התגדות ובכי בהחלפת חיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התגדות ובכי בהחלפת חיתולים
    טלי
    07/11/2011

שלום,
    בתי בת 14 חודשים.
    בערך בחודש האחרון מאוד מתנגדת ולפעמים בוכה בצורה היסטרית כשמחליפים לה חיתול.
    ברגע שהיא מבינה שהולכים להחליף חיתול, היא מיד מנסה להתהפך על הבטן ולא פשוט לא מאפשרת. צריך ממש להחזיק אותה בכוח כדי לנקות את האזור ולשים חיתול חדש ותוך כדי היא מרימה את הטוסיק ומתעוותת כולה.
    התחלתי לחשוד שאולי משהו כואב לה באזור, אבל אין שם שום דבר אדום. הכל נראה רגיל ותקין.
    היא לא מראה סימנים שמשהו מציק לה כשהיא עם החיתול עליה, רק כשמחליפים. אני לא יודעת אם זאת בעיה התהגותית או פיזית.
    האם זאת תופעה ידועה? האם יש סיכוי שמשהו באמת כואב לה שם, למרות שלא נראה שום דבר לעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התגדות ובכי בהחלפת חיתולים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    07/11/2011

טלי שלום.
    אני ממליץ לגשת לבדיקת רופא אשר יבדוק בניקוש את החוליות הגביות הנמוכות, כדי לודא שאכן אין רגישות מוקמת. תופעה הקרויה דיסקיטיס (דלקת בדיסקים, אשר מצויים בין החוליות) יכולה להתבטא בצורה אותה את מתארת.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה בבקשה

טלי
    07/11/2011

קבעתי תור לרופא למחר, אבל עד אז רציתי לשאול שאלה נוספת.
    האם זה עדיין יכול להיות דיסקיטיס גם אם היא עומדת, מתהלכת בין רהיטים, זוחלת ויושבת כרגיל?
    בעיקרון היא לא מראה שום סימנים נוספים חוץ מאשר תוך כדי החלפת חיתול ואולי דברים שכרוכים באמת בשביכה על הגב (בזמן אחרון אמבטיה מלווה בבכי, ניגוב אחרי אמטיה מלווה בבכי והלבשה בשכיבה על הגב)

אני שואלת כדי להבין יותר למה לשים לב...
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה