מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צד ימין בראש תינוק בן שנה נמעךאור23/11/2011
שלום ד"ר , ילדי נולד בניתוח קיסרי. מהלך הריון עם קרישיות יתר טופלתי עם אספרין וקלקסן. בלידה ביצעו חתך אך הילד היה תקוע והיה צורך בעוד חתך כדי לחלץ אותו . כשנולד הראש שלו נראה כאילו מעוך . אמרו שיסתדר . הבעיה שגם היום כשהוא בן שנה ו3 חודשים ,הצד של הראש לא מסתדר ורק ממשיך להמעך פנימה. עשינו בדיקת סידן לפני חצי שנה יצא תקין . הראש ממשיך להימעך.אני מרדימה אותו על הגב כדי שלא ישן על הצד אבל הוא מתהפך באמצע הלילה.
מה לעשות? כל הצד של הראש ימין נמעך. צד הראש נמעך ואילו בקודקוד הראש יש בליטה כמו שנולד. אני מקווה שהבליטה לא גדלה. אבל אני לא יודעת. מפחיד אותי כי אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא ראש ביצה=ראש מאורך ואני מפחדת שלשם זה ילך.
שאלתי:
1)האם בטיפת חלב אפשר לזהות ראש ביצה?
2)האם אפשר לזהות ראש ביצה=ראש מאורך לגובה ,בגיל שנה ?
3)במידה ואין בעיה של ראש ביצה למי צריך לפנות ומה לעשות כדי שהצד ימין לא ימשיך להימעך?
4)לאיזה סוג רופא לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד ימין בראש תינוק בן שנה נמעך - תגובה
ד''ר אבישי קרן23/11/2011אני לא מכיר את המושג "ראש ביצה", הוא לא רפואי, אני מניח.
פני עם ילדך לרופא ילדים אשר יוכל להתרשם האם מדובר בתופעה בעייתית (הנקראת קרניוסינוסטוזיס) והיא נובעת מאיחוי לא תקין של התפרים בגולגולת. הוא יוכל להחליט אם יש צורך להפנות אותך להדמייה של הראש / יעוץ עם מומחה בנוירוכירורגיה בהתאם למה שיראה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)