פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שן קדמית
    אהרון שלום
    30/06/2011

לבן שלי בן 8.נפלה שן קדמית.לפני חצי שנה בערך ועד עכשו לא בקעה ממנו שן חדשה.והשן קדמית הצמודה לה כבר נפלה אחריה וצמחה כבר...האם זה נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן קדמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן קדמית - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    30/06/2011

ייתכן מאד שזה נורמאלי. אך אם השן המקבילה התחלפה לפני חדשים ואין סימן לשן , כדאי לבדוק אצל רופא מומחה לילדים מה הסיבה והאם נדרשת התערבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים לילדה בת 3
    אורגן
    30/06/2011

שלום רב,
    בביקור אצל רופא שיניים לילדים נאמר לנו
    שיש לילדתי בת 3 חורים ויש לסתום את החורים.
    צפוי שיזדקקו לטשטוש או אפילו הרדמה.
    שאלתי היא, האם נחוץ לבצע טיפול שיניים בגיל כזה
    אם יש חורים?
    הרי השיניים תתחלפנה עוד 3 שנים.
    האם עלול להיגרם נזק לשיניים הקבועות אם לא נסתום חורים
    בשיני חלב?
    וגם, שיניים מקדימה שבורות וקצת שחורות מנפילה בעבר.
    האם בזה צריך לטפל למניעת נזק עתידי?
    תודה,
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים לילדה בת 3

הוספת תגובה

• טיפול שיניים לילדה בת 3 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    01/07/2011

בקיעת השיניים הקבועות מתחילה בגיל 6 בערך, שאז מתחלפות החותכות הקדמיות התחתונות, שנה לאחר מכן מתחלפות החותכות העליונות וכן הלאה.
    הטוחנות,השיניים האחוריות, שהן כנראה השיניים בהן נמצאו חורים מתחלפות בגיל 10 ו 12.
    אם לא יטופלו, החורים הקטנים יגדלו ,החידקים יחדרו למוך השן ועלולים לגרום לכאבים ולזיהומים.
    כמו כן מגיל 6 ישנם בפה שיניים קבועות ושינים ראשוניות (שיני חלב). אם השיניים הראשוניות פגועות (אם יש בהן חור) יש סיכוי רב שהשיניים החדשות גם תפגענה על ידי החידקים.
    שיניים קדמיות שהשחירו לאחר חבלה יש לבדוק ולצלם (ברנטגן) לבדוק שלא נגרם או עומד להגרם נזק לשיניים הקבועות שתחתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנות ציחצוח
    שירי
    28/06/2011

בני בן קצת ל-8 ומסרב לתת לי לצחצח את שיניו פעם ביום וכעת גם לא אחת ל-כמה ימים.
    מאידך הוא לא מצליח להגיע בעצמו לכל המקומות.ומצטבר די הרבה פלאק-זה לא משכנע אותו..

הערב החלטתי שאני מניחה לו ומעבירה אליו את האחריות כי נגמר לי הכוח לריב איתו כל יום. אני מקווה שהוא יבקש בקרוב שאחזור לעזור לו :)

בתוך כמה זמן עלולים להיוצר חורים?
    תודה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות ציחצוח

הוספת תגובה

• סרבנות ציחצוח - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    29/06/2011

זמן הבקורת המומלץ אצל רופא שיניים הוא 6 חדשים, בהנחה שבתקופת זמן זו ניתן להתרשם משינויים בבריאות הדנטלית.
    אני מציעה שתלווי את תהליך העברת האחריות על צחצוח השיניים לבנך בביקור אצל רופא שיניים לילדים שידריך אותו בצחצוח, תוך עידוד העובדה שכעת זו אחריות הילד. יש סיכוי שרופא מיומן ידע להגיע את בנך ולרתום אותו לעניין. אכן בגיל 8 ניתן לקבל צחצוח די יעיל של הילד בכוחות עצמו ונהגת מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

שירי
    30/06/2011

אני בספק רב אם בגיל 8 אכן מתאפשר ציחצוח יעיל מכל מקום אצל בני זה רחוק מלהיות..

לא ענית לי על שאלתי היחידה..!

זה בסדר גם להגיד- אני לא יודעת..
    תודה ויום נפלא

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/07/2011

מצטערת שלא הבנת- התשובה לשאלתך היא במשפט הראשון : 6 חדשים שזה זמן בין בקורת אחת לשניה זה הזמן בו ניתן להבחין במוקדי עששת חדשים. האם עכשיו זה ברור? זה זמן ממוצע . לכל אחד יש וודאי קצב מיוחד משלו אבל עדות לדקלסיפיקציה שזה תהליך העששת נכרת לאחר כ6 חדשים.
    גיל 8 הוא שוב ממוצע . בדרך כלל רמת הצחצוח בגיל זה סבירה ולכן ההמלצה של איגוד רופאי הילדים האמריקאי היא גיל 8. מקוה שהבנת ואם לא שאלי שוב. רפואת שיניים לילדים זו מומחיותי ואשתדל להסביר לך- זו מטרת הפורום. את בנך אמנם איני מכירה ויתכן ואינו מסוגל אבל זו מגבלת הפורום ואין בין זה מאומה לאי ידיעה.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חושבת שמגיע לדוקטור יחס כזה???

אליאור
    19/07/2011

היא עוזרת לך, מפרגנת לך, נמצאת פה בשבילך, משקיעה מזמנה בשבילך, ובאמת עוזרת לך, וזה היחס שאת נותנת לה???
    נ.ב. אם יש לך שאלה אחת ויחידה, ואין קשר למה שכתבת לפני, אז תסלחי לי, למה שפכת כל כך הרבה דיו בתיאור המקרה? סימן שרצית התייחסות לזה, והד"ר נתנה לך תשובה יפה וטובה, עם פירוט... מה את רוצה יותר מזה? למה להתנהג בגסות? חבל. אני סתם נכנסתי לפורום, וההודעה שלך ממש נתנה לי הרגשה מגעילה.
    בתקווה שאולי עוד תכנסי לראות את מה שאני כותב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הבנתי נכון - אבל צריך...

אליאור
    20/07/2011

לברור את המילים. כשאני קורה את מה שכתבת שוב, אני מבין שאולי באמת לא התכוונת לפגוע בדוקטור, אבל בכל אופן, כדאי לברור את המילים - סוף מעשה במחשבה תחילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי חורים והרדמה מלאה
    אימא לבת 5
    27/06/2011

לפני כשנה גילינו על ניב קדמי של בתנו כתם צהבהב ובביקור אצל רופא השיניים (מומחה לילדים) הוא הציע מריחה של פלואוריד שתעזור לשלוט בבעיה ותמנע טיפול אחר דרמטי יותר. בכל 3 חודשים הגענו לביקורת ומריחה אך לפני כחודש, כשצחצנו לה שיניים, ראינו חור גדול בטוחנת תחתונה. הפעם (ובפעם הראשונה) הרופא צילם את הפה וגילה 9 חורים שמתוכם 2 מצריכים כבר טיפול שורש. המומים, המשכנו אל רופא אחר ושם לאחר התייעצות עם מרדים (בגלל שקדים מוגדלים) הומלץ לנו על טיפול בהרדמה מלאה ולא סדציה עם מידזול כמו שהומלץ לפני ההתייעצות. ההמלצה לא הייתה ממש חד משמעית.
    אנו בדילמה, מצד אחד חוששים מאוד מטיפול בהרדמה מלאה, מצד שני לא רוצים לגרום נזק נפשי ואולי גם בריאותי בטיפול של 4 פגישות לפחות עם סדציה. הטיפול המוצע, בשל מורכבותו, הפך להיות יקר עד מאוד.
    נשמח לכל תובנה/המלצה שתוכל לעזור לנו להחליט. מה הסיכון בהרדמה מלאה?

כמבוטחי קופ"ח כללית, הוצעה לנו אלטרנטיבה לטיפול הפרטי שיעשה במכון כללית סמייל בביה"ח שניידר. האם מישהו מקוראי הפורום, שמע או טופל שם?

תודה מראש,
    אמא לא שקטה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי חורים והרדמה מלאה

הוספת תגובה

• ריבוי חורים והרדמה מלאה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    27/06/2011

הפורום אינו פורום קוראים אלא תשובות לשאלותיך ע"י רופא מומחה בילדים.
    מבלי להתיחס כרגע לאבחנה , מספר מוקדי העששת וחומרתם. כמה דברים עקרוניים.
    אם יעוץ של רופא מרדים אבחן בעיה של שקדים מוגדלים , הרי שחובת הזהירות (במיוחד כאשר יש מספר טיפולים לא פשוטים) תןביל להחלטה של טיפול בהרדמה כללית ובכל מקרה , תחת השגחה צמודה של רופא מרדים.
    המכון להרדמה כללית בבי"ח שניידר הוא מחלקה ידועה הפועלת בצורה מקצועית ביותר וברמה גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי חורים והרדמה מלאה - תגובה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    27/06/2011

סיפור מדהים. אני קוראת אותו שוב ושוב ונדהמת מהניגודים. כדי לצמות 9 חורים סביר שהרופא ביצע צילומי נשך - אלה צילומים שצריך המון שיתוףפעולה של הילד כדי לבצעם וודאי כדי לקבל צילומים כל כך טובים שבם ניתן לאבחן 9 מוקדי עששת.
    ומה מדהים - העובדה הפשוטה כל כך שילד שמסוגל לשתף פעולה לצילומי נשך טובים מסוגל לשתף פעולה בטיפול שיניים. טיפול שיניים קונבנציונלי מצריך הרבה פחות שיתוף פעולה מצילום שהרי לוחץ בפה הקטן והילד צריך להתגבר...לא לזוז... אמא בחוץ...כל זה בתך הצליחה אז איך קפצו להרדמה כללית? מדוע בכלל מידזולם? הרי צילום מעצבן ומציק עברה פעמיים??!!!!
    אני המומה מהזילות בה מומלצת סדציה במידזולם או הרדמה כללית.
    שורה תחתונה : ילד שמסוגל לשתף פעולה בצילומי נשך מסוגל לשתף פעולה לטיפול רגיל. הרופא צריך לתת לו את הכלים שיעזרו לו להתמודד אבל את הבגרות הבסיסית להבין יש לו, אחרת צילומי הנשך לא היו מצליחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן טוחנת ראשונה
    שימי
    25/06/2011

שלום רב,

יש לי בת , בת 4 חודשים.
    לאחרונה התחילה למצוץ אצבעות,וגילינו אני ואשתי כי נראה שבוקעת לה שן טוחנת בחלק העליון,שן ראשונה יש לומר .

מה זה אומר?
    זה נורמלי ?
    צריך לדאוג ?
    אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן .
    אשתי קצת לחוצה מזה .

בברכה,
    שימי

לקביעת תור
    סגירה
    שן טוחנת ראשונה

הוספת תגובה

• שן טוחנת ראשונה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/06/2011

4 חודשים זה זמן צעיר לבקיעה, האם בטוח שזו שן?- זה אפשרי. אם אכן זו שן
    אין סיבה להלחץ. לפעמים יש קצת "בלבול" בסדר הבקיעה של שיניים ראשוניות (שיני חלב) אמנם נדיר אך יתכן ששן ראשונה שתבקע תהיה טוחנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בשיניים
    יוליה
    24/06/2011

הי, לבני בן 3. יש כבר את כל השיניים לבנות ויפות. החניכיים גם בריאות רק ששמתי לב להופעת נקודות שחורות בשיניים קדמיות....כל הניסיונות שלי להסיר אותם בצחצוח כשלו...מה זה. ממה זה נובע ומה צריך לעשות?תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות שחורות בשיניים

הוספת תגובה

• נקודות שחורות בשיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    26/06/2011

לעתים יש תופעה של הופעת נקודות או פסי צבע שחור על השיניים, שאינם יורדים בצחצוח. במידה ואין אילו מוקדי עששת , כלומר פני השן קשים וחלקים, צביעה זו נגרמת על ידי חידקים בפה. הנזק הוא אסתטי בלבד ואין פגיעה בשן. אם יש שיתוף פעולה של הילד ניתן להסירה, אך ברוב המקרים הצביעה חוזרת, כך שיש לחזור על הטיפול מדי פעם עד להעלמותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    רוני
    23/06/2011

נאמר לי שלצורך הדבקת סמכים ליישור שיניים משתמשים בחומצה החודרת לעומק 0.075 אמייל. אם כל האמייל הוא מילימטרים בודדים, האם זה לא עמוק, ולא יראו את החורים אחרי ההורדת של הסמכים?
    האם המצב חוזר לקדמותו עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• יישור שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    23/06/2011

החומצה צורבת את פני שטח האמייל כהכנה להתחברות עם החומר המרוכב-החורים הזעירים נסגרים על ידי משקעי הרוק בלבד תוך 15 דקות ולכן אין כל מקום לדאגה. לידיעתך זה שלב ראשון באפליקציה של כל חומר מרוכב "סתימה לבנה , איטום "וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווח בין השיניים
    רוני
    23/06/2011

לפני זמן מה נאמר לשואל בפורום בנוגע לרווח בין השניים שניתן בחומר מורכב להוסיף לשן וסגור את הרווח וכי השיטה הפיכה לחלוטין, מה זה נקרא הפיכה לחלוטין, האם לפני הוספת חומר מורכב אין צורך כלל אפילו בשיוף מינימלי של השן?, כי אני בת 15 וגם אצלי יש רווח אך אני לא מעוניינת בשיטה שתפגע בשן אפילו מזערית עקב צורך בשיוף או החלקה...כי אני יודעת שלפני סתימות לבנות למשל יש איזשהו שיוף..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רווח בין השיניים

הוספת תגובה

• רווח בין השיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2011

סגירת רווח באמצעות חומר מרוכב משמעותה - תוספת חומר ברווח בין השיניים, קצת מכל כיוון לסגירת הרווח. לכן אין צורך בהשחזת השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ושבעה חודשים ללא שיניים
    אלה. ק
    23/06/2011

שלום, בתי בת שנה ושבעה חודשים עדיין לא הצמיחה אף שן אחת. עד כמה הדבר הזה נפוץ????
    אין אפשרות לעשות לה צילום אלא עם טשטוש, דבר שאני לא רוצה.
    במקרה והתסריט הכי גרוע יתגשם, ואכן אין לה שיניים (לי חסרים שני שיניים). עד כמה זה חשוב להבחן מוקדם, האם יש מה לעשות בשלב זה. או בבכל מקרה צריך לחכות עד שניתן יהיה להשתיל, או מה שלא עושים במקרים אלה.
    אני די לחוצה קבלתי שתי חו"ד מנוגדות, רופא משפחה אומר שאין מה לדאוג עד גיל שנתיים וחצי והוא כן רואה משהו בחניכיים.
    רופאת שיניים ילדים אמרה שכן צריך לבדוק ובלי צילום היא לא יכולה להגיד כלום וכאמור היא לא עומדת בשקט כדי לעשות לה צילום פנורמי וגם צילום רגיל היא לא נותנת לעשות לה.
    אשמח ליעוצכם,
    אלה. ק

הוספת תגובה

• בת שנה ושבעה חודשים ללא שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2011

אם במשפחה יש חוסר שיניים , ייתכן שגם לילדה יש. במקרים כאלה ייתכן גם איחור בבקיעת השיניים.
    עם זאת ניתן לעשות צילום של האיזור הקדמי במרפאה ללא צורך בטשטוש בשיתוף פעולה עם ההורים., דבר שיתן מושג על מהות הבעיה. צילום פנורמי הוא לא רלונטי כלל בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים שלא בקעו
    דנה
    22/06/2011

שלום רב.
    שמי דנה יש לי תינוקת בת שנה וחמישה חודשים הבעיה היא שלא בקעו לה עוד שיניים אני לא יודעת מה לעשות האם לעשות לה צילום ? וגם אם נעשה צילום האם יש מה לעשות ?אשמח לתשובה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים שלא בקעו

הוספת תגובה

• שיניים שלא בקעו - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    23/06/2011

אצל ילדה בריאה ,אפילו איחור של שנה וחצי כמעט, אינו מדאיג. כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים שיבדוק אם יש סימני בקיעה או יעשה צילום רנטגן לבדוק אם ישנה בעיה ותמנעו מדאגות שוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים במנשח העליון
    מוטי
    21/06/2011

במנשח העליון מתחלפות השיניים החלביות.
    צומחת שן לפני שנשרה השן הקודמת, השן החדשה צומחת בצורה עקומה ממש (לא בצורה אפקית, כמו שאר השיניים).
    הבנתי עפ"י הפורום שבמנשח התחתון העניין שכיח והלשון עוזרת לתקן את המצב.
    אך האם הדבר תקין במנשח העליון? השן יכולה להסתדר מעצמה?

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים במנשח העליון - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    21/06/2011

נכון שיש הבדל בהתיחסות לגבי נושא זה בין לסת תחתונה ועליונה. כדאי שתגשו לרופא שיניים מומחה לילדים שימליץ לפניכם על דרך פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטי

מוטי
    21/06/2011

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני חלב
    אנני
    20/06/2011

שלום, אני אמא לילד בן 11 חודשים ובעל 6 שיניים. לאחרונה שמתי לב כי על שני השיניים ההתחתונותשל בני יש נקודות שחורות.
    האם יש רופאי שיניים שאוכל לפנות אליהם? האם זהו הגיל המתאים?

בנוסף,
    אנחנו מנסים להכניס לשגרה את צחצוח השיניים אך מאוד מתקשים היות והילד מאוד מזיזיתי. בינתיים הצחצוח מתבצע ללא משחה ורק באמצעות מברשת שיניים. האם יש לכם טיפים אך להרגיל את הילד? בנוסף, האם להתחיל לצחצח לו שיניים עם משחת שיניים?
    בנוסף, לא מזמן קראתי שיש להוסיף לילד טיפות פלואוריד... הרופא שלנו (ילדים) ואחות טיפת החלב לא הזכירו את העניין. האם אכן הדבר נכון? במידה וכן, האם יש צורך במרשם?

תודה מראש,
    אנני

לקביעת תור
    סגירה
    שיני חלב

הוספת תגובה

• שיני חלב - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    20/06/2011

כן, יש רופאי שיניים מיוחדים. מומחים לילדים שמכירים את הבעיות ויכולים לאבחן וליעץ לך לגבי הכתמים וכן לתת לך הנחיות לצחצוח בגיל זה. תוכלי למצוא בדפי זהב או בהסתדרות לרפואת שיניים רופא שיניים מומחה לילדים באיזור מגוריך.
    כיום לא מומלץ להוסיף טיפות פלואוריד אלא במקרים מיוחדים ובודאי לא בגיל מתחת לשנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אחרי טיפול שורש
    אמא
    16/06/2011

בת שלי בת 6 עשו טיפול שורש בשן טוחנת עליונה,שן חלב, עם כתר ממתכת כסופה. יום אחרי עלה החום, לא יודעת אם קשור, אבל מיד אחרי הטיפול טיפלנו באוגמנטין . החום ירד אחרי 3 ימים. היום שבוע וחצי אחרי הטיפול, ויום אחרי שהפסקנו את האוגמטין, הסתכלתי באזור הטיפול והחניכיים מעל הכתר מאוד אדומים ויש ממש נפיחות שנראית כמו ציסטה בחניכיים מעל הכתר וקצת רגישות באזור. זה נראה ממש כציסטה עם נוזל בפנים והחניכיים שם אדומים
    מה עושים במקרה כזה? האם צריך לפתוח את הכיס הזה? האם הרופאת שיניים ילדים עושה את זה? כירורג פה ולסת? האם טיפול מקומי בטרודנט יעזור?
    אודה לתשובה כי אני ממש מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אחרי טיפול שורש

הוספת תגובה

• בעיות אחרי טיפול שורש - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    20/06/2011

חזרי לרופאה המטפלת - זו תלדה של הטיפול.או יותר נכון -של התחלואה הראשונית של השן. יתכן וסוג טיפול השרש לא התאים או שהתגובה אליו היתה כזו. הרופאה תדע מה לעשות. ייתכן שתעזר בצילום רנטגן ותחליט לבחור בסוג שונה של טיפול שורש או בעקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים בצבע צהבהב
    תוהה
    16/06/2011

שלום רב,

בתי בת 6.5 כשהיו לה שיניי חלב - היתה לה עששת וחורים בשיניים אשר טופלו בבית החולים.

כעת החלו ליפול ולצמוח לה שיניים. בשיניים הקידמיות הבחנתי כי הצבע לא לבן לגמרי אלא צהבהב משהו.
    הדבר די מדאיג אותי. ממה זה נובע.

האם לשתיית תה ושוקו השפעה על צבע השן. ,

איך אפשר לשנות זאת?

כמו כן מיקום שן אחת הוא די גבוה בחניכיים מאחר והשן הקבועה התחילה לצמוח עוד לפני ששן החלב צנחה.

מה ניתן לעשות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחת שיניים בצבע צהבהב

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים בצבע צהבהב - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    20/06/2011

שיני החלב נקראות כך כי צבען לבן , חלבי. השיניים הקבועות צבען תמיד צהבהב יותר. כאשר כל השיניים תהיינה קבועות הכל יראה אחיד ובהיר.
    אם מצחצחים שיניים באופן קבוע אין לתה ושוקו השפעה משמעותית על צבע השיניים.
    בשלב זה מיקומן של השיניים ההוא בהתאם למצב בפה ולא מומלץ להתערב בגיל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שיניים בצבע צהבהב - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    20/06/2011

צבע השיניים הקבועות צהוב מזה של שיני החלב שקרויות כך בגלל צבען הלבן. פני לרופא השיניים לילדים שיחווה דעתו אם הצבע תקין או שמא מעיד על פתולוגיה כל שהיא. סביר להניח שגם שיניים וןחנות בוקעות באחורי הקשת וזה הזמן לאטמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים עקומות לתינוקת
    אור
    16/06/2011

היי בתי בת שנה בדיוק.התחילה עם תהליך השיניים לפני בערך חודש וחצי...מספר שאלות
    מאז צאת השן התחתונה הראשונה-לפני כחודש וחצי כאמור-היא עדיין לא יצאה כולה(כרגע חצי ממנה בחוץ-וגם החלק העליון שלה כמו לא ישר-קצת זיגזגי...אבל ממש טיפונת....(רואים שזה יצא ככה ולא נשבר או אכול מעששת או משהו דומה) זה בעייתי?
    עם הצטרפות השן השכנה התחתונה,נדמה ששתיהן צומחות בקו אלכסוני -או במילה אחת-עקומות... אלו שמבצבצות למעלה נראות ישרות.
    רוצה לציין גם שהיא משתמשת בלילות במוצץ אורטודנטי של אוונט שמתאים לגילה.ולא לוקחת אצבע
    האם אני צריכה לדאוג? אני מבינה ששכנותיה צריכות לצאת טרם יקבעו מיקומן הקבוע אך האם זה חריג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים עקומות לתינוקת

הוספת תגובה

• שיניים עקומות לתינוקת - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    19/06/2011

בדקי אם מתאר הבקיעה חופף לקו המוצץ. עניתי בפרוטרוט בשבוע שעבר על שאלה דומה. נסי לראות וחיזרי אם לא ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוחה שאני מבינה-

אור
    21/06/2011

את כוונתך-אם היא מכניסה אותו לפה אז יש חיכוך עם השיניים למיטב ראיייתי (היא לא בדיוק מאפשרת ) אני מיחה שלזה את מתכוונת? והאמת שניסיתי למצוא שאלות דומות בדפים קודמים טרם שאלתי ולא מצאתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים עקומות לתינוקת - תגובה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    27/06/2011

השיניים בוקעות עד שפוגשות כח המתנגד להמשך בקיעתן. במקרה זה - המוצץ. השיניים לכן מפסיקות לבקוע עקב המגע במוצץ ולכן נראות עקומות אך העקמומיות בסך הכל תואמת את מתאר הפיטמה. בגיל בוגר יותר , לישיזנח המוצץ, תמשכנה השיניים לבקוע ותראינה ישרות יותר - הן תבקעהב עד קר השפה או השיניים התחתונות - מה שייגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה