מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פילטות מרובות לאחר האכלת ניאוקייטענת04/10/2011
שלום רב,
בני בן החודשיים וחצי הקיא ופלט המון מרגע לידתו,בנוסף לכל הוא סבל מצרחות שאינן פוסקות בממוצע 10 שעות ביממה.
בהתחלה הסמכתי לו סימילאק עם כף קורנפלור למנוע פליטות,עזר אל עדיין המשיך לצרוח.
בהמלצת רופא הילדים עברנו לאינפאמיל AR,אך עשה עצירות קשה לכן הפסקנו.
בני הגיע למצב של אפתיות,דם בצואה,ולא אכל 15 שעות.
אושפז במיון שם אובחן לאי סיבולת לחלב,וגופו אינו יכול לפרק את חלבון החלב.
הומלץ לעבור לנוטרמיגן-הילד סירב בתוקף.
כעת נותנים לו ניאוקייט.כאבי הבטן שלו(אובחן כסובל מקוליק,ריפלוקס,ובעיה בפירוק החלבון)
פחתו ב-80% שזה מדהים,פתאום גיליתי ילד אחר,שמגיב לי,מחייך ויוצר קשר.
אך הבעיה עם הניאוקייט(על אף מחירו) שבני פולט המון!
אני מסמיכה לו עם כף "הריונית" של קורנפלור אך מייד כאשר עושה גרפס פולט המון פליטה סמיכה.
ולאחר מכן פולט פליטות מימיות מאוד מסיום ההאכלה עד שעתיים וחצי בממוצע לאחר סיום האכלה.(מה שנותן לו חצי שעה בלבד ללא פליטטות עד להאכלה הבאה).
בהרבה מצבים הוא כמעט נחנק לי כאשר שוכב על הגב.
אני נוקטת את האמצעים הבאים: שמה אותו על סלקל,מניחה אותו לישון על כרית ועוקבת אחריו כל הזמן גם כאשר ישן.
המון פעמים אני מרימה אותן כאשר הוא נחנק,כי בעצם הוא מגיע למצב של שכיבה ופתאום עולים לו פליטות מאוד מימיות והוא נחנק ומשתעל.
ההסכמה לא עוזרת לי ואני מפחדת שלילד שלי יחזרו הצרבות ושח"ו יחנק.
מה ניתן לעשות?
בבקשה תעזור לי.
חשבתי שהגעתי לדרך המלך לאחר חודשיים וחצי של סבל בלתי פוסק של בני.
רק אחרי שנלחמתי שיגלו מה יש לו והתעקשתי שזה לא גזים הבינו שהוא סובל מאוד.
רופא הילדים אמר שאם הייתי ממשיכה בכלכלת הסימילאק בני יכל לקבל ח"ו מצב של שוק ואפילו לא עלינו מוות.
בבקשה תעזרו לי איך למנוע את הפליטות שקורות בכל האכלה מרגע סיום הבקבוק ועד שעתיים וחצי ולפעמים גם שלוש לאחר ההאכלה.\תודה רבה מראש!
גמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילטות מרובות לאחר האכלת ניאוקייט - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/10/2011שלום רב.
הילד שלך סובל מכמה בעיות. האחת רפלוקס - שהטיפול המומלץ בה הוא הסמכת כלכלה, השכבה גבוהה (לא על כרית!!! אלא בזוית של 30-40 מעלות, כשאר כל הגוף באותה זוית, עדיף לשים את רגלי המיטה על 2 ספרים, כך שכל המיטה באלכסון). , כלכלת אנפמיל AR (שהבנתי שלא היתה טובה לכם). ניתן להוסיף זנטאק/לוסק כתרופות נוגדות חומציות, זה לא מונע את הרפלוקס, אך כן מונע את אי השקט המתלווה לעליית האוכל. במקרים קיצוניים, יש ילדים המגיעים לניתוח אשר "סוגר" את החלק התחתון של הושט, כך שאוכל לא יעלה למעלה. זהו מצב קיצוני, שבד"כ מבוצע כאשר הילד סובל מדלקות ריאה חוזרות או שאינו עולה במשקל בשל הרפלוקס.
הבעיה השניה היא רגישות לחלבון חלב פרה. אני לא יודע כיצד נתקבלה אבחנה זו... האם רק בשל הקאות? האם היו שלשולים מיממים כל הזמן? בד"כ ההחלטה היא קלינית. ההמלצות במקרה זה הן באמת חלבון פרה מפורק (נוטרמיגן) או ממש מפורק (נאוקייט, מפורק עד לרמת חומצות האמינו). אבל זה אוכל שכן עולה במעלה הושט, ולא מגן מפני רפלוקס.
הדברים שאת יכולה לעשות:
לאחר האוכל - להחזיק למשך חצי שעה בעמידה (מצב מאונך), לא להניח על ערסל (כי הישיבה הזו דוקא מעלה את לחץ הסרעפת על בקיבה, ומחמירה רפלוקס), אלא להשכיב על הבטן (!!!) בעירנות. ועדיף אח"כ בשכבה גבוהה בזוית של 30-40 מעלות (לא על כרית). כו"כ, הסמכת כלכלה בקונפלור, ולשקול טיפול בזנטאק/לוסק. יש אפשרות גם להשתמש בגביסקון (יעיל נגד עליה מהקיבה לושט). בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)