מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהנלי28/11/2011
שלום רב. יש לי תינוקת בת חודש וחצי. היום שוקלת 3500 . בטיפת חלב אמרו לי שאני יכולה כבר לא להעיר אותה בלילה.... אני מאווודדד מקפידה עם השעות אכילה ועכשיו שלא צריכה להעיר אותה יותר קצת אלכתי לאיבוד... איך אני צריכה לחשב את כמות האוכל שהיא צריכה עכשיו אם אני מורידה לה ארוחה אחת (של הלילה)? היא אוכלת כל 3 שעות 80ככ. חשוב לי לציין שהיא אוכלת יותר מהכמות לפי הנוסחה של המשקל כפול 150. היא אוכלת 80 כי בטיפת חלב אמרו לי שבגלל שנולדה קטנה צריכה להשמין יותר אבל היא פולטת הרבה גם מייד אחרי האוכל ואפילו גם שעה אחר כך, בכל זאת ניסיתי לתת לה 90 אבל היא פלטה מלאה מייד אחרי הארוחה... אם אני מחכה שהיא תיהה רעבה לא יהיה לה סדר יום קבוע, ואני גם מפחדת שהיא לא תוכל את הכמות היומית שהיא צריכה.
בעצם שאלתי היא איך עכשיו אני צריכה לחשב את הכמות אם אני מורידה את הארוחה של הלילה. וגם אם אני מורידה לה את כמות האוכל אז היא כבר לא תעלה במשקל כמו שצריך???
אני מפחדת שהיא תפסיק לעלות במשקל... כמה היא צריכה לעלות בשבוע???
לא יודעת אם הייתי ברורה, אני בעצמי לא כל כך מבינה אותי.
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/11/2011לרה שלום.
אני ממליץ לך לזרוק את המחשבון לפח האשפה, ולא לחשב כמה הילדה אוכלת כל ארוחה, וכמה היא פולטת, וכמה עולים בשבוע... הילדה היא לא רובוט ולא מחשב... היא בן אדם.
כמה קלוריות את אכלת היום? ואתמול? את יודעת? כמה זמן עבר מארוחה לארוחה אצלך היום??? אנחנו לא יודעים את התשובות האלה, כי אנחנו בני אדם, ואנחנו לא אוכלים מדוייק כל יום, ולא מרווחים בין הארוחות שלנו כל יום באותה צורה.
תאכילי את הילדה שלך כאשר היא רעבה, ותפסיקי ברגע שאת רואה שהיא לא מועניינת לאכול. ותמשיכי לעקוב אחריה בטיפת חלב אחרי המשקל... אם היא עושה צואה ושתן במהלך היום, סימן שהיא אוכלת בסדר.
תזכרי שהחיים זה לא מתמטיקה, וילדים זה לא תרגיל בחשבון, ואין צורך ב 5 יחידות במתמטיקה כדי לגדל ילד. מספיק לאהוב ולחבק ו"להקשיב" לצרכים שלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתה על הרופא הזה ..
אמא נועה01/12/2011איזו גישה נהדרת,אנושית,הגיונית תענוג.תודה.(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
ד''ר אבישי קרן03/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)