מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חתיוך שפה קשורה בת שנה ו 9 חודשיםשרון29/05/2011
נולדו עם שפה קשורה.
לבתי בת שנה ו 9 חודשים יש רווח בין השיניים ומיתר עבה ביניהם שמגיע עד קו השיניים ומפריד ביניהם- החתיכת בשר שקושרת את השפה לחניכיים.
לבני בגיל חודשיים חתכתי את השפה הקשורה.
אם אעשה פעולת חיתוך לבת שלי (בת שנה ו 9 חודשים) האם יש סיכוי שאחסוך לה את הרווח בין השיניים...
ממה נוצר רווח ? האם יש קשר לשפה קשורה?
מדובר בטשטוש והרדמה מקומית.
רופא שיניים אחד אמר שיש סיכוי שזה יסתדר לבד. אם חתוך לה את השפה הקשורה האם יש סיכוי שלא יהיה לה רווח/
האם נכון שהצלקת מהחיתוך יכול לגרום לבעיות בסגירת הרווח בין השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתיוך שפה קשורה בת שנה ו 9 חודשים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן01/06/2011הייתי ממתינה. מה בוער? למה לטשטש? היתרונות לעומת החסרונות בטיפול זה בגיל כה צעיר קלושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתוך שפה קשורה
שרון02/06/2011אם זה יחסוך לה רווח בין השיניים אני חושבת שזה שווה את הפרוצדורה בגיל ההתבגרות. כמו כן נראה לי שקשה לצחצח לה שיניים וכן יכולה להווצר עששת.
אם יש סיכוי שזה יחסוך לי רווח בין השיניים נראה לי שכדאי. האם צלקת שתווצר בעקבות חיתוך יכולה לגרום לבעיה אח:"כ בסגירת הרווח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים טוחנותחסוי28/05/2011
לבתי בת ה-12 נשברה השן הטוחנת השנייה השן הזאת היא לא שן קבועה
האם השן הטוחנת השנייה צריכה ליפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיניים טוחנות - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/05/2011הטוחנת הראשונית השניה נושרת בסביבות גיל 12-13. כדאי לבדוק, כי שבר שן יכול להעיד על תהליך של עששת, וכן יש לבדוק מה קורה לשן השבורה ולשיניים הסמוכות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קידמית מצופה בקרום החניכייםלאה27/05/2011
תינוק בן 11 חודש.אחת משתי השיניים בלסת העליונה מכוסה בקרום בצבע החניכיים.השן יצאה לפני כשלושה חודשים.בשן שיצאה ראשונה וגם בתחתונות התופעה אינה קיימת.התינוק מוצץ אצבע.
אודה לתשובה בענין התופעה הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן קידמית מצופה בקרום החניכיים - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/05/2011אין סיבה לדאגה, השן תבקע מתוך כיסוי החניכיים שיצטמק ויעלם עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שן לבן ארבע וחצינינה26/05/2011
שלום!
בני בן ארבע וחצי, אתמול בגן בזמן ששיחק בפיו בצעצוע, נשרה לו שן קדמית תחתונה.
היה דימום במשך מספר דקות , והדימום נפסק.
השן יצאה בשלמותה עם השורש. (שורש בצורת חרוט). ובריאה!
בחניכיים התחתונות היה לו מאין חתך, שמאוד יכול להיות שזה בעקבות חבלה.
בני הוא ילד בריא באופן כללי, ובוגר לגילו וכן שיניו בריאות ושלמות.
האם זה לא קצת מוקדם? האם זה יכול להראות על בעיה מסויימת?
אני מודאגת! לתשובתך המקצועית אודה בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשירת שן לבן ארבע וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת28/05/2011אם השן יצאה בשלמותה ,כפי שאמרת, הרי שהיא יצאה כתוצאה מהחבלה בשיניים הקדמיות. כאשר שן נושרת באופן טבעי השורש לא נראה כי הוא נספג לפני הבקיעה.
כדאי להבדק אצל רופא שיניים מןמחה לילדים שיבדוק אם לא נגרם נזק נוסף לשיניים סמוכות או לנבט השן הקבועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שלא יצאה לבת שנתיים ורבעאפרת25/05/2011
שלום רב,
לבתי צמחו כל השיניים למעט שן עליונה -לא צמחה השן ליד 2 הקדמיות...
לא מראה סימנים ליציאה...
האם זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן שלא יצאה לבת שנתיים ורבע - תגובה
פרופ' חיים סרנת25/05/2011לעתים יש איחור ביציאת שן זו או אחרת בעת בקיעת השיניים הראשוניות.
אך אםבקעו כבר כמעט כל השיניים האחרות וגם השן המקבילה לזו החסרה, כדאי לברר את הנושא אצל רופא שיניים מומחה לילדים שיוכל לבדוק או לעשות צילום קנטגן לברר את מצבה של השן המאחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אפרת28/05/2011מאחר וצפוי קושי רב בלקיחתה לרופא, אין מצב שתתן למישהו להסתכל בפה שלה...מה יכולות להיות המשמעויות אם השן לא יוצאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת עוד זוג שיניים לישור שינייםלירון22/05/2011
בתי בת 14 עקרה במסגרת טיפול ממושך של ישור שיניים,2 שיניים בלסת עליונה. נאמר לי שזו עיקרה די טיפוסית. בחלוף חצי שנה רוצים לעקור לה זוג שיניים גם בלסת תחתונה. זה גם טיפוסי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
לירון24/05/2011נאמר לי שבדרך כלל אם עוקרים למעלה,למשל 2 שיניים,אז עוקרים, אם אין ברירה, את השיניים המקבילות בלסת תחתונה..האמנם יש כלל אצבע שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עקירת עוד זוג שיניים לישור שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/05/2011לא ניתן לתת לכך תשובה ללא הכרת המקרה. אולי כדאי לבקש יעוץ /דעה שניה ,אצל אורתודונט מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםשירלי22/05/2011
שלום
לבתי בת שנה וארבעה חודשים בקעו 6 שיניים עליונות (ארבע קדמיות וטוחנות קדמיות) ואילו בחלק התחתון בקעו לה רק שתי שיניים קדמיות ועכשיו בוקעות לה הטוחנות, אין שום זכר לשי השיניים הקדמיות התחתונות.
האם אני צריכה לדאוג, מה יכולות להיות הסיבות?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שיניים - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/05/2011אין סיבה לדאגה בשלב זה. לעתים סדר הבקיעה של השיניים הראשוניות סוטה מן הצפוי אך עם הזמן בוקעות כל השיניים למקומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שן קדמית עליונהענת22/05/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים וחצי וטרם צמחה לו שן קדמית עליונה (אחת מהשתיים המרכזיות).
הופנינו לצילום, האם יש צורך? מה יכולות להיות ההשלכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמיחת שן קדמית עליונה - תגובה
פרופ' חיים סרנת24/05/2011איחור כה רב של בקיעה של שן קדמית מחייב בירור.
צילום רנטגן הוא האפשרות הפשוטה אך יחסית מדויקת לקבוע את מצבה של השן שלא בקעה.
בניהול נכון תוך שימוש בסינור עופרת וכד' להגנה, כמקובל, אין השלכות מדאיגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים לתינוקתדוריס21/05/2011
שלום רב,
נכדתי בת שנה, עד היום לא בקעה בפיה ולו שן אחת בלבד.
היא קטנטונת, שוקלת כ- 7 ק"ג, האם יש צורך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שיניים לתינוקת - תגובה
פרופ' חיים סרנת22/05/2011בדרך כלל אין סיבה לדאגה אם יש "איחור" בהופעת השן הראשונה, אצל ילדה בריאה, גם מעבר לגיל שנה..
לעתים יש גם סימנים מקומיים, כמו תפיחות קלה בקדמת הלסת התחתונה.
אם יעברו חדשים נוספים ללא כל סימן כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אפורהלין18/05/2011
שלום,
בני בן שנתיים לאחרונה שמתי לב שאחת מהשיניים הקדמיות נהפכה לאפורה.
הילד לא מתלונן על כאבים.
מה יכולה להיות הסיבה ?
תודה מראש,
לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן אפורה - תגובה
פרופ' חיים סרנת19/05/2011שנוי צבע, לאפור, של שן קדמית הוא בדרך כלל סימן לכך שהשן נחבלה, ממכה או נפילה. משמעות שינוי הצבע היא שנפגע מוך השן (העצב) ועבר נמק.
כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים ולעקוב אחר מצבה של השן. לעתים נדרשת התערבות ולעתים לא, אלא רק מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש לילד בן חמש וחצישרית16/05/2011
שלום רב!!
היום הייתי עם הבן שלי (בן חמש וחצי) במרפאת שיניים ושם אמרו לי שהוא צריך לעבור טיפול שורש ושתי סטימות .
רציתי בבקשה לשאול איך זה יכול להיות שעושים טיפול שורש לשן חלבית שעדיין לא נשרה? הריי מתחתיה נמצאת השן הקבועה, האם זה לא מזיק לה?
שאלתי גם את רופאת השיניים את השאלה הזאת אבל היא לא נתנה לי תשובה ברורה.
בנוסף לכך רציתי לשאול במידה ואני מחליטה לא לבצע את טיפול השורש מה עלול לקרות? (לשאלה הזאת ענתה לי רופאת השיניים, שחיידקים עלולים לעלות למוח- תשובה שנראתה לי הזויה).
בבקשה את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש לילד בן חמש וחצי - תגובה
פרופ' חיים סרנת16/05/2011צר לי שלא קבלת תשובות נאותות מהרופאה המטפלת. אנסה להבהיר את הנושא.
לשיני חלב יש מבנה דומה לזה של השיניים הקבועות .כלומר כותרת ושרשים. וכן עצב שעובר בתוך השן.
כאשר יש עששת בשן שגורמת לחור שעובר את כל שכבות הכותרת, החיידקים מגיעים לעצב וגורמים שם דלקת.אם רוצים לשמור את השן (במיוחד שן טוחנת אחורית שנשארת בפה עד גיל 10-12, ניתן לעשות טיפול הנקרא, טיפול שורש שבו מוציאים את החלק הנגוע ושמים תרופה ועליה ,שחזור או כתר טרומי. אחרת עלולים החיידקים להתפשט אל איזור העצם שסביב השן וליצור מורסה (אבצס) שמשמעותו, נפיחות ומוגלה וכמובן כאבים.
טיפול זה כשהוא הטיפול הדרוש, אינו גורם נזק לשן הקבועה ( שלה כתרת נפרדת ועצב נפרד). חשוב גם לדאוג לשיתוף הפעולה של הילד. ייתכן וכדאי שתתיעצי עם מומחה ברפואת שיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםנטע11/05/2011
בני בן השנתיים סובל בימים האחרונים מחניכיים אדומות ונפוחות, הוא מסרב לצחצח את שיניו מאחר וזה כואב ובימים האחרונים הוא אוכל פחות טוב. יש לציין כי אנחנו מקפידים לצחצח לו שיניים פעמיים ביום למרות הסרוב אך אנחנו עושים זאת בעדינות.
איך ניתן להיפטר מהבעיה בלי להכאיב לו בצחצוח ולגרום לו לדימומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן11/05/2011התופעה נשמעת כזיהום ויראתם שיעבור לאחר 10 ימים מעצבנים. יתן לנקות השיניים בעדינות עם גזה רטובה . כמו כן ניתן לעסות החניכיים עם משחת כלוהקסידין ולקבל חיטוי, במהלך הימים הסוערים. לא להשתמש במשחה יותר מ-10 ימים. רצוי שילדכם ייבדק אצל רופא ילדים לוודא בריאות כללית ורופא שיניים לילדים יידע להדריככם מדויק יותר ולהדגים עיסוי החניכיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומר מקוםאיילת08/05/2011
שלום,
לבני ,בן ה-8 , עקרו היום של טוחנת חלבית עליונה (הצמודה לניב), עקב התפתחות דלקת בשן בעלת סתימה. האם יש צורך בשומר מקום באזור העקירה?
תודה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שומר מקום - תגובה
פרופ' חיים סרנת11/05/2011בדרך כלל בעת איבוד מוקדם של טוחנת ראשונה (הצמודה לניב), במיוחד בלסת עליונה , אין הכרח לבצע שמירת מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן קבועה בלסת צפופה במיוחד.קרן08/05/2011
לבתי בת השש וחצי לא מנדנדת אף שן. אולם הבוקר הבחנתי ששן חותכת קבועה מבצבצת בלסת התחתונה. לבתי מבנה לסת צפוף במיוחד. השן המבצבצת כבר שליש בחוץ. האם למהר לרופאת השיניים לעקירה או לחכות ששן החלב תתנדד? האם אפשר לעודד שן להתנדנד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקיעת שן קבועה בלסת צפופה במיוחד. - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/05/2011ניתן לחכות תקופת מה , אך אם רוב השן בחוץ ואין ניידות ניכרת כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מןמחה לילדים. ניתן ל"שחק " עם השן אך אין זה משנה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוב בשןליאור07/05/2011
שלום, ביתי בת 3, מקפידים מאוד על צחצוח שיניים בשל רגישות רבה בשיני האחיות הגדולות(מטופלות מגיל צעיר למרות הקפדה מרובה). היום ראינו, בזמן צחצוח שבשיניים התחתונות הטוחנות הצבע צהבהב. לא בחלק החיצוני של השן אלא רק במשטח הפנימי שבו לועסים. הגוון לא משתנה לאחר צחצוח.
1. על מה יכול להעיד הנ"ל? האם הגוון של כל השן צריך להיות לבן לגמרי?
2. מאיזה גיל רצוי לבצע איטומים כדי למנוע ריבוי עששת כפי שהיה אצל האחיות הגדולות?
תודה , ניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צהוב בשן - תגובה
פרופ' חיים סרנת08/05/2011כתם שהופיע בשיניים הטוחנות דורש בירור נוסף, רצוי אצל רופא שיניים מומחה לילדים ולעתים מחייב גם צילום רנטגן.
איטומים יש לבצע אם יש חריצים עמוקים בטוחנות וחשש לסיכון וכשיש שיתוף פעולה מתאים.
כמובן שחיוני לשמור על היגיינה טובה ,הרגלי אכילה מתאימים וטיפול תקופתי בתכשירי פלואוריד. הסברים ויעוץ אצל רופא שיניים מומחה לטיפול בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)