מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבירת שיניים וחוםרינת28/09/2009
שלום
בני בן ה-5.5 נפל מאופניו על מעקה ובצילום נצפה ששבר את 2 השיניים הקידמיות (בשורש) וכי יש לעקור אותן
בינתיים העלה חום שעומד על 8.5 +/- ומקבל נורופן ואקמולי לסירוגין להורדת החום
האם ייתכן שיש קשר בין הנפילה לחום? אולי מתפתח זיהום??? במוקד קופ"ח אמרו לי שהוא קיבל זריקת טטנוס בגיל שנה.
לתשובתך אודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבירת שיניים וחום
פרופ' חיים סרנת29/09/2009בדרך כלל שבר שורש ממכה בשיניים אינו קשור בהופעת חום . כדאי לבדוק עם רופא הילדים אם אינו מפתח זיהום בדרכי הנשימה וכדומה. עם זאת לאחר שעובר זמן מסוים והשיניים לא טופלו, יכול להוצר זיהום בשן אך הוא מלווה לרוב בכאב ונפיחות של האיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - בגלל יום כיפור.רונית27/09/2009
בני בן שנתיים ורבע, נפל ביום שישי בערב נפילה חזקה, על הפנים. השפה הקדמית נפוחה מאד והאף משופשף. הילד מדבר, ואומר שכואב לו בשן, למרות שאני לא רואה שבירה, או תזוזה משמעותית (אבל אי אפשר לראות ממש, כי הכל נפוח, והוא לא נותן לגעת). הוא לא לוקח בקבוק ו/או מוצץ, מניחה שהשפה הנפוחה מקשה עליו מאד. היום לא הצלחתי למצוא רופא שיניים שענה לי - האם ללכת למיון? האם יכול להיות שיש תזוזה שהטיפול בה חייב להיות היום, ועד יום שלישי יתכן ויהיה נזק בלתי הפיך? (עם הזמן הנפיחות קצת יורדת, והוא פחות מתלונן, כמובן), אני מקווה שעד יום שלישי יהיה אפשר לראות יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף
פרופ' חיים סרנת27/09/2009מאחר ויום כיפור נכנס בעוד שעה הרי שלפי הסיפור: שפשוף באף נפיחות בשפה אך ללא שבר או תזוזה בשן, יום שלישי יהיה זמן טוב ללכת לרופא לבדוק ולעשות צילום רנטגן. בינתים יש לתת לילד מזון רך ולשמור על נקיון השיניים בעדינות (מקל עם צמר גפן ומעט משחה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בשינייםרעות26/09/2009
האם הרכבת גשר/ פלטה וכו במיוחד אלו הנמצאים באופן קבוע על השיניים מעלים את הסיכוי לחורים בשיניים אצל ילדים? האם הם מאפשרים צחצוח יעיל באותה מידה כמו פלטה נשלפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חורים בשיניים
פרופ' חיים סרנת27/09/2009הרכבת גשר או כל מכשיר אורתודונטי אחר מעלה את הסיכון לעששת, לכן יש לנקוט בתקופת הטיפול אמצעים למניעה. צחצוח מוקפד, שימוש במברשות דקות להגיע לכל האיזורים סביב הסמכים, לפחות פעמיים ביום, שטיפות פלואוריד והנחת פלואוריד ג'ל פעם בכמה חדשים. שיטת הטיפול העדיפה כדאי שתקבע על ידי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת אצל ילד - דחוףסיוון23/09/2009
שלום
בני בן שנתיים וחודש
לאחרונה ראיתי כי בשן הקדמית מתחילה להיווצר עששת והשן מאפירה
האם יש דרך לעצור את התקדמות העששת ? כדי ששיניו לא יהיו שחורות ?
אשמח לתשובה
יסוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עששת - דחוף
פרופ' חיים סרנת24/09/2009יתכן והבעיה אינה עששת או לא רק עששת. כדאי לגשת ליעוץ אצל רופא שיניים מומחה לילדים שיאבחן את המצב ויציע טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה שלא נענתה - צחצוח שינייםשיר22/09/2009
בוקר טוב,
בני בן שנה ועשרה חודשים, יש לו כמובן לא מעט שיניים (אם כי עדיין לא את כולן). התחלנו לפני מספר חודשים לנסות להכניס את צחצוח השיניים לשגרת היופ (הערב) וכמובן מאוד לא פשוט. המצב נע בין סרבנות מוחלטת להעברה מרפרפת של המברשת על השיניים הקידמיות העליונות בלבד. כמובן שאנחנו מנסים ומנסים אך קש לי לדמיין בקרוב מצב שבו הוא פותח את פיו לרווחה ומאפשר לי להשלים את הצחצוח כמו שצריך. במהלך השינה שלו בלילה וכשהוא קם בבוקר, נודף ריח רע מאוד מפיו.
רציתי לשאול - האם המשמעות והנזק של אי צחצוח בפעוט עם שיניים לא שווה לנזק במבוגר לא מצחצח? (כי יש נטייה לצמצם קצת את ההשפעה השלילית בקטנים).
האם הריח הרע שיש לו הוא תוצאה של המזון שנותר בפיו?
מה ההשלכות של צחצוח חסר (מאוד) בגיל הזה? איך מתמודדים עם זה ואיך אפשר לתקן את זה? אני מניחה שזו תופעה רווחת מאוד בפעוטות - אז המשמעות היא שלכולם נגרמים נזקים בפה כבר מגיל זה?
בקיצור אנא האירו את עיננו, ההורים המודאגים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צחצוח שיניים
פרופ' חיים סרנת24/09/2009לא פעם יש התנגדות של תינוקות רכים לצחצוח שיניים. עם זאת חשיבות הצחצוח בגיל זה גבוהה מאחר והוא עדיין אוכל או שותה פעמים רבות ביום כולל לעתים לפני השינה ובלילה והצירוף של רובד חידקים ואכילה תכופה הוא גורם סיכון גבוה. אי לכך צריך וחשוב לצחצח. את השיטה המדויקת כל הורה מוצא , חשוב להעביר מסר שזהו חלק בלתי נפרד משגרת היום. גם לניקוי אוזנים או מקומות אחרים יש לפעמים התנגדות, כדאי להתגבר עליה בעדינות אך בנחישות. אין לי ספק שבהכירכם את חשיבות הדבר תמצאו דרך להכניס את הצחצוח לשגרת היום כפי שעשו הורים רבים לפניכם - בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהסיגל20/09/2009
שלום רב ,
בתי בת השנה נפלה על השיניים הקדמיות והן נכנסו לה לתוך החניכיים פנימה ופצעו אותה כמובן
הרופא שיניים אמר שאין כרגע מה לעשות ושנמתין שהשיניים תרדנה חזרה .
יש דרך להציל את השיניים ???
לתשובתך המהירה אודה ,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה
ד``ר רויטל שסקין-בלצן22/09/2009עצם הלסת העליונה זו שאוחזת את השיניים דומה לספוג. היא רכה יחסית לתחתונה וכנסה של השן לתוך הלסת עקב מכה-די שכיחה. עקב גמישות העצם סביר שהשיניים אכן תבקענה חזרה-אך מעקב מקצועי של רופא שיניים מומחה לילדים חשוב כדי לזהות חריגה ממהלך זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נפילה
פרופ' חיים סרנת22/09/2009בהמשך לדבריה של ד"ד שסקין ,אוסיף שמאחר והחבלה אירעה בגיל צעיר כאשר שורש השן עדיין לא הושלם ,סיכויי הריפוי ויציאת השיניים חזרה, טובים יותר.מעקב קליני ורנטגני אצל מומחה לילדים הוא חיוני. במידה ולא תתקיים תחזית זו , תוך תקופה של כמה חדשים יש לשקול התערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקישות שיניים אצל תינוקתאילנית20/09/2009
שלום,
ביתי בת 7.5 חודשים ולפני כ-3 חודשים צמחו לה שתי השיניים התחתונות. בימים האחרונים 2 השיניים העליונות צומחות והיא כל הזמן נוקשת בין השיניים.
האם זה משהו שיחלוף? האם עלול לגרום להרגל בעתיד? האם יש משהו שאני יכולה לתת לה על מנת שיחלוף?
בינינו זה משגע אותי. :-)
שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקישות שיניים
ד``ר רויטל שסקין-בלצן22/09/2009בגיל כה צעיר אין עדיין סגר ותופעה של חיפוש מצב יציב להניח בו את הלסת יכול להתבטא בקולות שאת שומעת. זה דומה לשחיקה.זו תופעה נפוצה בפעוטות.נסי לתת לה מוצץ ואז תתאפשר יציבות בסגירה עקב המציצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםהילה16/09/2009
בתי בת ה- 14 נוהגת לצחצח שיניים בסיום כל ארוחה. מבחינת חומציות הפה, האם עדיף לצחצח מיד או לחכות פרק זמן כלשהו?
צחצוח שיניים
פרופ' חיים סרנת17/09/2009אם מעונינים לצחצח אחרי הארוחה, עדיף לעשות זאת מיד, עם משחה, ולא לחכות זמן רב. סילוק שיירי הפחמימות שבאוכל ובעיקר סילוק הרובד ושטיפתו, יעכבו התפתחות נגעי עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםג'ני13/09/2009
שלום
בתי הת שנה ושמונה אני מצחצחת לה שיניים בלי משחה מגיל שנה וחצי יש לה 13 שיניים.
מתי אני יוכל להשתמש במשחת שיניים?
ואיזה סוגים? היא ל א יועת לירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/09/2009יש משחות שיניים המיועדות עד גיל שנתיים-גם מהן שימי מעט מאוד. אם את הקפידה על כמות מזערית אז כל משחה תתאים-דימי לב דתכיל פלואור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , המשך
ג'ני14/09/2009מה עם היא לא יודעת לירוק א ת המשחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צחצוח שיניים
פרופ' חיים סרנת14/09/2009המשחה היא חלק חשוב מהצחצוח. בגיל צעיר מאד כאשר הילדים לא יודעים עדיין לירוק אפשר להשתמש בכמות קטנה מאד (כמו מעט חמאה על לחם) של משחה המכילה פלואוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על השינייםהילה13/09/2009
הבן שלי בן 11 כל הזמן לוחץ עם הלשון על השיניים הקדמיות, במיוחד בשעת השינה. האם הדבר עלול לגרום לתזוזה של השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על שיניים
ד``ר רויטל שסקין-בלצן13/09/2009ךא ברור לי מדוע את חושבת שבנך לוחץ על השיניים ועוד בשינה. ייתכן שאין לא סגירה מלאה של המנשך-כי הוא עוד מחליף שיניים ואת רואה את הלשון. מכל מקרה זו אבחנה מעניינת ורצוי שייבדק ע"י רופא שיניים לילדים או אורתודנט. הרגל של דחיפת לשון, אם קיים, יכול לגרום לתזוזה / הטייה של השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש חוות-דעת על מחיריאיר08/09/2009
הייתי עם בתי אצל רופא שיניים פרטי מקצועי,
הילדה עברה בדיקה עם צילומים,
וקיבלתי את פירוט הטיפולים שילדתי צריכה לעבור.
הייתי שמח לקבל חוו"ד על המחיר, האם סביר, האם יקר?
האם שווה לחפש מקום אחר?
הטיפול והמחיר:
טיפול גז צחוק - נייטרוס - 170
קומפוזיט אחורי אמלגם - 280
איטום חריצים - 100
פולפוטומי - קיטוע מוך - 300
כתר טרומי - 550
מחיר
פרופ' חיים סרנת10/09/2009רפואת שיניים היא מקצוע חופשי , המחיר שגובה הרופא תלוי בהערכת הטיפול ומידת הקושי שלו וכן מידת המיומנות או המומחיות של הרופא ולכן לא ניתן להשוות בפשטות בין מחירים.בחירת הרופא צריכה להתבסס על אמון ובטחון ביכולתו . המבחן תלוי אם הרופא מומחה, משקיע ומצליח לקשור קשר טוב עם הילד, בהתאם למסגרת הכספית של המתרפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני שואל האם המחיר הוא מוצדק!
יאיר10/09/2009אני מעריך ומכבד את דרישת התשלום של הרופא.
רק שאלתי היא: היכן המחירים שהזכרתי ניצבים ב"סקאלת המחירים" הכללית:
בממוצע; מעל לממוצע; הרבה מעל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצצים לתינוקשירה08/09/2009
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים והיא לוקחת שני סוגי מוצצים -אוונט (שלא צריך להפוך אותו) וניפ. רציתי לשאול אם יש בעיה מבחינת התפתחות השיניים אם מוצצת שני סוגי מוצצים, והאם יש העדפה לסיליקון או גומי (אני טובלת אותם במים רותחים ומניחה להתקרר).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוצצים
פרופ' חיים סרנת10/09/2009העיקרון בבחירת מוצץ , לדעתי היא , לתת לתינוק ליהנות מהרגל זה תוך בחירה במוצץ הקטן ביותר (ולהישאר איתו גם כשהילד גדל) על מנת שהשינויים שהוא עלול לגרום במנח השיניים יהיו קטנים ביותר. ובגיל 3-4 בערך לנסות לגמול את הילד/ה ממציצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן עשרה חדשיםמירי08/09/2009
שלום,
בני בן עשרה וחצי חדשים ועדיין לא יצאה אפילו שן אחת, וגם אין סימן לכך ששן הולכת לצאת.אני מתחילה להיות קצת מודאגת.האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק 10 חודשים
פרופ' חיים סרנת10/09/2009אין כל סיבה לדאגה. התחלת הבקיעה יכולה להיות גם מאוחרת יותר במסגרת הנורמאלית. לרוב ניתן כבר להבחין בגבשושיות על גבי החניכיים. אם בעוד כמה חודשים עדיין לא יהיה כל סימן רק אז כדאי להתיעץ עם מומחה לרפואת שיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחול בחניכיים של תינוק- אפשרי?לירון08/09/2009
שלום,
לבני בן ה- 7.5 חודשים יש כבר ארבע שיניים.
אתמול גיליתי כי בחניכיים העליונות שלו- בצמוד לשיניים המרכזיות שכבר בקעו יש מעין סימן כחול (כמו של מכה), והאזור נפוח.
לא ידוע לי שהוא קיבל מכה חזקה כ"כ באזור, אין לו חום, אך הוא נראה לא שקט ושהאזור כואב לו.
יתכן שזה מצמיחת השיניים? אולי דלקת? יש מה למהר ולהגיע לרופא שיניים של ילדים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימן כחול
פרופ' חיים סרנת10/09/2009בדרך כלל סימן כחול כפי שתואר יכול להיות חלק מתהליך הבקיעה ואינו דורש כל התערבות וטיפול
התופעה נקראת המטומה של הבקיעה שמשמעה שטף דם קטנטן במהלך דרכה של השן אל החניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשית תודות לפרופ' סרנת ושאלה נוספתיפית ויוג'ין08/09/2009
פרופ' חיים סרנת, ראשית ברצונינו להודות לך שוב על עזרתך והתייחסותך החמה והמקצועית בקשר לבנינו שקד. תודה רבה!!!
תזכורת: לשקד נשברה שן קדמית עליונה מהשורש, השן התנדנדה ולאחר כמה זמן היא התחזקה למרות השבר הנראה בצילום האקס-ריי. לא עקרנו לשקד את השן וכעת, כחודשיים לאחר שהשן נשברה, נראה שיש נפיחות קלה בחנכיים מעל השן ואנחנו חוששים שזוהי דלקת. מחר נלך לרופא שיניים לילדים לבדיקה.
ברצונינו לשאול האם במידה ואכן זהו זיהום יש לעקור לא רק את השן אלא גם את השורש? האם צריך לקחת אנטיביוטיקה לפני העקירה ?
צרפתי את הצילום מיולי כשעדיין לא הייתה דלקת.
האם מותר לעשות אקס-ריי שוב לילד בן שנה ושמונה חודשים? הצילום הראשוני נלקח בעשירי ליולי 2009.
רב תודות,
יפית ויוג'ין
ניו יורק
יפית ויוג'ין -שבר בשורש
פרופ' חיים סרנת10/09/2009כפי שדברנו במידה ומתפתח זיהום, השן נעשית ניידת יותר והתפיחות מקורה ההפרשות מהשורש אז חייבים לעקור. לדעתי רק את החלק העליון ולא לחטט גם אחר החלק הפנימי (אלא אם ברור שהדלקת מפושטת מאד דבר שלא משתמע מתיאורכם). הצורך באנטיביוטיקה לפני או אחרי הטיפול יקבע על ידי הרופא המטפל באם יש חשש להתפשטות הזיהום.
אם הרופא חושב שחשוב לו לבצע צילום נוסף אין לכך הוראת נגד כמובן תוך נקיטת האמצעים הדרושים לצילום רנטגן בפעוטות.
בהצלחה ואנא דוחו לי על תוצאות הבדיקה והטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)