תינוק עם עצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק עם עצירות
    ניצן
    28/11/2011

שלום,
    הבן שלי, כיום בן 8 חודשים. אציין כי עד גיל כשבעה חודשים ינק הנקה מלאה והיו לו בערך 5-6 יציאות ביום.
    בגיל חצי שנה, כשהוא עדיין ינק הנקה מלאה חלה בוירוס שגרם לו לשילשולים במשך כמה ימים. כשפסקו השילשולים התחילה לו עצירות כך שיש לו יציאה פעם בשלושה ימים בערך. לכן דחיתי קצת את המזון המוצק (טחון) והתחלתי רק בגיל שבעה חודשים, מתוך מחשבה שזה יעזור לו עם העצירות. אולם המצב לא השתנה והוא נשאר כך עד היום (כבר כחודשיים). היציאות שלו, כשכבר ישנן, הן קשות והוא בוכה כשהוא עושה. בימים שהוא לא עושה, הוא לא שקט וגם לא אוכל טוב (לא מוצק ולא יניקה). ניסיתי מזונות שונים שאמורים לעזור אבל בנתיים שום דבר לא עזר. מה עושים? מה אני צריכה לבדוק? אילו בדיקות לעשות לו?
    הלכתי איתו לרופא הילדים, אבל הוא התעקש שזה בגלל המעבר למזון מוצק, זאת, למרות שכמו שכתבתי וסיפרתי גם לו, שהעצירות התחילה עוד כשהוא ינק הנקה מלאה, לפני המזון המוצק.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי.

בברכה,

ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עם עצירות

הוספת תגובה

• תינוק עם עצירות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/11/2011

שלום רב.
    לפני שמבצעים בירורים ובדיקות, כדאי לנסות להקל על היציאות, בשמן ית + עגבניות מרוסקות, את הפורמולה למהול במים שהושרו עם שזיפים מיובשים, ואם אין שיפור - ניתן להוסיף טיפול בתרופות משלשלות (אבילאק, פגלקס, נורמלקס). אם המצב לא משתפר - אז יש מקום לבצע בירור מעבדתי (בין השאר, תיפקודי תריס)
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה