מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירותג'ני12/11/2011
שלום!
לבתי בת החודש היו יציאות מסודרות כל יום-יומיים עד לפני שבוע.
לפני כשבוע היא לא עשתה קקי במשך 3 ימים, וביום הרביעי הכנסתי לה חצי נר גליצרין.
הנר עזר.
עכשיו שוב אין יציאה במשך 3 ימים.
הכלכלה של בתי היא הנקה בלבד, ואני יודעת שאצל תינוקות יונקים עד שבוע ללא יציאה זה נחשב בסדר.
העניין הוא שאם היא לא עושה קקי יותר מיום אחד היא מתחילה להתאמץ כדי להפליץ (סליחה על התיאור), והיא מתאמצת כ"כ עד שזה מעיר אותה משינה ומונע ממנה שינה טובה ורציפה.
השאלה שלי היא קודם כל פעם בכמה זמן זה נחשב תקין להשתמש בנרות?
ומה אני אמורה לעשות אם אני רואה שאין לה יציאות ללא עזרה של נר?
אני יודעת שבעקרון אמורים להיוועץ ברופא, אבל מה הוא כבר יוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר אבישי קרן12/11/2011שלום ג'ני. כתבת בסוף שאלתך "אמורים להיוועץ עם רופא, אבל מה הוא כבר יכול לעשות?"... ובכל זאת בחרת להיוועץ ברופא.
דבר ראשון - הרופא יכול להמליץ לך מה לא לעשות. כמו - לא להכניס נרות גליצרין. נקודה.
הרופא יכול להמליץ על מה כן לעשות - מסאג'ים לבטן עם כיוון השעון, קיפול הרגליים וישורם, כדי לעודד תנועת מעי.
הרופא יכול גם להמליץ על תוספות לכלכלה - כמו שמן זית, עגבניות מרוסקות. ניתן להתחיל איתם אפילו בגילה הצעיר, כמובן כשזה מרוסק היטב והיא מקבלת רק את הנוזלים של מיץ העגבניות. יש גם אפשרות להוסיף את המים של הפורמולה שלה מתוך מים שהשרו בהם שזיפים מיובשים, שגם זה יכול להועיל ליציאות רכות.
ניתן לתת יציאה אחת בשבוע, וזה עדיין תקין. ולכן - אולי הכי חשוב זה לא לעשות שום דבר מיוחד, ולתת לילדה ללמוד בכוחות עצמה איך להעביר יציאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)