מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל לתינוקת בת חודשסיון07/03/2012
שלום,
בתי בסוף השבוע הקרוב תהיה בת חודש. היא אוכלת היום כל 3-4 שעות בין 70-120 מיל בארוחה. לעיתים, יש מקרים בודדים בהם היא אוכלת 60 מיל.
קצת קשה לי לדעת האם הכמות שהיא אוכלת מספיקה בשבילה, לרוב היא אוכלת כמות של 110-120 בכל ארוחה ולפעמים היא מתעוררת לבד לאחר 4 שעות כדי לאכול ולפעמים לאחר 3 שעות. גם יש מקרים שלאחר 4 שעות היא לא מתעוררת לאכול ואני מעירה אותה בעצמי.
רציתי לדעת:
1. מה הכמות אוכל המומלצת לתינוקת בגילה? יש מקרים שהיא אוכלת 120 ונראה לי שאם היה עוד קצת בבקבוק היא הייתה אוכלת עוד ואילו יש פעמים שהיא אוכלת פחות.
2. האם להעיר אותה באופן יזום לאחר 4 שעות במידה והיא לא קמה בעצמה או לתת לה לישון? היכן עובר הגבול? קשה לי לדעת מתי היא תהיה רעבה ומתי בדיוק להעיר אותה.
3.עליי לציין, שבדרך כלל היא פולטת לפעמים בזמן האוכל וגם קצת אחרי. לפעמים הפליטות הן בכמות מועטה ולפעמים בכמות גדולה. אם היא אכלה למשל כמות של 120 מיל ופלטה יחסית הרבה, האם זה נחשב שהיא בעצם אכלה פחות מ-120 בגלל הפליטות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לתינוקת בת חודש - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/03/2012סיון שלום.
תשובה אחת לכל שאלותייך... הילדה צריכה לאכול כמות כזו שבה היא עולה במשקל על פי עקומות הגדילה. ילדה שאוכלת הרבה ופולטת חלק מזה, כמובן שלא אכלה את כל המנה אלא את המנה פחות הכמות שהיא פלטה... וזה אומר שמלכתחילה כנראה הספיק לה פחות מה 120 מ"ל לארוחה.
יש נוסחה המחשבת משקל ילד כפול 150 לחלק למספר ארוחות, כערך של מנה הנדרשת מינימום לארוחה.
ילדה ששוקלת 5 ק"ג צריכה לאכול 5X150 ביממה, שזה 750. ואת הכמות הזו מחלקים למספר הארוחות אותן היא אוכלת, לדוגמא אם היא אוכלת 7 ארוחות, אז היא צריכה לכל ארוחה בערך 100-110 מ"ל.
אבל ילדים הם לא מחשב, ולא כל ילד נכנס מדוייק לנוסחה, ולכן לא לריב איתה על כל מנה שהיא לא גומרת עד הסוף (כי אם תתני לה יותר ממה שהיא צריכה, היא ממילא תפלוט את זה החוצה), ולא לדחוף לא אוכל אם היא לא רוצה יותר מ 60 מ"ל (כי היא בעצמה תבין שהיא רעבה, ובארוחה הבאה היא תדרוש יותר).
כדאי בשלבים הראשונים להקפיד על הליכה לטיפת חלב לשקילה מסודרת, כדי לראות שהיא אכן עולה לפי עקומות הגדילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)