פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• אבן - שן
    דינה
    14/06/2011

האם למים בארץ, ובכלל, יש השפעה על הווצרות אבן - שן?
    או שזה תלוי בגורמים אחרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבן - שן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבן - שן - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    14/06/2011

אבנית, הנוצרת סביב שיניים, מקורה ברובד החידקים (פלאק) המצטבר בשולי השן (או גופים אחרים בפה). הרובד עובר הסתיידות והתקשות . מקור הסידן והמלחים האחרים הוא הרוק. הקפדה על הסרת הרובד תעכב יצירת אבנית אך מאחר ולא תמיד ניתן לסלק רובד לגמרי, יש לדאוג לסילוק האבנית מדי תקופה , ע"י רופא השיניים או שיננית, כי הצטברותה גורמת לדלקת כרונית של החניכיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן -שן

דינה
    15/06/2011

מדבריך אני מבינה שלמים אין בכלל שום השפעה על הווצרות האבן בפה.
    האם זה לא כמו אבן במקומות אחרים בגוף? כליות, כיס מרה , דרכי שתן וכו'.
    פשוט רופא השיניים אמר לי שהמים בארץ גורמים לאבן שן.... שמחה לשמוע שלא.
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קדמית
    ליאת
    14/06/2011

שלום רב,

לבני בן השנה צמחו 2 שיניים קידמיות כאשר שן אחת בקעה גבוה יותר מהשניה, ולכן נראית הרבה יותר קצרה ממנה (למרות שגודלן זהה).

האם יש מה לעשות בנידון? האם יסתדר לבד?

תודה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שן קדמית

הוספת תגובה

• שן קדמית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    14/06/2011

נשמע תקין. האם בנך מוצץ מוצץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קדמית

ליאת
    14/06/2011

כן - בני מוצץ מוצץ.

מתי אמור להסתדר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קדמית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    14/06/2011

שימי לב שהקו התחתון של השיניים, אותו תאכל יפה, תואם את קו המוצץ עימו השיניים במגע ולכן, כעקומת המוצץ גם השיניים מקבלות קו בקיעה קעור התואם לקמירות הפיטמה.
    בגדול, שן בוקעת עד שיש התנגדות - שן נגדית או שפה כשזה באזור קדמי.
    במקרה של בנך זה המוצץ. .
    מאידך צורך המציצה חשוב, ומצמצת מוצץ הוא הרגל שעונה על צרכי הילד בתקופה האוראלית. סילוק המוצץ בטרם הילד בשל לכך ( גיל 4-5) עלול לגרור מציצת אצבע במקום, כדי לענות על צורך המציצה הנורמלי. הנזק מאצבע גדול בהרבה ולהפסיק הרגל מציצת אצבע קשה ביותר כי קשה לעשות טקס ׳ פרידה מהאצבע׳. היא מחוברת...לעומת זאת להיפטר מהמוצץ יהיה טקס חביב בגיל המתאים ואז השיניים תבקענה ותיסגורנה את הפער.
    מקוה שהבנת שאין לך מה לדאוג רק להנחת מהחיוך החביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים לבן 11
    אמא אחת
    11/06/2011

שלום רב,
    שאלה בבקשה.
    בני בן ה11 מקפיד מאוד על צחצוח שיניים.
    הוא עבר הדרכה לצחצוח נכון וגם אנחנו מאוד מקפידים בבית.
    עם זאת, השיניים שלו מאוד מאוד צהובות. אין לו עששת, רק צבע שיניים מאוד לא יפה.
    זה מגיע לידי כך שמעירים לו בכיתה ושואלים אותו אם הוא בכלל מצחצח שיניים.
    העניין מפריע לו וכהורים, מפריע גם לנו.
    האם הלבנת שיניים במרפאת שיניים (לא טיפול ביתי) מתאימה לו?
    עשיתי גוגל וראיתי מיני מרפאות שמציעות טיפולי הלבנה תוך שעה, גם לילדים ורציתי לשאול מה דעתכם. היינו השבוע איתו אצל השיננית והוא מטופל קבוע וללא חורים.
    אשמח מאוד לעצתכם. אני רגע לפני לתאם לו תור להלבנה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הלבנת שיניים לבן 11

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים לבן 11 - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    11/06/2011

אין מניעה להלבנה. ובכל זאת הייתי מחפשת מומחה לילדים שמבין והתנסה בהלבנה כדי שיתאים לבנך את הדרך הנכונה ביותר. הייתי דורשת יותר מאשר "הבטחה בשעה" - ניסיון מוכח עם נוער, ממחיות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

אני
    12/06/2011

מעבר לגוגל והמלצות באינרנט, איך אני מבררת?....
    האם יש סיכוי לקבל כאן המלצה? אפילו מספר שמות...
    האם אתם עוסקים בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים לבן 11 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    12/06/2011

מקובל לפי הנחיות האגודה האמריקאית לרפואת שיניים לילדים, לא להמליץ על טיפולי הלבנה לפני גיל 15.
    ניתן להשתמש בשיטות ההלבנה הביתיות עד לתקופה זו . אם הצבע הוא יוצא דופן בכהותו כדאי לברר מהי הסיבה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה מלאה או טשטוש לבת 4
    ישראל
    11/06/2011

לבתי בת ה-4 יש צורך בביצוע טיפול שיניים ב-4 שיניים
    בבדיקות מקדימות היא לא שיתפה פעולה ולכן הומלץ לנו לבצע טיפול אחד בהרדמה מלאה או 4 טיפולים בטשטוש כאשר באופציית הטשטוש יתכן ותפסיק לאחר מספר טיפולים לשתף פעולה ויהיה צורך בכל מקרה בהרדמה מלאה.
    יש לנו מספר שאלות:
    1) מה הסכנה בטשטוש לעומת בהרדמה מלאה? האם הרופא המרדים שולט/מנטר מדדים הרפואים במהלך טשטוש? האם יש מצב בו טשטוש מתדרדר למצב של הרדמות מלאה?
    2) האם יש נזק מצטבר בביצוע מספר רב של פעולות טשטוש לעומת ביצוע הרדמה אחת?
    3) האם יש סטטיסטיקה של סיבוכים בהרדמה מלאה לעומת סטטיסטיקה של סיבוכים בטשטוש? (שמעתי על מספר של 1:80000)
    4) האם בודקים אלרגיה לחומרי הרדמה שונים? לילדה אין עדיין היסטוריה של אלרגיה (לי למשל יש אלרגיה לפניצילין)

תודה רבה,
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה מלאה או טשטוש לבת 4

הוספת תגובה

• הרדמה מלאה או טשטוש לבת 4 - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    11/06/2011

מטרת הטיפולים היא בעקרון לחנך את הילד לשתף פעולה בטיפול דנטאלי, דבר שלפעמים דורש זמן ומאמץ מכל הצדדים. אם הטיפול דחוף יותר, ישנה אפשרות הסדציה (טשטוש). קיימות מספר שיטות ותרופות לסדציה המאפשרות זמני פעולה שונים. לפי התיאור הסדציה שהוצעה לכם היא קצרת טוח ומאפשרת טיפול במספר קטן של שיניים, דבר שמצריך יותר מטיפול אחד.בדרך כלל במרפאות דנטאליות ניתנת הסדציה ללא רופא מרדים אלא על ידי המומחה לרפואת שיניים לילדים המטפל בילדה כשהוא נעזר בציוד ניטור וכד'.אם אין סיפור משפחתי לא נעשות בדיקות לרגישות לחמרי הסדציה.
    הרדמה כללית נעשית בנוכחות רופא מרדים בנוסף לרופא השיניים המומחה, מוגבלת פחות בזמן ומאפשרת לסיים את כל הטיפולים בפעם אחת.
    ההחלטה חייבת להיעשות על בסיס כמות הטיפול, מידת הקושי בטיפול, מיומנות הרופא והעדפת ההורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה מלאה או טשטוש לבת 4 - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    11/06/2011

דאגתך מוצדקת. הרדמה כללית היא פרוצדורה בעלת סיכון ברור ומוגדר ומאידך טישטוש ב-4 פגישות מתיש ולא יעיל .
    אני ממליצה על טישטוש בחומר שנקרא כלורל הידרט שמאפשר טיפול חד פעמי!
    הטיפול בבתך מתבצע בישיבה אחת כשהילדה ערה ! אך מעט לא בפוקוס ולא זוכרת את הטיפול כי היא למעשה מעט שיכורה. כלורל הידרט הוא אלכוהול. זה חומר בטוח מאוד המשמש ברפואת ילדים בבדיקות EEG וכן בבדיקת ברה לשמיעה , המתבצעת בעזרת חומר הרגעה זה בגיל חודש.
    החומר בטוח מאוד כי זה אלכוהול - לא מסוכן וגורם לאמנזיה. הילד לא זוכר את הטיפול. במהלך הטיפול, מחובק הילד במכשיר הקרוי 'חיבוקית', מה שמאפשר לבטל תזוזות גוף ומאידך, בגלל האמנזיה הילד כלל לא יודע ששמיכה מחבקת הגבילה את תנועותיו.
    השיטה נפלאה בפשטותה ובבטיחותה אולם מספר הרופאים המיומנים בה בארץ קטן. בארה"ב זו שיטה נפוצה ביותר.
    שאלת שאלות כל כך טובות שטרחתי לענות לך מעבר... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ולא צמחו שיניים
    ילנה
    09/06/2011

שלום בתי בת שנה ועדיין לא צמחו לה שיניים האם זה תקין האם יש מקום לדאגה?

תודה ויום טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ולא צמחו שיניים

הוספת תגובה

• בת שנה ולא צמחו שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

בהחלט תקין . אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ולא צמחו שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

בהחלט תקין . אין מקום לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שן חלב
    אלה
    09/06/2011

שלום רב,
    בני בן 5.5, כבר כמה חודשים מתנדנדות לו שיניים קדמיות - גם עליונות וגם תחתונות.
    אתמול נשרה שן אחת מהלסת התחתונה, ירד דם מספר דקות, אך לפי דעתי השן יצאה ללא שורש. האם ייתכן כי היא נשברה והשורש נשאר בפנים (למרות שבימים אחרונים היא ממש היתה חצי בחוץ...) או שאולי אין שורש בשן חלבית ???

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שן חלב

הוספת תגובה

• נשירת שן חלב - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

לשו חלבית יש שורש ארוך! אולם תהליך החלפת השיניים גורם לשן הקבועה להפעיל לחץ על שרש השן הנשירה, המתבטא בספיגה הדרגתית של שורש השן החלבית וזה מאפשר את נשירתה ובקיעת הקבועה בהמשך. לכן בעת הנשירה כבר אין שורש- הוא נספג בתהליך ספיגה שהחל כ-3 שנים קודם לכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווח בשינים קדמיות עליונות
    יונתן
    07/06/2011

אני בן 16,
    רוב השיניים שלי ישרות, אבל יש לי דבר אחד שמפריע לי : יש בין בין 2 השיניים העליונות הקדמיות רווח, לא גדול במיוחד, אבל בהחלט לא קטן.

אני הלכתי לאורתודנט, והוא אמר לי שחבל לשים גשר (קוביות ברזל) בשיניים בשביל הרווח הזה, ואפשר לפנות לפתרונות אחרים שלא קשורים לאורתודנטיה - כמו ציפוי חרסינה למס' שיניים בודדות איפה שהרווח.
    הוא אמר לי שהבעיה היא אסתטית בלבד.

ביררתי על הציפוי חרסינה, והבנתי שזה מומלץ רק מגיל 18 ואני עוד צעיר,
    אבל הבנתי שיש פיתרון אחר - לשים חומר בין השיניים שיסגור את הרווח הבודד הזה, כאילו להוסיף לכל שן חומר דמוי שן וזה יסגור את הרווח.

רציתי לברר - האם הפיתרון הזה יכול להיות יעיל לרווח הבודד ? כי זה ממש מפריע לי מבחינה אסתטית ואני ממש רוצה לטפל ברווח הזה. לפני גיל 18.

אפשר עוד קצת מידע על הרעיון של סגירת הרווח על ידי הוספת חומר לכל שן? האם זה יהיה יעיל בגיל שלי ובמצב שלי? לכמה זמן זה יחזיק?

אשמח לתשובות
    תודה מראש
    חג שמח

הוספת תגובה

• רווח בשינים קדמיות עליונות - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

אתה יכול לשאול עוד אורתודונט או להחליט שמתאים לך דוקא יישור ואפילו רק בגלל רווח זה. אולם ניתן - בדרך שמרנית- לא בציפויי חרסינה שאינם הפיכים אלא על ידי בניה בחומר מרוכב בטכניקה אדהזיבית לפסל את שיניים הקדמיות בדרך שתבטל את הרווח. זו דרך שמרנית וזולה לפתור את הבעייה והיא לגמרי הפיכה. אם מעניין אותך אדריך אותך בנושא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת שיניים
    אלון
    06/06/2011

שלום רב,
    הבוקר אבחן רופא ששיניה של ביתי בת הארבע נשחקות עקב מנשך בעייתי- השיניים העליונות יושבות מול התחתונות...
    לאור זאת נשבר חלק מהאמייל בשינייה העליונות הקידמיות.
    ביתי בת ארבע וההמלצה הייתה לא לטפל אלא לצחצח במשחת שיניים למניעת רגישות
    1. לא מצאנו משחה כזו מתאימה לגיל הרלוונטי- האם קיימת- כולן מגיל 6 ומעלה.
    2. האם ניתן לטפל בבעייה והאם צריך להערכתכם?

מעבר לכך שיניה של ביתי בסדר גמור והן מטופלות היטב מגיל חצי שנה....

תודה מראש

אלון

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת שיניים

הוספת תגובה

• שחיקת שיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

שחיקת שיניים במשנן נשיר די נפוצה. יתכן שאצל בתך זה מצב חריף במיוחד. תמהתני. מכל מקום ניתן לצפות את השיניים. ניתן למנוע שחיקה פתולוגית על ידי הרמת מנשך פשוטה ואז ישחק החומר שיודבק על השיניים. לגבי משחה יתכן וניתן להשתמש במוס מיוחד שנותנים מומחים לילדים- רק רופא השיניים יכול לתת לך את המשחה כי יש בהוויות השימוש שיקול דעת רפואי בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשיניים כתוצאה ממכה
    אלה
    06/06/2011

שלום רב,

בני בן ה 4 קיבל היום מכה בסנטר וכתוצאה מכך אני מבחינה כי בשיניים התחתונות בלסת (ה 4 האמצעיות), מצדן הפנימי החניכיים סביב השן כחולים וישנו רווח בין החניכיים לשן (בניגוד לשאר השיניים בהן החניכיים עולים מעט על השן ואין רווח בין החניכיים לשן).

מה הדבר אומר?
    האם זה יסתדר?
    האם נדרש טיפול כלשהו?

תודה רבה

הוספת תגובה

• פגיעה בשיניים כתוצאה ממכה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/06/2011

התמונה שאת מתארת מתאימה לנפיחות ושטף דם עקב חבלה; מומלץ להגיע לרופא שיניים מומחה לילדים כי את אותו תהליך של שטף דם ותולדותיו עובר גם העצב בכל אחת מהשיניים רק שהוא בתוך השן ואינך רואה... אך השן עלולה לשהות צבע, להפוך ניידת, לאבד חיות... ועוד. חבלות הוא נושא מורכב ברפואת שיניים. גשי למומחה/ית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלת הבהרה

אלה
    12/06/2011

ראשית - תודה רבה על תשובתך.

שאלת הבהרה - האם "רופא שיניים מומחה לילדים" הכוונה פשוט לרופא השיניים לילדים בקופ"ח (אשר אליו הולכים הילדים לבדיקות תקופתיות וטיפולים) או שמא הכוונה ממש למומחה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    סיון
    06/06/2011

הי בני בן 9 חודשים ובשיניים העלייונות השתיים האמצעיות מתחילות להיות שחורות השאלה שלי ממה זה נובע והאם יש חשש שזה יפגע בשיניים מחכה לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• שיניים - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    06/06/2011

יש כל מיני "שחור". אם זהו צבע שחור כהה בצורת פס או כתם,הזגוגית קשה וחלקה, מקורו בחידקים הנמצאים בפה ואינם גורמים נזק אלא רק הפרעה אסתטית. הצבע אינו יורד בקלות בצחצוח אך הקפדה על נקיון השיניים תאיט את התקדמותו.
    אם התמונה שונה, כדאי להתיעץ עם מומחה ברפואת שיניים לילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשיניים

סיון
    06/06/2011

הצבע של השיניים יותר נוטה לצבע אפור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע כחלחל בחניכיים.
    ליאור
    05/06/2011

שלום, לביתי בת ה-7 צומחת שןקדמית, לאחר שהחלבית נשרה. אזור החניכיים מעל
    השן (חלק קטן ממנו) בגוון כחלחל. האם תקין? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צבע כחלחל בחניכיים.

הוספת תגובה

• צבע כחלחל בחניכיים. - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    05/06/2011

לפי המתואר, אין סיבה לדאגה. לעתים בזמן בקיעת השן הקבועה נפגע כלי דם קטן ויוצר כתם כחלחל באיזור הבקיעה. הדבר אינו גורם בעיות ולא נדרש טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאור
    05/06/2011

תודה רבה, זו הפעם השניה שאני מתייעצת בפורום הזה והתגובות תמיד מהירות, מקצועיות ומפורטות. ישר כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחת שן קבועה בצורה עקומה
    מורן
    02/06/2011

הבן שלי הוא בן 6 ותשעה חודשים. שמתי לב שמתנדנדת לו שן קידמית תחתונה (אחת כבר נשרה והתחלפה לפני כ-3 חודשים), והשן שמאחוריה כבר בקעה, אך בצורה עקומה.
    אני מודאגת מאוד. מה ניתן לעשות?
    קבעתי לו תור לרופאת שיניים בסוף החודש.
    האם עלי להקדים את התור?

הוספת תגובה

• צמיחת שן קבועה בצורה עקומה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    02/06/2011

קודם כל אל תהיי מודאגת ואין צורך להקדים את התור. תופעה של בקיעה כפי שאת מתארת קיימת ודי שכיחה במשנן התחתון. ברגע שהשן הנשירה תיפול , הלשון תפעיל כח ותדחוף את השן הקבועה למקומה והערמומיות תתבטל. ברור שצריך שיהיה מקום בקשת לשן אבל רופאת השיניים תדע להחליט אם יש צורך להתערב. בכל מקרה, בגלל פעולת הלשון, אין צורך למהר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה!

מורן
    03/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בחניכיים מספר פעמים
    לי
    02/06/2011

בתי בת 7 ולפני כמעט שנה יצאה לה ג'ולה בחניכיים מתחת לשן בצד בלסת התחתונה. רופאת השיניים אבחנה שיש דלקת בשן ועקרה את השן. באמת לאחר מספר ימים הגולה נעלמה.
    לאחר חצי שנה הופיעה עוד ג'ולה והפעם בלסת העליונה באותו צד של השן התחתונה שנעקרה. שוב הרופאה מצאה דלקת בשורש השן ושהוא אכול לגמרי ובוצעה עקירה.
    שמו לה שומר מקום ולפני מספר ימים הילדה התלוננה שכואב לה באזור של השומר מקום. הרופאה הורידה אותו ואמרה לי לשטוף כמה ימים עם מי מלח. במקום יש ג'ולה קטנה - וזה ממש במקום של השן (ולא בצד החניכיים כמו שהיה בעבר) צמוד לשן שאחריה שהחזיקה את השומר מקום. אני מפחדת שעכשיו גם השן הזו עם דלקת וזה נובע משם. הרופאה אמרה שנעקוב. אני מפחדת מכל הסיפור הזה והשאלה איך אפשר לעצור את הדבר הזה? יכול להיות שזה חידק שמסתובב בפה? אולי צריך להפנות אותה לבדיקה כוללת יותר - כירורג/בי"ח ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גולה בחניכיים מספר פעמים

הוספת תגובה

• גולה בחניכיים מספר פעמים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    02/06/2011

הופעת פיסטולה בשן שטופלה מעידה על אי התאמת הטיפול לשן קשה בלי נתונים לקבוע כזו אבחנה כי איני יודעת את נקודת המוצא, איני יודעת מה הסיכוי שצפתה הרופאה לטיפול וזה לא הוגן לקבוע כשלון טיפולי דרך שאלה בפורום, בלי ממש להבין את המקרה אולם ברור שיעילות ונכונות הגישה הטיפולית מוטלות בספק בררי זאת עם הרופאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה חריג?

לי
    02/06/2011

כשזה קרה בלסת התחתונה אמרתי, טוב זאת שן שהחליפו סתימה (רופאה אחרת ביצעה את הסתימה הראשונה) אז אולי הגיוני אבל אחרי חצי שנה קורה בשן עליונה שגם טופלה ע"י רופא אחר וגם שנתיים וחצי לא נגעו בה מאז הסתימה ולא היתה בה שום בעיה. ועכשיו בשן שלידה.
    השאלה שלי היא אם זה יכול להיות לא קשור לטיפול בשן ספציפית אלא איזה חידק שמסתובב בפה או משהו כזה שמצריך טיפול מסוג אחר (אולי לא במרפאת שיניים) לפני שיצטרכו לעקור לה את כל השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה חריג? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    02/06/2011

לא ריאלי. גשי למומחה/ית לילדים וקבלי הערכה דנטלית למצב הקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףף
    מגושר
    01/06/2011

בקשה לייעוץ דחופה, אני כבר משתגע !

אז ככה

אני עוד שבוע בן 18
    בסוף ספטמבר 10' התחלתי בטיפול יישור שיניים אצל אורטודנט, אמנם מאוחר אבל עדיף מאוחר מלעולם לא.

הוא שם לי גשר קוביות על שתי הלסתות, טיפול סטנדרטי עליו הוא נתן הצעת מחיר של 14000 שקל. אמא שלי הסכימה, באמת הקליניקה ניראית מקצועית רופא עם מבטא אמריקאי נישמע טוב.

קיבלתי רשימה מכובדת של מאכלים שאסור לאכול , ואכן בסך הכל כיבדתי אותה.

לא עבר שבוע מאז שהוא שם לי את הגשר וכבר 3 קוביות התפרקו. אחרי שבועיים התפרקו עוד שתיים והוא תיקן.

אחרי חודש נשברה לי עוד קובייה, למרות שהייתי ממש זהיר, ואז זה התחיל. החיוכים התחלפו בעצבים, ומאז על כל קובייה ש"נשברת" (נופלת מהשן ונשארת על פס המתכת) הוא מחייב אותי ב120 שקל. לא רק שהטיפול הסטנדרטי שלו עולה כל כך הרבה כסף, הקוביות נשברות כאילו אין מחר. ואני באמת נזהר נשבע לכם, שנה שלא פיצחתי גרעינים, לא אכלתי פופקורן , גזר , אגוזים, פיצוחים, מסטיקים, סוכריות, קרח וכל המאכלים האסורים. זה פשוט נשבר. פעם בצחצוח, פעם תוך כדי שינה (ועל זה הוא לא חייב אותי כי זה היה בניב וזה היה מקום שהוא לקח הימור ונכשל בזה) , פעם אחת אכלתי המבורגר בלחמנייה והקובייה פשוט נשברה בתוך הלחמניה, כל פעם ממשהו מגוחך אחר.

לפני חודש נשברה לי קובייה ואפילו הפס נשבר לי, אז העוגן של הפס נשאר לא מחווט , ושתי שיניים משמאל לעוגן יש פס שעוד מזדקר וקוביה אחת שבלעתי. מאז כבר לא הלכתי אליו. השבוע אכלתי צ'יפס ונשברו לי שתי קוביות.

בקיצור עבודה שלו על הפנים, ואני לא יכול לעמוד בחיובים האלו הסכומים האלו לא הגיוניים, ברוך השם יש לי לא מעט חברים שהיה להם גשר, אף אחד לא הצטרך לשלם עבור קובייה שנשברה, ויש לי חבר שהיה נשבר לו כל שבוע ואמא שלו לא שילמה כי זה כלול בשירות.

היום התקשרתי אליו אמרתי לו שיש לי כבר 3 שבורים, הוא אמר לי אם אתה לא בא עם כסף אל תבוא. ניתקתי לו בפנים.
    הוא התקשר לאמא שלי ואמר לה שהוא דוחה לי את התור ל22 ביוני, שאני אצטרך להסתדר עד אז (הפס העליון תקוע בין שתי שיניים וזה יוצר כאבי תופת בלעיסה אני כמעט לא יכול לאכול), ואם אני לא אגיע לתור ב22 עם הכסף הוא מצידו מפרק לי את הריבועים ומסיים את הטיפול כי הוא לא חייב לי כלום.

אני כבר לא יודע מה לעשות. אני בן למשפחה חד הורית, הגשר הזה זה פריבליגיה, זה לא חובה, אפשר להסתדר עם שיניים לא הכי ישרות, ובטח לא לשלם 20 אלף שקל בשביל יישור (מה גם שלפני זה המצב היה נסבל ולא נוראי כלכך). הסכומים פשוט לא הגיוניים.

איך אני מתנתק ממנו? שילמנו בערך 7 אלף על הטיפול ו3 אלף על הקוביות שנשברות. אני חייב לעזוב אותו. יש לי ביטוח מגן זהב של מכבי, זה יוכל לממן לי הוצאות שימור על הקוביות? דרך מי אני יכול להמשיך את הטיפול בלי למכור את הבית??

תעזרו לי דחוף יש לי כאב שיניים וחור בלב (ובכיס).

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףףףף

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףף - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/06/2011

שאלתך מקוטעת. אנא חזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שן חלב שנעלמה ביום למחרת
    גלית כהן
    01/06/2011

הבת שלי בת 5.5 חודשים ואתמול ראינו פס לבן בלסת העליונה שנראתה כמו שן.
    בער לפני כן היא לא היתה רגועה והיא מפרישה המון רוק.היום בבוקר שוב לא ראינו את הפס הלבן(השן?) מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• בקיעת שן חלב שנעלמה ביום למחרת - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    01/06/2011

סביר להניח שלחץ הבקיעה יצר נפיחות שמחפה על קו השן אותו ראית. ס ב ל נ ו ת. והרבה רוק וזה יצא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה