומלץ שימוש בו זה לטווח קצר. בדרך כלל מספר ימים. לגבי ההמשך כפי שהמליץ פרופ סרנת- השלמת החלק השבור היא האידאלית אלא אם כן זה שבר קטן מאוד ואז מעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילומי נשך לבת 4.5
    יפעת
    21/08/2011

שלום
    בתי היתה בבדיקה ראשונה אצל רופאת שיניים והרופאה איבחנה שיש צורך בסתימה, שיננית וצילומי נשך.
    כשהתקשרי למכון צילומי השיניים הטכנאית היתה המומה מגילה הצעיר של בתי, ומאוד נרתעה מהנושא. היא אמרה שהילד הצעיר ביותר שעשה אצלה צילומי נשך היה בן 6 והוא מאוד נרתע מכל הנושא ולא שיתף פעולה. כדאי לציין שבתי היא ילדה עדינה באופן כללי ובעלת חששות מכל תחום הרופאים כולל רופאי שיניים.
    שאלתי היא- האם ניתן לעשות את הסתימה ללא צילומי הנשך. האם בכל זאת ניתן ומומלץ לעשות את הצילומים בגיל זה.
    תודה רבה
    יפעת

לקביעת תור
    סגירה
    צילומי נשך לבת 4.5

הוספת תגובה

• צילומי נשך לבת 4.5 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    21/08/2011

צילומי נשך הם אמצעי אבחנה חשוב מאד לזיהוי עששת, במיוחד עששת התחלתית. אצל בתך התגלה מוקד עששת ברור שבעקבותיו החליטה הרופאה שיש צורך בסתימה. קיים סיכוי לא קטן שיהיו עוד מוקד או שניים התחלתיים ולכן מוצדקת ההחלטה לבצע צילומי נשך.
    בדרך כלל מבצע אותם הרופא עצמו במרפאה וגיל 4 וחצי אינו סיבה לא לנסות לצלם.
    לרופאי שיניים המטפלים בילדים ולמומחים לילדים,יש שיטות שונות לביצוע הצילום ולקבלת שיתוף פעולה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בשיניים הקדמיות
    קרן
    18/08/2011

שלום,אני בת 30 ולאחרונה הופיעו לי מספר נקודות לבנות על השיניים הקדמיות.
    יש לציין שאני אוכלת בצורה מסודרת ומצחצחת שיניים לפחות פעמיים/שלוש ביום.
    האם יש טיפול שיכול להעלים זאת או משחת שיניים מומלצת לכך? תודה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בשיניים הקדמיות - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    19/08/2011

נקודות לבנות בשיניים הקדמיות הן לרוב מסיבות התפתחותיות, אך אילו אינן מופיעות פתאום בגיל 30.
    סיבות אחרות יכולותץ להיות נגע ראשוני של עששת (נגע לבן) אך הוא אינו מופיע כנקודות. כדאי שתגשי לרופא שיניים מנוסה שיגדיר את מצבך.
    לגבי שתי האפשרויות ניתן לנסות ולטפל על ידי משחה הנקראת
    Tooth Mousse שמתוארת כטיפול במקרים כאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני חלב משחירות
    דנה
    16/08/2011

בתי בת שנה וחצי, כיום יש לה כבר כ- 10 שיניים בפה. ש
    תי השיניים העליונות בקעו ראשונות לפני כחצי שנה. בחודש האחרון הבחנו ששתי שיניים אלה משחירות.

מה יכולה להיות הסיבה?
    האם יתכן שהן יהפכו בהמשך לשחורות ממש?
    מה צריך לעשות?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיני חלב משחירות

הוספת תגובה

• שיני חלב משחירות - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    17/08/2011

שנוי צבע יכול להיות מכמה סיבות. אם אילו רק כתמים שחורים הסיבה חידקים בפה שאינם מזיקים, אך אם כל כותרת השן האפירה , כדאי שתבדק אצל רופא שיניים מומחה לילדים, יתכן והדבר נובע ממכה שקבלה בשן או נפילה. כדאי לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנית בפיו של תינוק בן שנתיים
    נירה
    13/08/2011

השבוע לאחר צחצוח גיליתי אצל בני אבנית בשיניים-שיניים קדמיות תחתונות-מאחור.
    שאר פיו נראה נקי ולבן
    איני מבינה-
    יכול להיות שכבר בגיל זה מצטברת אבנית?
    איך נסיר אותה?
    אין לי ספק שהוא לא ישתף פעולה במרפאה

חייבים לנקות ?
    אפשר לדחות בנתיים ,להמשיך לצחצח ולעקוב?
    אשמח לקבל דעתכם
    נירה

הוספת תגובה

• אבנית בפיו של תינוק בן שנתיים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    14/08/2011

בגיל שנתיים כשרוב השיניים נמצאות בפה, סיבה להצטברות אבנית בחותכות התחתונות הוא לרוב , מנשך פתוח, חוסר מגע בין השיניים העליונות והתחתונות כך שהשיניים אינן בפעולה והרובד שהצטבר הופך לאבנית. לעתים ניתן להסיר די בקלות. ניתן לעתים לדחות את הטיפול אך כדאי שההחלטה תעשה על ידי רופא שיניים מומחה לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובה מהירה וברורה!

נירה
    15/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה