מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי ללא הפסקאפרת27/10/2011
בתי בת חמישה חודשים כמעט. לפני כחודש וחצי אובחנה כסובלת מרפלוקס ושטי, שגרם לה בעיקר לסבל באכילה (פחות לפליטות). האבחנה של הגסטרולוג היתה על סמך התיאור שלי בלבד ולא ע"י בדיקות מיוחדות. מאז אוכלת אנפמיל ומקבלת זנטק, ואכן חל שיפור באכילה שלה.
איני יודעת אם זה בגלל הרפלוקס, אולי גזים שסבלה מהם או אולי האופי שלה, מאז ומתמיד נטתה לבכות הרבה. בדרך כלל כשניגשים אליה ומתחילים לשחק איתה זה עובר, אך היא אינה מוכנה לשהות לבד אפילו דקה מול המובייל או האוניברסיטה. נדנדה מאז ומתמיד לא אהבה. בשבוע האחרון אני מרגישה שהבכי אף מתחזק, ויש הרגשה שלמעט כשהיא ישנה, היא פשוט לא מפסיקה לבכות.
אני ממש אובדת עצות, שכן איני יכולה להחזיקה על הידיים כל היום (יש לה אחות קטנטונת נוספת) ויחד עם זאת איני מסוגלת לתת לה לסבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ללא הפסק - תגובה
ד''ר אבישי קרן27/10/2011שלום אפרת.
את מתארת ילדה שנראית סובלת, ובוכה הרבה ובאי שקט, אך כל זה חולף כאשר מעסיקים אותה ומשחקים איתה. נראה לי שזה לא קשור לרפלוקס או לכל מחלה אחרת. הבכי הוא התנהגותי (את כותבת "אופי", וזה אותו דבר) והטיפול בו הוא התנהגותי.
הייתי ממליץ לא להתרגש מאוד מהבכי, וללמוד לאט לאט מה עושה לה טוב ואיך ניתן להעביר את האי שקט שלה בלי מחיר של להחזיק אותה כל היום על הידיים. פיתרון כמו לשחק איתה, להסב את תשומת ליבה לדברים אחרים - הוא פיתרון טוב. ניתן לחפש עוד פתרונות. במקרים בהם אתם לא מסתדרים לבד, ניתן להיעזר בסדנאות/יעוץ להורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)