מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ועוד שאלות בבקשהנון30/08/2011
1. אנחנו גרות בחדר קטן והטמפרטורה לא ירדה משלושים מעלות - כל הקיץ . האם זה בסדר? (היא מזיעה המון , אבל אני דואגת להניק מתי שהיא רוצה)
2. יש לה קצת חירחור , כאילו היא קצת מצוננת והאף סתום. בינתים אני לא עושה כלום , אבל אמרו לי לשים מי מלח . איך בדיוק עושים זאת.
3. מאחר והיא סבלה מליקוי אורטופדי , שדרש טיפול - רק עכשיו התפניתי לחסן אותה. אני חוששת מאד מהחיסון המחומש, ומצד שני חוששת לא לחסן-ולכן החלטתי כן לחסן . האם תינוק יונק יכול להיות מחוסן לשעלת למשל?
4. באותו עניין , האם לדעתך מותר לי לבקש לפצל את החיסון המחומש ? אני לא מבינה ברפואה אבל זה נראה לי יותר מדי.
5. למה נותנים את החיסון 4 פעמים?
שוב תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלות בבקשה - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2011נענה שאלה שאלה:
1. 30 מעלות בחדר זה לא אנושי לא לך ולא לביתך... חייבים אוורור/מיזוג של חדר כזה, כדי שלך ולביתך יהיה נוח ונעים. לפתוח חלון, להשתמש במאוורר, ולצנן את החדר איכשהו (אפשר ע"י הרטבת סדינים המוצמדים לחלון), וכמובן להלביש את התינוקת רק בשכבה אחת.
2. אני מעדיף לשים מי מלח לאף מכשיר שפריצר, לכל נחיר - נותצנים שפריץ אחד. אפשרי גם ע"י טפטוף עדין של טיפות מי מלח. עוזר גם להשכיב את התינוקת בזוית של כ 30 מעלות. בסרט המצורף מודגם איך להשתמ בסרפי. אין צורך בואקום לשאיבה של האף לאחר מתן מי המלח. ניתן לנקות את האף חיצונית עם טישו לאחר השימוש במי המלח.
3. לא מוכר לי ליקוי אורטופדי אשר מונע חיסון או מהווה הוריית-נגד לביצוע חיסון. מומלץ לבצע את כל החיסונים בזמנם, כדי לא לפספס חלק מהם, וכן כי המשמעות של חלק מהחיסונים (כדוגמת שעלת, המופילוס) להגן דוקא בתקופה של השנה הראשונה לחיים, ולכן יש משמעות לקבל את החיסונים בזמן. גם תינוק יונק וגם תינוק שאינו יונק - צריכים להתחסן נגד שעלת, כדי להפחית את סיכוייהם להדבקות במחלה מסוכנת זו.
4. מותר לך לבקש לפצל את החיסונים. אין סיבה רפואית לעשות זאת. הגוף שלנו יכול בפועל להתחסן אפילו ב 200 חיסונים בו זמנית ולהגיב להם היטב... כך ש 5 או 10 חיסונים בו זמנית לא מהווים אתגר מיוחד לגוף. לי, אישית, נראה נוראי יותר להביא את הילד שוב ושוב לטיפת חלב, כדי לחוות את הטרואמה של החיסונים כל פעם מחדש. לא כדאי להקטין את מספר המפגשים עם החיסונים הללו? תחושה שלי - שגם מסיבה רפואית וגם מנקודת מבט הורית, אין צורך לפצל חיסונים.
5. סטטיסטית, נמצא שחיסונים אשר נותנים פעם אחת, מועילים באופן חלקי, ויש צורך לתת מנה נוספת, כדי להגיב את היכולת החיסונית של הגוף לאותו גורם מזהם ממנו חוששים. דוגמא לכך הוא חיסון ה MMR (של גיל שנה, נגד חזרת אדמת וחצבת, כיום מוספים גם V לחיסון זה, נגד אבעבועות רוח), בעבר ניתנה מנה אחת... בגיל שנה. במעקב של מספר שנים נמצא שמספר ילדים רב נדבק במחלות הללו, למרות שקיבלו את החיסון במועד. בשל כך הוסיפו חיסון שני, בגיל 4-6 שנים (היום נותנים אותו בכיתה א בבי"ס), ודבר זה הועיל לחיסוניות של הילדים, ורמת ההדבקה פחתה פלאים.
אין אינטרס של אף רופא/אחות לתת עוד ועוד חיסונים כדי להזיק לילדים. המטרה היא לעזור למערכת החיסון של הילד להכיר את המזהמים הללו היטב, ולפתח תנגדות טובה נגדם.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
נון30/08/2011בעניין החיסונים. הליקוי עצמו לא מנע את החיסון , אלא שעקב הליקוי היינו צריכים ללכת לקופת חולים/ בית חולים וכיוב' (היתה לה דיספלזיה קשה ) . מאחר ואני ואבי התינוקת לא נשואים , וגרים בשני קצוות של הארץ היה קשה לקבוע בנוסף לכל הנ"ל גם תור לטיפת חלב.
אני עדיין מודאגת , כי נשמעות דיעות בציבור , שהחיסונים יותר מזיקים ממועילים , ויש רמיזות לכך שמדובר בתעשיה.
אני לא ממש יודעת למי להאמין . יש לי נטיה לבטוח במערכת הרפואית - אבל עם סייגים. קבעתי תור למחומשת בשבוע הבא , ואני עדיין מתלבטת.
בכל אופן , תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד הערה
נון30/08/2011אני מבינה שפיספסנו לפחות מועד אחד של החיסון . מה זה אומר? כיצד עליה לקבל את החיסונים , אם היא מתחילה רק בגיל 4 חודשים. האם אפשר לוותר על המנה? או שהיא תצטרך לקבל את זה מאוחר יותר.
למשל בפוליו - הבנתי , שמקבלים שלוש מנות של חיידקים מומתים ומנה אחת של חיידקים חיים או משהו כזה ?
אני מאד פוחדת ממתן החיסונים לאור מה שקראתי , ואשמח להכוונה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד הערה - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/08/2011את כל המידע על החיסונים, השלמת חיסונים, ומתן חיסונים באיחור - ניתן לקבל בטיפת חלב. הם אמונים על מתן החיסונים בגיל הילדות. יש אתר אינרנטי של בית חולים וולפסון בנושא. חפשי בגוגל "חיסונים כל מה שחשוב לדעת" ותגיעי לאתר. על כל חיסון וחיסון קיים מידע אמין בנוגע למה הוא מכיל ומתי נותנים אותו, תופעות הלוואי שלו וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נון31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלאדבר :)
ד''ר אבישי קרן03/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)