מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    תמר
    17/10/2011

שלום דר' וחג שמח. בתי בת שנה וחצי, כבר מספר חודשים יש לה בקרקפת פצעונים וקשקשת שמגרדים לה מאוד. רופא אחד אמר שזו פטריה ונלקחה תרבית (עדיין אין תוצאות), רופאה אחרת אמרה שזו ממש לא פטריה אלא אסתמה של העור ומהגירודים נוצר זיהום. נתנה משחת סליקרן ושמפו אקסרה, ובנוסף אזניל לשלושה ימים מאחר ובלוטות הלימפה שלה בצוואר נפוחות ולטענתה חייבים אנטיביוטיקה. שאלותיי: 1. מה דעתך על הטיפול שניתן? האם באמת חובה אנטיביוטיקה דרך הפה או שניתן להסתפק במשחה אנטיביוטית? 2. נראה היה לי שהיא "לא סגורה על עצמה" לגבי המינון של האזניל - הילדה שוקלת 9.3 ק"ג, המינון שניתן: 5CC פעמיים ביום למשך שלושה ימים, האם זה לא יותר מידי? תודה רבה רבה לך מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    17/10/2011

שלום תמר.
    כדי לדעת מהם הנגעים העורים - יש צורך לראות אותם. לעיתים די בטיפול אנטיביוטי מקומי, לעיתים יש צורך בשמפו אנטיפטרייתי ושמפו נגד סבוראה. במצבי קשים במיוחד, בהם יש רושם לזיהום משמעותי, ניתן לתת טיפול אנטיביוטי. אני הייתי בוחר אנטיביוטיקה בשם צפורל שמתאימה יותר לזיהומי עור, ולא אזניל.
    בנוגע למינון של אזניל - לילדה השוקלת 10 ק"ג יש לתת 2.5 מ"ל למנה. 3 מנות בימים עוקבים.
    רפואה שלמה.
    ד"ר אבישי קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור יקר תודה רבה לך ועוד דבר

תמר
    17/10/2011

וואו אני ממש מודה לך, הארת את עיניי. לגבי מינון האזניל, הסתכלתי שוב במירשם כדי להיות בטוחה ואכן כתוב שם - פעמיים ביום 5 מ"ל למשך שלושה ימים, אני מבינה מדברייך שצריך רק פעם ביום 2.5 מ"ל למשך שלושה ימים?? אני בשוק! מזל שהתייעצתי איתך. תודה רבה לך, יישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור יקר תודה רבה לך ועוד דבר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/10/2011

עלאדבר :)
    יש אפשרות לתת גם 2.5 מ"ל פעם אחת ביום ל 5 ימים. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה