ברונכיטיס לתינוק בן 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברונכיטיס לתינוק בן 9 חודשים
    אמא מודאגת
    05/02/2008

ד"ר שלום לך - בני בן 8 חודשים לראשונה היה חולה לפני חודש אובחן ברונכיליטיס וטופל סטרואידים ואנהילציות בבית לאחר שבוע עבר אלא שאחרי שבוע שוב סבל מנשימות כבדות, הפעם עם חום גבוה ולאחר סבל של חמישה ימים במרל"מ טענו קשיי נשימה והפנו לבית חולים, שם טופל באנטיביוטיקה ואנהלילציות וסטרואידים (דרך הוריד) בגלל התחלה של דלקת ריאות. כעבור שבוע שוחרר המשך טיפול בבית דרך הפה אלא,שושוב אותו סבל לאחר שבוע - נשימות כבדות וחום, הפעם לא רצנו לבית חולים, צילום ריאות אין תסנין ואין תפליט לכן הרופאה המליצה אנהילציות (ונטולין ובודיקורט). לציין שיש חום לפחות פעם ביום 38.5 -39 מקבל נרות או אקמולי.
    לטענת הרופא לא צריך אנטיביוטיקה.
    שאלתי, מדוע גם לאחר טיפול מסיבי וקפדני התינוק אינו מחלים? היתכן שהנשימה הכבדה והמהירה הנה תוצאה של דבר אחר.לציין כי הפעם גם משתעל ונראה כי יש המון ליחה - אלא שאינה יוצאת?
    דוקטור אנא עזור - הפנה או המלץ לטיפול אחר במידה וצריך אני אוטוטו מתייאשת. גם שאני הייתי תינוקת הייתי ברונכיטית ועבר...
    התינוק גם יונק.
    סליחה על האריכות, להתייחסותך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

שלום אמא,
    ראשית אני רופאה ולא רופא. אבל זה בסדר.
    מה שאת מתארת זו תמונה קלסית של ברונכיאוליטיס בתינוק. ההתקפים של חום, קוצר נשימה, ליחה וכדומה. ברורב המקרים אכן וירלי ולא מצריך טיפול אנטיביוטי.
    הטיפול הוא אכן מה שאת מתארת ומקבלת.
    בנוסף את יכולה לעשות פזיוטרפיה נשימתית. להשכיב את בנך על הרגליים שלך כשאת יושבת והבטן שלו למטה ולתפוח על הגב שלו מהמותניים לכיוון הכתפיים בכף יד קמורה. ניתןלהשתמש במכשיר אדים ופחות במזגן (שמייבש).
    כל עוד התינוק חיוני, עירני, אוכל ואינו מגלה מצוקה נשימתית קשה, זה אכן הטיפול המומלץ. בכל מקרה של החמרה יש לפנות לבדיקה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמא מודאגת
    05/02/2008

רופאה יקרה (ולא רופא!!!) סליחה!!!
    בכל מקרה הגיוני שהמתואר מעלה מתמשך למעלה מחודש? למרות שמטופל טוב באנהילציות ומה שצריך?
    עקב החום המתמשך פניתי שוב היום בבוקר לרופאה המליצה על מתן סדרת סטריאודים (כי בתכלס בבית פעם קודמת קיבל 3 ימים בלבד ובבית החולים 5 ימים דרך הוריד). ובנוסף אנטיביוטיקה
    מה דעתך?
    האם בגיל הזה 9 חודשים יש טיפול מונע?
    תודה על ההתייחסות המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

שוב שלום,
    לצערי הרב זה יתכן וקיימות שתי אפשרויות או שאין החלמה לגמרי מלאה, או שישנה הדבקות חוזרת. חשוב גם בימי החורף הקרים לאוורר את הבית ולפתוח חלונות, וכמובן, לרחוץ היטב ידיים (גם בקיץ).
    לרופאה שלך ישנו יתרון - היא בדקה את בנך, ואני רק קוראת את דבריך, סביר להניח שהחלטתה התקבלה בעקבות הבדיקה ועלי להסכים איתה.
    לצערי הרב אין טיפול מונע, אבל עוד מעט יגמר החורף ויהיה טוב יותר.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן תודה על העידוד

אמא מודאגת
    05/02/2008

באמת תודה מעט התנחמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה