מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חניכיים נפוחות לבת שנתייםמירב07/05/2011
שלום רב
ביתי בת השנתיים וחודש מתלוננת מזה כשבוע על כאבי שיניים. מלבד תלונותיה יש חום הנע סביב ה 39- 40.5 מזה כשבוע לסירוגין עולה ויורד. היא אינה אוכלת כמעט כלום כבר שבוע ואינה מסוגלת אפילו לשתות מים, ירדה במשקל, והחניכיים שלה מאוד רגישות לחום וקור. ביומיים האחרונים התנפחו לה החניכיים עד כדי כך שהם מכסות הרבה את השיניים הקדמיות העליונות, החניכיים גם אדומות מאוד. ברור לי שישנה בעייה בפה, אני חושבת שהיא מצמיחה שיניים טוחנות. ביקרנו אצל רופא הילדים כבר פעמיים, הוא טוען שבקיעת שיניים אינה מסבירה חום עד כדי כך גבוה....
תוכל לומר לי מה דעתך בעניין, מה יש לה? וכיצד ניתן להקל עליה את הסבל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חניכיים נפוחות לבת שנתיים - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/05/2011התיאור שנמסר קרוב לודאי אינו תוצאה של צמיחת שיניים, צדק רופא הילדים.
שימו לב אם ישנן שלפוחיות קטנות או כיבים קטנים. בגיל זה יש לעתים קרובות תופעות דומות שמקורן בזיהום ויראלי . הדבר גורםם לסבל ולחום וכן החניכיים מודלקות.
אין לתת טיפול אנטיביוטי. בדרך כלל המצב חולף לאחר כ10 ימים בערך.
חשוב לדאוג לשתיה של דברים לא מגרים, וכן מאכלים קלים כולל גלידה , מעדנים , אך לא מיצי פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בשןעדי03/05/2011
בני בן ה1.8 נפל ונחבל בשיניים, כתוצאה מכך שן אחת (קדמית שניה) זזה אחורה. ניגשנו איתו לבדיקה לקופת חולים, הרופא אמר שיש צורך בצילום על מנת לראות האם השרש לא נשבר, אך גם אמר שהשן יציבה. לא הצלחנו לעשות לו צילום כי הוא משתולל.
1. מה האפשרויות ועד כמה העניין חמור? השן זזה קצת הצידה וחאורנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלה בשן - תגובה
פרופ' חיים סרנת03/05/2011בגיל זה כדאי שהילד יבדק על ידי מומחה לרפואת שיניים לילדים שיש לו נסיון בביצוע צילום לתינוק וידע ליעץ לכם לגבי מצב השן והצורך ,או לא, בטיפול. בכל מקרה חשוב שיהיה גם מעקב אחר גורלה של השן כי לפעמים התוצאה מתבררת רק לאחר תקופתה מסוימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלה בשן
עדי04/05/2011יש לך המלצה? כי במכבי אחרי שלא הצלחתי להחזיק את סינר העופרת וגם את הנגטיב עבור הצילום אמרו לו להתראות........וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חבלה בשן - תגובה
פרופ' חיים סרנת04/05/2011יש רשימת מומחים בהסתדרות לרפואת שיניים. ניתן להתקשר אליהם ולמצוא מי שמתאים לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשניים קדמיותלי02/05/2011
שלום רב,
בני בן 11 חודשים וצמחו לו שתי שניים קדמיות עם רווח מאוד גדול לפחות חצי ס"מ .
האם זה תקין?לשני ילדיי הנוספים אין את הרווחים הללו!
האם צמיחת השניים הקבועות יצמחו בדיוק באותו מקום של שיני החלב. אציין ששאר השיניים שצמחו לו עד כה לא צמחו עם רווחים.זה מטריד אותי משום שנתתי לו ללעוס ביסקוויט והוא ממש נפצע בין הרווח כלומר בבשר החנייכים ירד לו דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בשניים קדמיות - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/05/2011מזל טוב! בנך מיוחד ושונה במשהו מאחיו . נשמע תקין ביותר. ככל ילד רצוי מגיל זה להיות במעקב של רופא שיניים מומחה לילדים. הוא יעקוב אחר צורת וסדר בקיעה תקין וידע אם הרווח תקין או אולי חסרה שן או שמא לא בקעה ולכן יש רווח?
אני משערת שהכל תקין אך חשוב שבנך ייבדק ויהיה במעקב כל חצי שנה או לפי שיקול הרופא שיתרשם .
11 חודש זה צעיר מידי כדי להתרשם מרווח סופי . צריכות לבקוע עוד שיניים שבקיעתן תצמצם את הרווח.
11 חודש זה גם גיל שאין מה לצלם שיניים קדמיות אלא להמתין בינתיים ולראות מה בוקע. הרופא המומחה לרפ׳ש לילדים יידע מתי לעקוב ומתי להתערב, אם בכלל.
ס ב ל נ ו ת. ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי בת ארבע וחצי לפני כשנתיםרוז02/05/2011
עברה טיפולי שיניים(כתר ושנה שעברה סתימות) במהלך משחק היא נפלה על הכתר הקדמית הכתר לא נשבר אבל החנכיים סגולות מעל הכתר
האם זה מצריך ללכת לרופא שיניים ?????
גם ככה יש לה תור לרופא שיניים ביוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שלי בת ארבע וחצי לפני כשנתים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן03/05/2011נכון להבזק ע״י רופא שיניים מיד אחרי החבלה. יתכן וניתן למנוע נזקים של שטף דם וכו׳. רצוי לבדוק ניידות ועוד מדדים שיבטיחו בריאות דנטלית וכללית תקינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום שיניים לתינוק בן שנהשפרה30/04/2011
שלום!
בני בן שנה. יש לו 2 שיניים תחתונות וארבע עליונות. כשהוא סוגר את הפה אני רואה שהשתיים התחתונות מתמקמות קדמית לעליונות. מבחינת הלסת לא נראה כאילו שהיא קדמית מידי (אבל זו רק דעתי, ולא משהו מקצועי). האם זה משהו שרגיל לראות בגיל זה ויכול שישתנה ויסתדר לבד עם ההתפתחות של שאר השיניים והפה...?
במידה ולא- לאישה רופא כדי לפנות כדי להיות במעקב? והאם יש מה לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיקום שיניים לתינוק בן שנה - תגובה
פרופ' חיים סרנת30/04/2011יחסי הלסתות ומיקום השיניים בגיל זה, קצת קשים לקביעה וייתכנו שינויים רבים.
בעיקרון אם את מודאגת ,כדאי שתהיו במעקב אצל רופא שיניים מומחה לילדים.
בגיל זה לא נראה לי שיש מקום לטיפול כלשהו או להתערבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימייל שחוק והרדמה מלאהרוני29/04/2011
לבני בן ה 6 בעיות רבות בשיניים. הוא זקוק בין השאר לכתרים והשיניים האחוריות הקבועות צמחו חומות.הילד מאד חושש מהטיפולים ולא כל כך משתף פעולה בזמן הטיפול. (נעשו לו מספר טיפולים תוך שימוש בגז צחוק). נאמר לנו במכבי כי האימייל שלו שחוק וגם טיפול בטשטוש יכאב לו ולכן האופציה היחידה הינה הרדמה מלאה. אני אישית מאוד חוששת מההרדמה האם אין דרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימייל שחוק והרדמה מלאה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן29/04/2011וודאי. אני אישית מתנגדת לשימוש הגורף בהרדמה כללית כטיפול לחרדה בנך בן השש, חווה טיפולים לא נעימים ולכן קשה לו. אולם דווקא אם אכן שיניו כה ׳חלשות׳ אז חשוב ללמד אותו להיות מתרפא טוב. הרדמה כללית מלבד הסיכון הכרוך בה, אינה תורמת מאומה לבניית אמון או יצירת מתרפא משתף פעולה . להיפך מתרפאים שעברו טיפול בהרדמה נשארים מתרפאים גרועים ולא מצליחים לשמור על בריאות דנטלית טובה. לדעתי חשוב להגיע לרופא/ת שיניים מומחים לילדים שאוהבים ילדים ומסוגלים לראות את היכולות של בנך. הוא יותר מכולם רוצה להצליח. לדעתי בגיל 6 אפשר להגיע אליו דרך הראש וללא כל תרופה וגם גז צחוק אינו דרך אלא עזר. אשמח לענות לך יותר אך הבנת הרעיון. אל תוותרי. בקופה אולי אין מוטיבציה להתאמץ והרדמה כללית זמינה מידי בקלות די מזעזעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אימייל שחוק והרדמה מלאה - תגובה - תגובה
פרופ' חיים סרנת29/04/2011אין ספק שאם מצליחים ליצור קשר טוב ולחנך את הילד לשתף פעולה ולקבל את הטיפול בשלוה, הרי שזו שיטה עדיפה.אך לא תמיד ניתן להגיע למצב זה בזמן ריאלי.
ההחלטה לגבי השיטה, וההחלטה לגבי שימוש בתרופה או הרדמה, תלויה בטמפרמנט הילד, בעומס הטיפולים בדחיפותם ובחומרתם כמו גם במיומנות הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימייל שחוק והרדמה מלאה - תגובה - תגובה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן30/04/2011אכן רופא לא מיומן שולח ילד נורמלי בן 6 להרדמה כללית. אם הילד מסוגל ללמוד לקרוא רצוי שימצא רופא מיומן מספיק - מומחה טוב שיצליח ללמד אותו לא לפחד. זה הרבה פחות מסובך מללמוד לקרוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוני05/05/2011תודה רבה על התגובות עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אפורההילי26/04/2011
בת שנתים וחצי. שן קידמית מתחילה להאפיר. ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן אפורה - תגובה
פרופ' חיים סרנת26/04/2011בדרך כלל, שן קדמית שהאפירה בגיל זה, הסיבה לכך היא לרוב חבלה, מכה שהשן קבלה. המכה גורמת לפגיעה בכלי הדם הנכנסים לשן ועלולה לגרום נמק.
כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים, שיעשה צילום רנטגן לודא אם נגרם נזק או יש סיכון לשן הקבועה ובהתאם יקבע אם יש או אין צורך בהתערבות כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילי26/04/2011איזה התערבות למשל?
המשך - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/04/2011המל ממעקב סדיר עם צילומי רנטגן תקופתיים ועד לעתים לטיפול שורש או עקירה..
כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עודפתדקלה25/04/2011
בתי בת 6.5 טרם נפלו לה שיני חלב, גם לא מתנדנדות בינתיים.
יש לה שן עודפת. האם יהיה צורך בעתיד בעיקרת השן או שמחכים שתיפול לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן עודפת - תגובה
פרופ' חיים סרנת26/04/2011שן נוספת היא בעיה מקומית. אם זה באיזור הקדמי, כדאי לודא את מיקומה המדויק ושלב התפתחותה ביחס לשיניים הסמוכות (באמצעות צילום רנטגן) ובהתאם לקבוע את הצורך (או לא) בטיפול.
כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לא מתנדנדות.....אמא לילדה בת22/04/2011
ביתי חגגה בתחילת אפריל 6 ושיניה אפילו לא מתנדנדות או עושות סימן לכך.....
האם עלי לדאוג? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים לא מתנדנדות..... - תגובה
פרופ' חיים סרנת26/04/2011א. אינך צריכה לדאוג
ב. אינך צריכה לעשות דבר בנידון
לכל ילד יש זמני התפתחות שונים במקצת וקצב אישי. אצל ילד בריא ושהשינים הראשוניות בקעו באופן רגיל , קרוב לודאי שהתהליך הנורמאלי ימשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שן קבועה לפני נשירת שן חלבטלי14/04/2011
שלום רב,
לפני יומיים קבלה בתי בת ה-6 מכה בראש וכתוצאה מכך גם בשיניים הקדמיות התחתונות. אחרי יום ראיתי שמתחילה לבצבץ שן מאחורי שן החלב, למרות שהקבועה עוד בכלל לא מתנדנדת. כמובן קבענו תור לרופאת שיניים. אך אודה על הסבר לעניין וההשלכות.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שן קבועה לפני נשירת שן חלב - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן15/04/2011בקיעת שן חותכת תחתונה במנח פנימי,או במונח - לינגואלי- בצד של הלשון היא תופעה רגילה ושכיחה שהרבה פעמים אינה מצריכה התערבות טיפולית. בדרך כלל השן הנשירה הופכת ניידת , נושרת והלשון דוחפת השן הקבועה למקום. רופא /ת השיניים יתרשם אם יש צורך ׳לעזור' לשן הנשירה ליפול . אין כאן שום דכיפות . בהצלחה ומזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח!
טלי16/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוחנת לתינוקת ומעליה חתיכת חייךהילה13/04/2011
שלום רב,
בתי בת שנה וחצי ומצמיחה שניים.
היום חשבתי שנשארו שאריות של מזון על השן הטוחנת התחתונה והשמאלית, התחלתי לצחצח לה אותה, אולם אז שמתי לב כי מדובר בחלק מהחייך שנמצא מעל השן. כלומר נראה שחלק מהחייך יושב על השן הטוחנת כמו פצעון בצבע ורדרד. בצד הימני התופעה איננה.
האם יש מושג במה מדובר?
תודה ולילה טוב,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טוחנת לתינוקת ומעליה חתיכת חייך - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/04/2011לפי התיאור נראה שרקמת חניכיים מכסה עדיין את השן הטוחנת הנמצאת בשלבי בקיעה. בהמשך, הרקמה תתכוץ והשן תחשף כולה.
אם התיאור אינו מתאים, יש להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה13/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אין פתרון אחר מהרדמה כללית?כוכי13/04/2011
יש לי ילד בן שנתיים וחצי יש לו שן קדמית עליונה שחורה כבר למעלה מחצי שנה הרופא שיניים שלח אותנו לצילומים ואחרי שהביט בהם ראה שיש מספר חורים אחרי שבדק את הילד שוב ראה שיש חורים גם בטוחנות ואמר שהוא רוצה לעקור את הקדמית מחשש לבעיות בעתיד, גם אמר שיהיה צורך בהרדמה כללית. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אין פתרון אחר מהרדמה כללית? - תגובה
פרופ' חיים סרנת13/04/2011ישנן שיטות שונות לטיפול שיניים בגיל הרך. במקרים רבים ניתן לתת טיפול טוב ויעיל באמצעות סדציה תרופתית ("טשטוש"), במקום בהרדמה כללית.
כדאי להתייעץ עם מומחה ברפואת שיניים לילדים שיש לו נסיון בשיטות השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אין פתרון אחר מהרדמה כללית? - תגובה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן14/04/2011המילה טשטוש מתאימה לכל סוג הרגעה . הרדמה כללית נחשבת לטיפול פולשני הכרוך בסיכון בריאותי. בבחירת אלטרנטיבה רצוי למצוא חומר שאין בטווח הפעולה שלו אפשרות של פגיעה בנשימה, צריך שהילד ישאר ער רק לא מודע לטיפול וכמובן שכך הטיפול יסתיים בישיבה אחת. אשמח להסביר לך אופציות כשתעמדי בפניהן. אני מעדיפה כלורל הידרט שעונה על הדרישות הנ״ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםשגיא11/04/2011
שלום, אני בן 16 והלכתי לשיננית, והיא אמרה לי שיש לי דלק חניכיים די קשה, ואמרה לצחצח פעמיים, טוב זה בסדר; :
1) אם אני אצחצח פעמיים ביום, כמה זמן ייקח בערך עד שהחניכיים יתרפו?
2) יש מצב שהשן שלי תיפול (בזמן "הטיפול")?
3) אם השן החותכת שלי נופל (חס וחלילה) היא גדל בחזרה??
תודה רבה !! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן12/04/2011דלקת חניכיים זה בדרך כלל תהליך בר ריפוי. אם תשמור על הוראות ההיגיינה סביר להניח שתוך ימים הדלקת תעלם ומצב החניכיים ישתפר. קשה להבין את מצבך אבל ברור שאתה מאוד מודאג. רצוי שתשאל את השיננית שטיפלה בך את השאלות ששאלת כאן. - אם היא לא שלחה אותך לרופא וניכרים כנראה שהיא באמת חשבה שעל ידי שיפור צחצוח הבעייה תפטר ואז אין מקום למחשבה על איבוד שיניים שזו תופעה של מחלות חניכיים אגרסיביות המתאימות לגיל אחר ותגובה שונה של השיננית.
שן קבועה אינה צומחת מחדש. רק במשנן החלבי - בנשירת שן צומחת שן עוקבת. תהליך זה מסתיים בגיל 13. החותכות מתחלפות בגיל 7-8
חזור כשיננית או לרופא שיניים לבקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שיניים אצל בן 3 וחציאמא ל 208/04/2011
שלום רב
זה כבר כמה זמן שאני שומעת רעשים כאשר בני ישן ולא הבנתי מה הם, ביומיים האחרונים שמתי לב שזה בעצם חריקת שיניים.
אנחנו לא גרים בארץ וכרגע אנחנו בחופשת מולדת ואני ישנה לידו ולכן שמתי לב שהוא בעצם חורק את השיניים במהלך השינה ולא מעט, בעצם כל תזוזה שלו או שינוי תנוחה מלווים בחריקת שיניים.
הדבר לא קורה במהלך היום.
מה הסיבות לחריקה? איך ניתן לטפל? האם גורם לנזק כלשהו?
לא היו תלונות מצידו על כאבים כלשהם, הוא ישן טוב (לפחות 10 שעות בלילה) גמול מטיטולים גם בלילה.
מודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים אצל בן 3 וחצי - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן08/04/2011תופעה זו תקינה לחלוטין במשנן נשיר ולא מצריך טיפול מלבד פקקים לאזניים לדיירי החדר....הסגר אינו חד משמעי ומאחר וזו תופעה נורמלית אין צורך לברור נוסף. זו לא פתולוגיה . שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא ל 210/04/2011שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיך עקומה לילד בן 8טלש07/04/2011
שלום רב,
אצל בני בן ה 8 אובחן לאחרונה שהחיך העליונה מעוותת ובשל כך השיניים הקידמיות עקומות. אני חייבת לציין, כי רק לאחר שרופאת השיניים ממש הסבה את תשומת ליבי לכך שהחניכיים הקידמיות ממש נוטות כלפי מעלה, שמתי לב לעניין. כל העת חשבתי לעצמי שאלו השיניים שרק עקומות.
בני אף פעם לא מצץ אצבע ו/או מוצץ.
במרץ 2008 הוא איבד את שתי שינייו הקידמיות לאחר שהתעלף ואלו נשרו, כך שלמעשה הוא היה כשנתיים ללא שתי השיניים הקידמיות.
מה ניתן לעשות על מנת ליישר ולהחזיר חזרה את החיך/החניכיים למצבם הטבעי? אם בכלל? כיצד הדבר קורה? למי ניתן לפנות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיך עקומה לילד בן 8 - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן07/04/2011לא הבנתי אם החותכות הקדמיות בקעו כבר. אם הן לא בקעו הייתי ממתינה לבקיעתן שכן השיניים יביאו עמן עצם והחסר יתמלא. אם יש מרווח פתוח בין העליונות והתחתונות לאחר שבקעו בקיעה מלאה רצוי להבדק עי אורתודונט שהוא האוטוריטה ביישור לסתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה
טלש07/04/2011תודה רבה על התשובה המהירה.
לפני כשנה החלו לצמוח שתי השיניים הקידמיות וכעת לדעתי הן כבר בקעו לגמרי. יש מרווח כמו שאת מתארת בין בין שתי הלסתות ואפילו יחסית גדול.
האם ידוע לך מהן האפשרויות לתיקון המצב? האם אפשר כבר עכשיו ללכת לאורטודנט ולהתחיל טיפול? האם אפשר בכלל להחזיר את החיך למצב תקין?
כן, כן, אני קצת מודאגת, מופתעת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- שאלה - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן08/04/2011בעקרון אין דבר ברפואת שיניים שאין לו פתרון. לפעמים הפתרון אולי מעט מורכב אבל הכל פתיר. המקרה שאת מתארת מיוחד לך כי זה הבן שלך ויש לך אחד יחיד ומיוחד אולם זו בעיה אורתודונטית רגילה ולכן קיימת התמחות שנקראת אורתודונטיה שהפרוש שלה הוא התאמה -יישור שיניים ולסתות. חפשי מומחה. יש באתר של האורתודונטים רשימה של מומחים ולכי להתייעץ. מותר להתייעץ עם יותר מאחד. את תרגישי מה נכון בשבילך ומה מתאים לך. אם תרצי להתייעץ במהלך התהליך פני שוב. אבל זה ממש לא מסובך.
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)