תינוק בן חודשיים וחצי - שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודשיים וחצי - שאלות
    נטע
    11/03/2012

הקטן בן חודשיים וחצי.
    ההורים שלי קצת לחוצים ומלחיצים לגבי הבריאות שלו - לא ללכת למקומות עם המון אנשים כדי שלא יידבק במשהו, שהבני דודים ישתפו ידיים לפני שנוגעים בו, שכמה שפחות לבקר במרפאה\טיפת חלב וכו
    רציתי לדעת עד כמה הלחץ הזה מוצדק? מתי תינוקות מפתחים מספיק את המערכת החיסונית שלהם? ברור שאני לא רוצה שהוא יהיה חולה! אבל זה בטח לא אומר לא לצאת כמעט לשום מקום....
    ושאלה נוספת בהקשר זה - בית חולים ווטרינרי עם כלבים חתולים וסוסים כפציינטים שם - האם רמת הסיכון שהוא יידבק שם במשהו גדולה יותר? מן הסתם יש שם שילשולים לפעמים, חיידקים למיניהם ועוד ועוד מחלות. האם זה מקום מסוכן לתינוק קטן???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן חודשיים וחצי - שאלות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    14/03/2012

נטע שלום.
    תינוק נולד עם מערכת חיסון לא בשלה, ולוקח לו זמן לבנות את מערכת החיסון שלו. חלק ממערכת החיסון של האם, אשר עבר אל התינוק במהלך ההריון, מגן עליו בערך עד גיל 4-6 חודשים, שזה נותן זמן למערכת החיסון העצמאית שלו להתחיל ולהבשיל.
    בנוגע ללחץ ... אני לא חושב שהוא מוצדק. כמובן, לא להביא את התינוק לבקר את הבן דוד החולה, או לתת לו לשחק עם ילדים חולים... אבל לא צריך להגזים.
    בנוגע לקרבה לחיות... אין ספק שיש סיפוק גדול לילד לגדל חיה, לטפל בחיה (כלב חתול, ארנב וכו'...) כמובן כאשר החיות האלה בפיקוח וטרינרי ואינן חולות. בגילה הצעיר זה מעט מוקדם. ובבית חולים וטרינרי - יש חיות חולות, ולכן לא הייתי ממליץ על שהות שם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה