תופעה מוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מוזרה
    אורית
    30/10/2011

שלום

בתי בת 10.5 חודשים מתעוררת בלילה לקראת שעה 4 בלילהכבר 5 ימים ברצף ובוכה בכי מר. אני מרגישה שיש לה התקווצות בבטן, לאחר מכן תוך חצי דקה היא מפליצה ואחר כך הבכי נפסק והיא מנסה להרדם והתופעה חוזרת לאחר 20 דקות שוב. ב2 הלילות האחרונים אני נתתי לה נובימול ולאחר חצי שעה-40 דקות היא נרדמה וישנה עד 8. זו מרגיש לי כעצירות אבל אין לה עצירות, היציאות שלה אומנם קשות (בצבע ירוק מובהק) אבל יש לה יציאה לפחות פעם אחת ביום ולפעמים גם פעמיים.

אני רוצה לציין כי יוצאות לה בו זמנית 2 שיניים מלמעלה (יש לה כבר 4 שיניים מלמטה) יש לה הרבה רוק שתוך כדי שינה גם נוזל לה מהפה ויוצר שלוליות וחום הגוף שלה נא בין 36.5-37.8 - תלוי ביום.

הילדה סובלת מאוד ואני מרגישה כי לא ישנה מספיק. מה עלי לעשות? אני לא אוהבת את השימוש היום יומי בנובימול ומפחדת מזה. היא הרבה פמים במהלך היום עצבנית וכל הזמן רוצה להיות על הידיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/10/2011

אורית שלום.
    את מציינת מספר בעיות במקביל:
    1. עצירות - קשה להגדיר עצירות בגיל זה... האם זה רק מספר יציאות ביום, או האם זה קשור למרקם הקשה של הצואה... בכל מקרה, אם נראה שהיא ובלת וכואב לה - רצוי לתת לה כלכלה מרככת (מי שזיפים, עגבניות בשמן זית) או תרופות משלשלות (אבילק, נורמלקס, פגלקס) וכד'... כמובן, ביעוץ הרופא המטפל.
    2. שיניים - הנצת שיניים יכולה לגרום לריור, כאבים ואי שקט, טיפול בנובימול יכול להקל, ניתן להשתמש גם במחות מקומיות (כדוגמת טיג'ל) להקלה על כאבים, או מנשך לפה.

בכל מקרה, רצוי לפנות לבדיקת רופא הילדים, כדי לראות שאין משהו חריג בבדיקתה.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה