צואה אצל בן שלושה שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צואה אצל בן שלושה שבועות
    נועה
    02/01/2012

שלום רב
    אני אם לשני בנים. הגדול בן שנתיים הקטן שלושה שבועות.
    כבר בבית החולים שמתי לב שבני בן השלושה שבועות מפריש צואה ללא הפסקה.
    אני מניקה, עם ילדי הראשון לא הנקתי ולכן אנני יודעת אם הדבר קשור בהנקה או במערכת העיכול שלו. ללא ספק מדובר בדבר חריג. ברגע שמחליפים לו, הוא מפריש עוד ועוד ועוד
    אי אפשר להשאיר אותו ללא חיתול לכמה שניות בודדות.. גם באמבטיה וגם במהלך הברית הוא עשה זאת. איספור בגדים ומצעים אני מחליפה מדיי יום. תהיתי אם מדובר בבעיה.
    במעקב המשקל הוא עולה יפה מאוד (450 גר לשבוע) ויונק יפה
    אבל העניין מאוד מטריד אותי, כאילו נוצר אצלי הרושם שמדובר ברגישות בפי הטבעת, ברגע שנוגעים עם המגבון באיזור הילד מוציא עוד ועוד. מה דעתך? יכול להיות שאם אעביר אותו לתמל הדבר ישתנה והוא פחות יסבול? אולי שווה לוותר על ההנקה במקרה זה?
    הילד סובל מתפרחת עזה, כעת אני מורחת לו ויטה מרפן וזה ממש עוזר, אני מחליפה חיתולים כל שעתיים בערך ולפעמים פחות
    אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צואה אצל בן שלושה שבועות

הוספת תגובה

• צואה אצל בן שלושה שבועות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    02/01/2012

נועה שלום ומזל טוב.
    יציאות אצל תינוקות זה עניין מאוד נזיל... תרתי משמע... המרקם אמור להיות כשל חרדל דיז'ון (נוזלי צהבהב עם גרגרים), ומספר הפעמים ליום יכול לנוע בין 7-8 פעמיום ביום ועד פעם אחת לשבוע. נראה לי שבנך נמצא בתוך הנורמה.
    עם זאת, הייתי ממליץ למרוח משחות פשוטות לאיזור הטיטול, ולא ויטה מרפן. די בפסטות השונות הקיימות בשוק. במקרים חריגים, ניתן להשתמש במשחה "חזקה" יותר, המכילה אחוז גבוה של אבץ, ובמקרים קיצוניים, לאחר בדיקת רופא, ניתן להוסיף משחה טיפולית.
    אני מציע שתפני לרופא הילדים שלך, כדי שיתרשם אם יש צורך בטיפול תרופתי במשחה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה