מה מומלץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה מומלץ
    שרון
    22/10/2011

התינוקת שלי (שנה ו-3 חודשים) מתמודדת עם דלקת עיניים וירלית כבר כשבוע, לאחר טיפול אצל רופאת הילדים הופננו לרופא עיניים שהחליף טיפות ל- maxitrol מאז יום רביעי כל שעתיים (מלבד זמן שינה). רופא העיניים די זעם על הטיפול הראשוני של רופאת הילדים. על כל פנים מצבה השתפר ועדין לא נראית 100%. ניכרת צרידות, שיעול, נזלת ובאופן כללי אינה במיטבה. אני חוששת שנוצר סיבוך, ורוצה לדעת היות ומצב העיניים השתפר לאיזה רופא מומחה (אם בכלל) רצוי ללכת על מנת לוודא שמצבה אכן משתפר - עיניים? אף אוזן גרון? רופאת ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה מומלץ

הוספת תגובה

• מה מומלץ - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/10/2011

שרון, שלום רב.
    לפי תיאורך, התינוקת שלך סובלת ממחלה ויראלית הכוללת נזלת, שיעול, הפרשות מהעיניים. הרבה פעמים מתלווה לתלונות אלה גם חום, שלשול, פריחה.
    הטיפול בעיקרו הוא תמיכתי, דהיינו טיפות עיניים סטריליות (לא בהכרח אנטיביוטיות), מי מלח לאף, שתיה מורבה, מורידי חום לפי הצורך. וזמן וסבלנות.
    לרופאי העיניים יש "כלי נשק" נוסף נגד דלקות העיניים, שאיננו כלול בין כלי הנשק של רופא הילדים, וזה טיפות סטרואידליות לעיניים (שזה הטיפול שניתן לך בסופו של דבר). היכולת לתת סטרואידים לעיניים היא רק לאחר בדיקה מקיפה של העיניים ע"י רופא עיניים (במטרה לשלול זיהום הרפטי בעיניים).
    במרפאה שלי רוב מוחלט של הילדים הסובלים מדלקות עיניים מסתדרים בסופו של דבר ללא צורך בטיפול בטיפות סטרואידליות. לרובם המחלה עוברת תוך מספר ימים עם טיפול בטיפות עיניים סטריליות (לייטירס) ולעיתים אנטיביוטיות (טרוצידין, פנימקסין). במקרים חריגים, כאשר יש רושם שהדלקת מחמירה ללא כל שיפור במשך מספר ימים, יש מקום להפנות לרופא עיניים, אשר יוסיף את הטיפול בסטרואידים.
    לגבי המשך טיפול ומעקב - אצל רופא הילדים.
    החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה