היקף ראש קטן אצל בני בן ה-7 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש קטן אצל בני בן ה-7 חודשים
    נורית יגר
    04/10/2011

שלום,
    היום הייתי בטיפת חלב ונאמר לי כי היקף ראש ילדי קטן מדי ויש לגשת לרופאת משפחה.

להלן הניתונים:
    לידה היקף ראש 34.5
    חודש 36.5
    חודשיים- 38 ס"מ
    4 חודשים: 40 ס"מ
    7 חודשים: 41.5 ס"מ

מבחינה התפתחותית הוא מאד מפותח זוחל על שש יושב, מתיישב, נעמד הולך על הצד כשהוא מחזיק בספה. מבחינת הברות גם אומר ומשלב הברות.

המרפס עדיין פתוח אבל אני לא יודעת כמה לא מאד פתוח על פי הרגשתי נשאר ממש מעט.

מה עליי לעשות האם זה מסוכן?
    תודה

נורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן אצל בני בן ה-7 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/10/2011

נורית שלום.
    היקךף הראש של תינוק אמור לגדול בקצב של 2 ס"מ לחודש ב 3 חודשים הראשונים, ואז 1 ס"מ עבור כל חודש ב 3 חודשים הבאים, ואז 0.5 ס"מ לכל חודש ב 6 חודשים הבאים, עד גיל שנה.
    בגיל 7 חודשים היקף הראש צריך להיות +2+2+2+1+1+1+0.5 ס"מ יותר מהלידה. כלומר: 34.5 + 9.5 = 44 ס"מ.
    לא ציינת את שאר העקומות גדילה (גובה, משקל) - האם גם שם יש "שבירה של עקומות", או לא?
    יש צורך לבצע הדמייה של הראש (אולטרהסאונד כל עוד מפרס פתוח), ולהיבדק ע"י נוירולוג ילדים/ התפתחות הילד. לפי המלצתם יבוצע בירור מעבדתי (לרוב הבירור הזה נרחב) במטרה לבדוק אם יש בעיה מטבולית /אנדוקרינית/גנטית/זיהומית/מבנית/נוירולוגית וכו'... המסבירים את המצב. המצב הנקרא "מיקרוצפליה" מכיל בתוכו מגוון רחב של אבנחות אפשריות, ולכן הבירור לזה הוא גדול ונרחב. העובדה שעד כה ההתפתחות הנוירולוגית תקינה - היא כמובן לטובתו.
    שיהיה הצלחה רבה ובשורות טובות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה