תינוק חולה רבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק חולה רבות
    נטע
    30/10/2011

שלום, בני בן ה-11+ חודשים חולה כל הזמן החל מגיל 5 חודשים,כל שבוע משהו אחר, כעת הוא עם דלקת עיניים והקאות. הוא נולד באחוזון 70 וכיום הוא באחוזון 0, הוא כמעט ולא אוכל כלל, בערך 120 מ"ל סימילאק כל היום ובערך 6-10 כפיות של מרק ירקות.
    אני די אובדת עיצות ולא יודעת כבר מה לעשות, הוא עבר כבר המון סוגים של מחלות שונות ועתה הגיעו ההקאות שאומנם זה פעם ביום אבל זה בערך 5 הקאות רצופות שנראה שלפי הכמות זה כל המים והאוכל של אותו היום. השיניים הקדמיות העליונות גם מאוד נפוחות אך עדיין לא בקעו.
    מה ניתן לעשות? לאיזה רופא כדאי לפנות לבירור מעמיק של כל המחלות והמשקל הנמוך?
    אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות ואשמח לתשובתכם.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק חולה רבות

הוספת תגובה

• תינוק חולה רבות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/10/2011

נטע שלום.
    אני מניח שאת כתבת אחוזון אפס ( -0 -)? כלומר שבירת עקומות משמעותית מאחוזון 70 אל מתחת לאחוזון 3? דבר זה דורש בירור מעמיק. והראשון שצריך להתעסק עם זה הוא רופא הילדים שלך. בנוסף על בירור מעבדתי, יש צורך ביעוץ דיאטנית, כדי להעשיר את הכלכלה שלו, וכן הערכה של הפרעות אכילה.
    רוב רופאי הילדים יודעים לנהל מקרה כזה, ולעיתים די בבירור אצל רופא הילדים במקביל ליעוץ דיאטנית. במקרים קשים יותר, יתכן שרופא הילדים יפנה אותכם לבירור לפי ממצאים בבדיקה פיזיקלית לרופא המומחה בתחום הבעייתי (לדוגמא, אם בהאזנה נמצאת אוושה לבבית, יתכן שהרופא שצריך לייעץ לכם הוא קרדיולוג, אם הילד סובל משלשולים כרונים - גסטרואנטרולוג... אם סבל מתסמינים נשימתיים חוזרים - יעוף רופא ריאות ושלילת מחלות ריאתיות כרוניות מולדות, וכו'... ) במקרים חריגים ניתן להפנות אותכם למרכזים העוסקים בבירורים שכאלה, בד"כ מרכזים כדוגמת אישפוז יום, או מרפאות אכילה.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה