מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ושינהאני09/01/2012
שלום,
בני בן שלושה חודשים, יונק בלבד, מקשר בין הנקה לשינה. עד לאחרונה ינק בשעות היום מידי שעה ובלילה היה יונק מידי חמש, ארבע ושלוש שעות.
לאחרונה, עקב הניסיון לנתק את הקישור בין השניים, השתבשה השגרה ותהליך ההרדמה החל להתארך לכשעתיים וחצי במהלכן יונק 4 פעמים במקום פעם אחת (יונק, מניחים בעריסה, בוכה, מנסים להרדים בשיטה אחרת, יונק וחוזר חלילה) ובמהלך הלילה יונק מידי שעתיים.
האם יכול להיווצר מצב של השמנת יתר כתוצאה מכך?
האם עלול להתרגל לאכול יותר מהדרוש לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושינה - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/01/2012שלום רב.
את מנסה לנתק בין הקשר של הנקה לשינה... אבל את יוצרת קשר חדש בין "הנקה" ל "הרגעה". שזה לא פחות נורא.
אם הילד בוכה בלילה, ולא עברו 3 שעות מהארוחה הקודמת, אין סיבה להאכיל אותו כדי להרגיע אותו. צריך למצוא פיתרון אחר שירגיע אותו (מוצץ? חיבוק? ליטוף? "חפץ מעבר" כמו שמיכה? כל ילד לפי גילו, הבנתו, ומה שמצליח איתו).
אני ממליץ על הנקה לפני השינה. ואם הוא מתעורר, וטרם חלפו 3 שעות, אז למצוא את אחד מהפתורנות שהוצעו למעלה כדי להרגיע, ולא להאכיל כדי להרגיע. ילדים לומדים מהר, ובודקים מי עקשן יותר, הם או ההורים. אם ההורים מספיק עקשנים, הילדים לומדים יותר מהר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מיואשת...
אני09/01/2012ניסתי הכל - מוצץ, טיטול כחפץ מעבר, ליטוף, ידיים, שיר ערש - שום דבר לא עוזר.
בני אפילו לא מוכן להכנס לעריסה ער או ישנוני. אם אני לא נכנעת עם ההנקה הוא פורץ בבכי היסטרי ולא נרגע (באמת שניסיתי, כל הרדמה נמשכת כשעתיים ובסוף בלית ברירה אני מוותרת). בשנת יום זה בכלל קטסטרופה ואני במעגל שאני לא מצליחה לשבור. קבעתי תור לייעוץ לשם קבלת עזרה.
אני מאוד מודאגת שגם כאשר אצליח סוף סוף לנתק את הקשר יהיה לו "הרגל" לאכול יותר ממה שצריך. האם אני צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מיואשת... - תגובה
ד''ר אבישי קרן10/01/2012למיואשת שלום... אל יאוש. זה מסוג הדברים שמדתסרים לאחר ניסיונות וסבלנות.
אני חושב שיעוץ יכול לעזור, ושם המקום לטפל בבעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)