פורום רפואת שיניים לילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` חיים סרנת
פרופ' חיים סרנת
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' חיים סרנת ללא פרסום בפורום

• שיני חלב נוספות- האם לעקור?
    ציפי
    18/09/2011

לרופא שלום רב!
    לבני בן ה5 ושמונה חודשים נפלו שתי השיניים העליונות בגיל 5, וצמחו במקומם שני שפיצים. המראה המוזר גרם לנו להביןשמשהו אינו כשורה ובצילום פנורמי אכן ראינו שיש שיני בשר שלא יצאו ובעצם שתי השיניים שיצאו הן בעצם "שאריות" משיני החלב. רופאת ילדים דרך קופת החולים אמרה שיש לבצע עקירה לאלתר. שאלתנו היא האם העקירה הכרחית או ש אלה יתנדנדו ביום מן הימים ויצאו אחריהם בצורה נורמלית השיניים שמחכות בפנים, או שמא יש לעקור והאם באופן מידי או שיש מה לחכות?
    דבר נוסף האם זה סיכון לעשות זאת דרך הרופאה(שהיא לא מומחית אך טוענת שיש לה 20 שנות ניסיון..) או שכדאי ללכת לרופא פרטי (ואם יש לך המלצה)
    בתודה מראש ההורים המודאגים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיני חלב נוספות- האם לעקור? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/09/2011

ממליצה בחום ללכת לרופא מומחה לילדים. כלל לא ברורה לי דחיפות העקירה שכן השיניים הקבועות לא אמורות לבקוע עכשיו. אז מן דחוף? גם התאור מוזר. היה עוזר אם היית שולחת צילום רנטגן אבל באמת עדיף שמומחה לילדים יראה. ספרי לי מה קורה. מעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת שלא ציינתי

ציפי
    21/09/2011

לד"ר שלום
    לא ציינתי כי לבני נפלו גם שתי השיניים התחתונות וצמחו במקומם בשריות נורמליות ב"ה הכל בסדר שם.. ז"א שיש סיכוי טוב שהשיניים הבשריות למעלה גם "ירצו" עוד מעט לצאת ולכן אולי גם דחופה העקירה?(לילדי בוקעות שיניים מאוד מוקדם לבתי בת ה11 חודש יש כבר 16 שיניים!!)
    אגב בצילום רואים באופן מאוד ברור את שתי השיניים שלא בקעו- כך שהאבחנה נכונה רק השאלה אם לעקור שתי שיניים זה סיפור המצריך מומחה או להסתפק ברופאה של קופ"ח....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני חלב נוספות- האם לעקור? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    22/09/2011

האם השאריות שאת מתארת הן שיני חלב? למה שלא יפלו עם בקיעת הקבועות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ציפי
    25/09/2011

1.השאריות הן חלב אך יש להבין כי התהליך היה נראה צמיחה חדשה של שיניים קבועות
    האם יש סיכוי שהן יתנדנדו שוב באופן טבעי וכמה זמן נראה לך לחכות?
    2.האם את מקבלת בהסדר עם המושלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבור דר' רויטל שסקין
    ענת
    18/09/2011

רויטל שלום,
    בתי כבת ארבע, ילדה מקסימה ומשתפת פעולה. כשהייתה כבת שלוש עברה שתי סתימות קטנטנות בליווי גז צחוק. מאז נשארה לה חוויה חיובית והיא מחכה ללכת לרופאת השיניים.., כיום בבדיקה נוספת נתגלו אצלה עוד שני חורים קטנטנים. בקשתי מהרופאה שתטפל בה ללא גז הצחוק ונעיתי בסירוב. לטענת הרופאה הילדה מגיעה שמחה ומחוייכת לטיפולים והיא לא מעוניינת לבצע בה טיפול שיותיר בה הרגשה לא טובה. אני מוצאת את עצמי מתלבטת..ואודה על התיחסותך. אני הייתי שמחה שתעבור טיפול ללא גז או טשטוש..היש טעם להגיע אלייך או שגם אצלך מראש הטיפול בילדים בני ארבע הוא תחת גז/טשטוש..?,
    אני מודה שיש לילדה כימיה מדהימה עם הרופאה..והיא נהנית להגיע אליה..ואני תוהה אם החשש שלי מגז הצחוק מוצדק ויש לנסות קודם בלעדיו או שאני פועלת לא נכון? אציין כי הטיפול תחת גז הצחוק בפעם הקודמת עבר בקלות וללא בעיות ובכל זאת אני חרדה מדברים שאין לי עליהם שליטה..,
    שאלה דומה לגבי בני שאמור לעבור עקירת שן חלב שטופלה בעבר ועברה "טיפול שורש". גם כאן הרופאה רוצה לבצע תחת גז הצחוק. אציין כי בניגוד לבתי..בני מאד, מאד חרד..ועד כה עבר טיפולי שיניים תחת גז הצחוק שהסתיימו בשלום..
    בברכה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    עבור דר' רויטל שסקין

הוספת תגובה

• עבור דר' רויטל שסקין - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/09/2011

אתית אין מטרת הפורום להמליץ על עצמי כמטפלת. אני בהחלט שותפה לתחושתך וברור שאין היגיון לתת טישטוש לילד שמשתף פעולה. כל טיפול ובודאי שליכדה בגיל 4 שמבינה מה מבקשים ממנה ומתקשרת רצוי שיתבסס על קשר אמון בין הרופא לילד. גז צחוק או סדציה הם אמצעי עזר שנזקקים להם רק לעיתים רחוקות ולאינדיקציות שונות. חבל שקיבלת רושם שרופא, בלי לנסות בכלל , מחליט על שימוש גורף באמצעים אלה בלי לנסות בשיטה הבסיסית של tell - show-do שעליה מבוססת כל הגישה לטיפול בילדים. אני עונה כך תשובה ארוכה מידי.... את צודקת לחלוטין ומצאי רופא/ה שמאמינים בדרכך . אני חושבת כמוך אבל אין זה אתי מצידי לאמר לך ׳ בואי אלי׳. ... את כבר תחליטי. פרופ סרנת ואנוכי שעונים בפורום זה, הרי מסוגלים לטפל בכל מקרה ששואלים עליו....אבל מטרתנו לעזור ביידע שלנו. ועצם הדילמה שלך מוכיחה ש
    ששווה להסביר גישה שמרנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!!

ענת
    18/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים שחורים על השיניים
    רננה
    18/09/2011

שלום, לי כבר שנים ארוכות יש כתמים שחורים על השיניים הבנתי מהשיננית כי מדובר בחיידק ברוק שיוצר זאת, לאחר ניקוי אצל שיננית הכתמים נעלמים אני מצחצחת עם קולגייט הלבנה ולוקח לכתמים הרבה יותר זמן לחזור על עצמם.
    לביתי בת השנה ו7 חודשים החלו להראות גם כתמים כאלה ואיני יודעת מה ניתן לעשות בגיל כל כך צעיר.
    אשמח לקבל פיתרון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים שחורים על השיניים

הוספת תגובה

• כתמים שחורים על השיניים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/09/2011

ניקוי אצל רופא שיניים לילדים, קודם כל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת או נפילה של שן חלבית
    מיטל
    17/09/2011

בני בן 6 נפל בכיתה ובשבת פתאום נשרה לו השן החותכת הקדמית מלמטה.
    האם זה קשור לנפילה?כי הוא לא התלונן שקיבל מכה בשן .
    אבל גם היא לא התנדנדה לו לפני.
    דבר שני
    הוא בוכה ושואל מתי תיגדל לי השן חזרה??אכן מתי?כמה זמן לוקח לשן לצמוח?
    והאם אני צריכה בדיקה של רופא שיניים??

תודה מראש!!!!
    מיטל

הוספת תגובה

• נשירת או נפילה של שן חלבית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/09/2011

סביר להניח שהמכה האיצה במקצת את הנפילה. מאידך סביר להניח ששורש השן החלבית היה כבר ספוג והמכה רק ׳ עזרה ׳ לשן לעוף מעט לפני הזמן. אם תגיעו למומחה לילדים שיצלם את האזור תוכלו להתרשם מאורך שורש השן המקבילה שעדיין לא נפלה וזה ירגיע את הילד ואתכם. הוא גם יראה בתמונה את השן העוקבת וגם זה ירגיע אותו. הסבירו לו שחלק מתהליך ההתבגרות זה נפילת שיניים ותהליך זה יעבור עליו ב6 השנים הקרובות כי הוא גדל!!!! שן בוקעת בקצב של 1 ממ לחודש.... אין מה למהר. ... אז יצטרך לדאוג על המכות הבאות שיקבל.... מזל טוב. האם הפייה היתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח הפייה היתה ועוד עלתה לי 50 שקל.

מיטל
    18/09/2011

תודה על התגובה!!
    אז זה אומר שאנחנו חייבים ללכת לרופא שיניים להבדק?או שזה לא חשוב??
    תודה מראש!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן חלופית לשן חלב קדמית
    עת
    17/09/2011

שלום רב,
    לבני בן ה-4 נעקרה שן קדמית עליונה בעקבות נפילה. איזה פתרון אסטתי קיים לחוסר בשן חלבית קדמית? האם קיימת אופציה של שן חלופית בהדבקה למשל או בדרך אחרת? האם תהיה כעת תזוזה של השיניים ואיך מונעים אותה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שן חלופית לשן חלב קדמית

הוספת תגובה

• שן חלופית לשן חלב קדמית - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    18/09/2011

בהחלט קיים. גשי למומחה לילדים וקבלי תשובה. יש כיום גם טכניקות חדשות בהדבקה אדהזיבית עם סיבי זכוכית הנסמכים לשן ליד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ו4חודשיים
    עדי
    13/09/2011

עדיי לא צמחה לה שן אחת דואגת מה לעשות??זה נורמלי יש לציין שהיא נולדה פגית 1361

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה ו4חודשיים

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ו4חודשיים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    15/09/2011

נורמאלי לגמרי - גם בלי להתייחס להיותה פגה. בקיעת שן ראשונה בגיל 6 חדשים זו הגדרה לפי עקומת גאוס. יש התפלגות. הבת שלך נמצאת פשוט בצד אחד של הגרף....בינתיים יש לך פחות דאגות. עם בקיעת השיניים רצוי שתתחילי מעקב אצל רופא שיניים לילדים כי עובדת הפגות דווקא מצריכה הקפדה גדולה יותר. השיניים יכולות להיות רגישות ופגיעות יותר לעששת ובהדרכה מתאימה תדעי לשמור נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר

עדי
    15/09/2011

אז אני מבינה שכרגע אין מה לעשות אלא לחכות יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שיניים ילד בן שנתיים
    שיר
    13/09/2011

שלום רב,
    בני בן השנתיים וארבעה חודשים מתלונן מזה יומיים על כאב שיניים עליוניות.
    הוא חורק שיניים ומכניס דברים לפה בכדי לנשוך,,נראה שמאד מציק לו..
    אתמול בעת צחצוח ירד לו דם,האם מדובר בדלקת חניכיים?אם כן מה הדרכים לטיפול?או שיתכן שמדובר בבעייה אחרת.?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שיניים ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• כאב שיניים ילד בן שנתיים - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    13/09/2011

נראה לי שהיית רוצה שילדך ייבדק על ידי רופא שיניים מומחה לילדים. הכאב יכול להגרם מבקיעת טוחנות, מזיהום ויראלי או מפגיעה עששתית.ויש עוד תופעות שיכולות לגרום לכאב. אני מקוה שזו בקיעה של שן טוחנת ... אבל צריך בדיקה פיסית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת שיניים קדמיות
    יוני
    12/09/2011

שלום רב,

בני בן ה-3 קיבל מכה חזקה מכיור האמבטיה ושבר מעט את שתי שיניו הקדמיות. השברים בשתי השיניים בנגיעה מרגישים את החדות שנגרם לשיניים..

הוא בכה מהמכה, אחרי יום נראה שזה לא מפריע לו בכלל. אנחנו מודאגים מכך שיתכן שיש נזק חמור יותר שלא נראה לעין.

מה לעשות? ללכת לבדוק? להשאיר את העניין כך?
    מה הנזקים שיכולים להיות מכך?

תודה על תשובה....

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת שיניים קדמיות

הוספת תגובה

• שבירת שיניים קדמיות - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    12/09/2011

ממליצה להיוועץ ברופא שיניים מומחה לילדים. האידאלי הוא לשחזר את כותרת בשן שכן חומר השן שנשבר הוא ההגנה על העצב. העובדה שאין כאב מעידה על כך שהעצב בשוק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בחניכיים- ילד בן 10, ועוד..
    ענת
    11/09/2011

ערב טוב,
    ברשותכם שתי שאלות:
    1. לגבי בני בן ה-10. לאחרונה נתגלתה לו בחניכיים מעין גולה שבאה ונעלמת לסירוגין. בדיקת רופא הראתה שיש דלקת בחניכיים וחובה אנטיביוטיקה. הרופא המליץ שלאחר יומיים של נטילת האנטיביוטיקה נקבע תור לעקירת השן הבעיתית (זו שן חלבית שעברה לפני שנתיים מעין טיפול שורש וסתימה עמוקה).
    האם לא כדאי לחכות יותר עם האנטיביוטיקה לפני הטיפול?, והאם אין בעייה לקבל גז צחוק כשנוטלים אנטיביוטיקה..?
    האם שומר מקום יפריע לו בעתיד , עלול להביא לדלקות וכו..?
    הוא עבר הרבה טיפולים עם גז צחוק. האם לא מסוכן מדיי?, האם לא עלולה להיות פגיעה כלשהי מצטברת..?
    2. לבתי בת הארבע חור על גבי השן, צמוד לחניכיים. החור פצפון בשן תחתונה אחורית. הומלץ על סתימה. האם לא ייתכן שעם צחצוח נכון נוכל להימנע מהחמרת החור. הוא כמעט ובלתי נראה.., האם לא עדיף לחכות ולעקוב אחר החור הכמעט בלתי נראה הזה..?
    המון תודה,
    אמא חוששת..

הוספת תגובה

• דלקת בחניכיים- ילד בן 10, ועוד.. - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    13/09/2011

מבלי לראות את השן אוצילום רנטגן שלה. באופן כללי כשבחניכיים ליד השן יש גולה של מוגלה שמפרישה, בדרך כלל אין צורך באנטיביוטיקה. יש להחליט אם ניתן לשמור את השן בפה באמצעות טיפול שורש, או אם בגלל גילו, עדיף לעקור,
    לא ידוע על הפרעה מצטברת מטיפולים עם גז צחוק למטופלים המשתמשים מפעם לפעם.,
    לא ניתן לעצור נגע של עששת שהוא כבר חור , כלומר כשפני השטח נפרצו. עדיף אז לטפל בחור הקטן כי אחרת הוא יהיה חור גדיל וכן עלול ל"הדביק" שיניים סמוכות
    רןפא שינים מומחה לילדים יוכל לטפל בבתך בת הארבע ולפתור את הבעיה באיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך-עבור פרופ' סרנת

ענת
    13/09/2011

אחה"צ טובים,
    ראשית תודה על ההתיחסות המהירה. אשמח להבהרה נוספת: אצל בני בבדיקת הרופא טען הרופא כי החניכיים מודלקות מאד. ואכן מזה כחודש ששמתי לב למעין גולה בחניכיים העליונות שבאה וחולפת.., הגולה נמצאת מעל לשתי שיניים שעברו לפני כשנתיים טיפול: שורש וסתימה. הרופא טען כי על סמך הצילום יש להתחיל באנטיביוטיקה..ואחרי שלושה ימים לחזור אליו לעקירת אחת השיניים. ולשאלתי:
    בני לא סובל מכל כאב או תחושה לא נעימה..אני חוששת שדווקא העקירה ושומר המקום לא יביאו איתם "צרות..", הוא כבן עשר..במידה ולא יטופל, למה עלולה הדלקת להוביל..?,אשמח לחוות דעתך.
    בברכה ושוב תודה, לימור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת שן חלבית כתוצאה מנפילה
    ליטל
    11/09/2011

שלום רב,
    ביתי בת השנתיים נפלה וכתוצאה מכך נפלה לה השן החלבית הקדמית.
    באותו זמן לא היה רופא שיניים במרפאות החירום ורופא כללי אמר לי שלא ניתן לעשות כלום עם השן שנותרה.
    למחרת לקחנו את ביתנו לרופאת שיניים והיא אמרה שחבל שהיא לא טופלה ע"י רופא שיניים כיוון שהוא יכל להציל לה את השן.
    ניסיתי לברר באינטרנט על הנושא ומתברר שניתן להחזיר רק שן קבועה.
    כנראה שאותה רופאה לא מתמחה בילדים ולכן היא נתנה לי תשובה שגויה זו.

לאור זאת אני מבקשת מאוד שתמליצו לי על רופא שיניים באיזור הקריות שמתמחה בילדים על מנת שיבדוק עבורי את השיניים הסמוכות שלה.

בברכה,
    ליטל

הוספת תגובה

• תשובה בהקדם

ליטל
    12/09/2011

אני אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה בהקדם.
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת שן חלבית כתוצאה מנפילה - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    13/09/2011

צדקת בהבנתך שכיום לא מומלץ להחזיר שינים ראשוניות שיצאו מהלסת עקב חבלה, בגלל הסיכוי הלא טוב להצלחה והסיכוי לסיבוכים.
    צדקת גם בכך שכדאי לבדוק את השיניים הסמוכות ולעקוב אחר תוצאות החבלה
    כדאי שתפני להסתדרות לרפואת שיניים ותבקשי שיתנו לך שמות של רופאי שיניים מומחים לילדים באיזורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר פרנקל
    dexterion
    09/09/2011

היי.

האם ניתן לקנות בישראל מכשיר פרנקל?

איפה ומה המחיר שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר פרנקל

הוספת תגובה

• מכשיר פרנקל - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

לא ידוע לי מה זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לתיקון בעיות סגר

dexterion
    09/09/2011

זה לתיקון בעיות סגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לתיקון בעיות סגר - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

אזי פנה לאורתודונט מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריאות שיניים בגיל שנה
    אסנת
    08/09/2011

אני אמא לתאומים ראשונים כיום בני שנה.
    א. שניהם משחקים עם המברשת (חשפנו אותה כמעין משחק) אך הצחצוח לא יעיל. האם לצחצח בכוח? מה לגבי משחה?
    ב. שניהם עדיין נרדמים עם בקבוק/אוכלים בלילה. אצל בני הופיעו נקודות שחורות בשתי שיניים עליונות. האם ואיך לטפל? זה אמנם מציק לי אסתטית כאמא לילדה מתוק אבל האם כדאי בגיל כזה ללכת לטיפול ממש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בריאות שיניים בגיל שנה

הוספת תגובה

• בריאות שיניים בגיל שנה - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

את זקוקה להדרכה דחוף!!!! ודאי שיש לצחצח את השיניים. יש גם שיטה קלה התאימה לגיל ילדיך המונח ׳בכח׳ תמוה. זה בראש שלך. שימי לב שמיום הולדתם ניקית להם את התחת. ׳ בכח׳? וודאי. רק לא ראית זאת כך. ניקוי השיניים הוא ניקוי אבר בגופם. ובאמת יש דרך נעימה לעשות זאת. לגבי הנקודות השחורות - חייב ברור אם זו עששת או צביעה. בשני המקרים עדיך להסיר זאת. הזנה בלילה- עוד נושא בו את זקוקה להדרכה. יש מומחים /יות לילדים שמקיימים שרות לפעוטות - בייבי קליניק או פרויקט ׳פיית השן ׳. מתאים מאוד. בהצלחה. ומהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר לילדה בת 2.5
    מירב
    08/09/2011

שלום רב,
    נאמר לי לאחר בדיקה כי בתי, בת השנתיים וחמישה חודשים, צריכה לעבור בשן טוחנת שמאלית עליונה טיפול שורש וכתר ובשן המקבילה הימנית, ככל הנראה סתימה וכתר.

שאלותיי הן: האם חייבים לשים כתר לאחר טיפול שורש?
    מדוע שמים כתר גם לאחר סתימה? (החור נראה ממש קטנטן, נקודה שחורה)
    מדוע שמים כתר כסף ולא לבן? האם יש אפשרות לשים כתר לבן כעת?
    האם בגיל יותר מאוחר ניתן להחליפו ללבן במידה וזה יפריע לה אסתטית בגיל 9-10, או שמרגע הרכבת כתר כסף לא ניתן להחליפו?
    האם ייתכן שהכתר יציק לה? לי מעולם לא עשו טיפול שורש או כתר ולא נראה לי שהיא תוכל לומר לי אם הוא שורט או זז.

המון תודה מראש ויום נעים,
    מירב

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר לילדה בת 2.5 - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

השיניים הטוחנות החלביות נושרות בגיל 11-12 כך שבכל מקרה הכתר על השן החלבית זמני. בגיל 2.5 אם צריך כתר אזי צריך להיות שיהיה מוכן מיד, ללא צורך בלקיחת מידה והתאמות במעבדה וישיבות חוזרות כמו בכתרי מבוגרים, שכן אין לילד אפשרות לתת שיתוף פעולה להרבה ישיבות. הכתר מנירוסטה , מגיע בגדלים שונים והרופא מתאים לילד את הגודל הנכון בפרוצדורה שלוקחת דקות. כתר בשן אחורית צריך להיות חזק ולכן הוא מתכתי- לא קיימת מתכת לבנה... במבוגרים הכתרים הלבנבן הם גם מתכתיים והחומר הלבן מכסה אותם מעל- לשם התאמתם זקוק הרופא ל4 פגישות לפחות. זה לא תהליך שמתאים לילד תתפלאי אולם הילדים די גאים בשיניים ה״שוות יותר״ שלהם אז אל תשדרי אחרת. שן שעברה טיפול שרש בדרך כלל הרוסה וזקוקה לכתר כדי לשחזר פונקציה. בשן בה מתוכננת סתימה לא נראה לי שיש צורך בטיפוח נוסף. ודאי לא כתר- השחזור יכול להיות או סתימה או כתר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' שסקין-בלצן, תודה רבה!

מירב
    10/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים בהרדמה-יעוץ דחוף
    סל
    08/09/2011

שלום רב!ביתי בת5.5 הייתי איתה אצל רופאת שיניים בקופת חולים.לאחר צילום צד ימין,בעקבות נסיון לצילום שכאב וגרם לה לתחושת רצון להקיא סירבה לצלם את הצד השני.לאחר מס'' חודשים חזרנו לטיפול הסתבר שיש לה 8 חורים,הרופאה זימנה לפגישה נוספת וניסתה לטפל עם גז צחוק.בפגישה הראשונה סרבה ביתי להיבדק בכל תוקף, ובשניה לאחר הסברים שלנו הסכימה ואף באומץ.הגז לא השפיע,וכשהחלו בטיפול ההתחלתי(מיים +מכשיר)טענה שכואב לה ולא איפשרה לטפל.הרופאה הפנתה להרדמה מלאה.כהכנה לכך נדרשתי בבית החולים להביא לפגישה מקדימה.כמובן ששם סרבה להיבדק.הרופא ניסה לבדוק אותה בכוח ולאחר דקות כשראיתי את מצוקתה(בכי) ביקשתי שיפסיק.לדעתי רופא זה העמיק את הפחד שלה.
    לאחר מכן ניגשתי לרופא פרטי שהיה ממש עדין ובעל גישה עם מרפא מעוצבת לילדים ושיננית חביבה מאוד.לא עזר:(
    נפגשנו להכרות ובפגישה השניה רק ניסינו להתחיל בטיפול של ניקוי להגדרתו:"צחצוח שיניים",אך היא סרבה בתוקף אפילו לפתוח את הפה.נראה כי הפחד שהיה לה בהתחלה רק גבר לאחר הרופא שתיארתי שניסה לבדוק אותה בכח כהכנה להרדמה.
    שאלתי:1.האם מכיון שאלו שיני חלב כדי להמתין או לפנות כמתוכנן להרדמה?- 2.האם יש עדיפות לבצע בבית חולים?
    3.הוצע לי אצל מטפל מרפאתי לפעול בשיטת tough love ולמעשה להגיד לילדה שזה חובה ולטובתה ול"תת " לרופא לעשות את עבודתו.האם לא יעמיק את הפחד?
    בתודה מראש!

הוספת תגובה

• טיפול שיניים בהרדמה-יעוץ דחוף - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    09/09/2011

יש לך ילדה חכמה בת 5.5 שמפחדת כי היא מבינה וחכמה. אני מאוד מתנגדת לפתרון של הרדמה כללית ובטח בגילה של בתך שזה גיל שגישה וידע מתאים ניתן בהחלט ללמד את הילדה למצוא את הכוחות שלה להבין ולהתמודד בדיוק כמו שבעוד מס חדשים היא תלמד אותיות וקרוא וכתוב. אני מאמינה גדולה ביכולות של ילדה בת 5.5. אל תוותרי. מצאי מומחה/ מומחית לילדים שידם לא כל כך קצרה על הדק ההרדמה הכללית. לבת שלך יש נשמה. לשם צריך להגיע ואז היא תהפוך למתרפאה הטובה ביותר! היא זקוקה למישהו שיאמין ביכולותיה ויגיש לה את החומר- טיפול השיניים, החדירה לפה, המכשירים, בדרך שמתאימה לה. לכך נחוצה מומחיות. אל תוותרי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנל אותה בעיה, האם יש פתרון?

שלום
    26/09/2011

לילד שממש פוחד ומסרב לכל דבר,

אגב, אני רואה שעברו כשבועיים + מאז ההודעה, האם מצאתם פתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנל אותה בעיה, האם יש פתרון? - תגובה

ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    26/09/2011

הפתרון זה רופא שיניים מומחה לילדים / רופאה שמאמינה שהרדמה כללית היא לא שיטת טיפול בפחד!!
    ילד קטן - מתחת לגיל 4 - מותר לא לא להבין וגם אז יש שיטה לטפל בו בפעם אחת(!)) בלי להרדים. אני אוהבת את הבטיחות של כלורל הידרט.
    מעל גיל 4 , עם תום התקופה האוראלית יש צורך בידע וברצון להתאמץ והכי הרבה- להאמין ביכולות הילד ואין צורך בהרדמה כללית שזו שיטה מעליבה לאינטליגנציה של ילד שבסך הכל מפחד בצדק. יש עוד דברים שמפחידים אותו. האם אתה מרדים אותו כללית או מלמד אותו להתמודד ? ברפואת שיניים לך כאב אין את הכלים ללמדו ויתכן שגם הניסיון שלך היה גרוע בזמנו אבל היום הידע רב בהרבה. נכון. זו הרבה פסיכולוגיה. אבל זו מהות המומחיות שלי כמומחית לילדים. נראה לי שהסברתי מספיק בכלים המצומצמים של פורום. שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 11.5 חודשים וטרם בקעו לה שיניים
    ד``ר רויטל שסקין-בלצן
    03/09/2011

ביתי בת 11.5 חודשים וטרם בקעו לה שיניים
    זה גם לא ממש נראה באופק...
    האם נורמלי?
    מהו הגיל המקסימלי לבקיעת שן ראשונה?
    תודה
    דנית

הוספת תגובה

• בקיעה מאוחרת - תגובה

פרופ' חיים סרנת
    03/09/2011

הזמן לבקיעת השיניים הראשוניות אצל ילד בריא,, הוא אינדיבידואלי. אמנם יש ממוצעים שונים אך גיל שנה ויותר לבקיעת השן הראשונה שכיח ואינו סיבה לדאגה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה