אנמיה בתינוקת בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה בתינוקת בת 8 חודשים
    מאיה
    29/08/2011

שלום רב,
    אשמח לקבל את עצתך ודעתך.
    ביתי בת 8 חודשים (תאומה) אין לה תאבון בדר"כ - היא אוכלת מעט יחסית לגילה יש עלייה במשקל בממצוע 300 גרם בחודש- פעם אחרונה ששקלתי אותה היא שקלה 6750 בתחילת אוגוסט.
    לקחתי אותה לרופא בעקבות עצירויות קשות מאוד המלוות בכאבי אימים וצרחות כל פעם שהיא צריכה לעשות את צרכיה.
    במקביל עשיתי לה בדיקת דם ולהלן התוצאות
    מה דעתך?
    חשוב לי לציין שהילדה רפויה וקצת חלשה אני תמיד מרגישיה שעצמותיה רכות או קטנות
    .
    10.6 K/ul
    RBC 4.42 M/ul
    HB 10.1 g/dl
    HCT 30.4 %
    MCH 22.9 pg
    MCHC 33.2 g/dl
    RDW 14.4 %
    MCV 68.8 fL
    NEUT% 18.7 %
    LYM% 74.2 %
    MONO% 4.9 %
    EOS % 1.7 %
    BASO % 0.5 %
    NEUT.abs 2.0 K/ul
    LYMP.abs 7.8 K/ul
    MONO.abs 0.5 K/ul
    EOS.abs 0.2 K/ul
    BASO abs 0.1 K/ul
    PLT 350 K/ul
    MPV 10.9 fL
    תודה מראש
    מאיה

--------------------------------------------------------

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה בתינוקת בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• אנמיה בתינוקת בת 8 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/08/2011

מאיה שלום,
    ספירת הדם בסה"כ יכולה להחשב כתקינה לגילה. העובדה שההמוגלובין 10 וקצת, די מתאימה לגיל זה, ערך ה MCV (68) הוא נמוך, ומתאים לאנמיה קלה על רקע של חסר ברזל. הייתי ממשיך טיפול בברזל (מניעתי, 6 טיפות) למרות העצירות.
    במקביל - יש לטפל בעצירות. אני מעדיף בשלב ראשון במוצרים טבעיים, כמו עגבניות בשמן זית, מים שהשרו בהם שזיפים מיובשים. במים האלה אפשר להשתמש להכנת הפורמולה החלבית אותה היא אוכלת.
    ולסיום, רוב הבעיות של עליה במשקל בילדים היא קשיים טכניים של האכלה, לעיתים יעוץ מתאים של דיאטנית, או במסגרת מרפאת בעיות אכילה - יתן את הפיתרון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה