דלקת ריאות-טיפול במוקסיפן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות-טיפול במוקסיפן
    שירן
    06/01/2012

שלום,
    לבתי בת השנה ו 7 חודשים יש דלקת ריאות קלה, אתמול התחלתי טיפול במוקסיפן 250, הרופאה לא אמרה לי איזו כמות לתת לילדה, אך הרוקח שם מדבקה על הבקבוק לתת 8 מ"ג- במזרק פעמיים ביום כלומר 16 מ"ג ביום.
    רציתי לשאול אם הכמות לא גדולה מידי? ואולי ישנה טעות??? כי הרופאה נתנה לי מרשם ל 2 בקבוקים, וזה רק היום השני לטיפול וכבר כמעט בקבוק אחד ניגמר.
    אשמח לקבל עזרה דחוף שחלילה אני לא נותנת לידה כמות גדולה מידי

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת ריאות-טיפול במוקסיפן - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    07/01/2012

המינון ניתן לפי משקל והוא בין 60 -80 מ"ג לק"ג ליום.
    ניתן לחלק את המנה היומית ל 2-3 מנות.
    פשוט תחשבי בהתאם אם המינון מתאים.
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על החוסר הבנה ...

שירן
    07/01/2012

זאת אומרת שאם הבת שלי שוקלת 9 קילו...כמה אני צריכה לתת לה ביום??? המזרק הוא לפי מספרים 1,2,3 וכו....

המון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על החוסר הבנה ... - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    07/01/2012

שירן שלום.
    את מבלבלת בין שני ערכי מדידה. הראשון הוא מ"ל (שזה הסימן שרואים במזרק, והוא מודד נוזל), והשני הוא מ"ג (שזה הרישום שכתוב על הקופסא 250, והוא מודד משקל).
    הטיפול בדלקת ריאות, לדוגמא, הוא 80 מ"ג של מוקסיפן על כל קלוגרם של משקל הילדה.
    דהיינו, אם ילדת שוקלת 9 ק"ג, אז מגיע לה 80*9, שזה 720 מ"ג, סה"כ ביממה.
    בבקבוק של המוקסיפן, יש 250 מ"ג בגל 5 מ"ל. כלומר יש 720 מ"ג ל 15 מ"ל (אני מעגל טיפה למעלה).
    הרופא שלך נתן לך במינון של 800 מ"ג (אפשרי להגיע עד מינון של 100 מ"ג לק"ג, כלומר יכל לתת אפילו 900 מ"ג ליממה). ו800 מ"ג נמצאים בתוך 16 מ"ל של נוזל.
    לסיכום (אני יודע... זה חשבון קשה במיוחד כאשר יש ילד חולה... ואין זמן לחישובים כאלה), המינון נראה מתאים. והיא מקבלת 800 מ"ג ליום, מחולק ב 2 מנות, כלומר 400 מ"ג בכל מנה. וזה אומר 8 מיליליטר (שמכילים בתוכם 400 מ"ג) לכל מנה, ויש לתת לה שתי מנות כאלה ביום. הרוקח הדריך אותך נכון.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך דר' אבישי

אמא אחרת
    08/01/2012

התשובות שאתה עונה כל כך מפורטות ומכבדות והגישה האנושית האמפטית פשוט מרגשת,בגובה העיניים בלי גרם התנשאות. אולי תפתח קליניקה ברחובות ? (-: שתי הדרדסיות שלי יהיו ראשונות בתור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלאדבר :)

ד''ר אבישי קרן
    08/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה