חום גבוה אצל תינוקות -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום גבוה אצל תינוקות -
    קרן
    10/02/2008

ביתי בת השנתיים -3 חודשים ומאז כמעט היוולדה מלווה אותי החשש מהשלכות מחלות חום בתינוקות.
    החל מגיל 3 חודשים ביתי סובלת מוירוסים שונים אחת לחודש במשך כשבוע, לעיתים התסמינים של הוירוסים מלווים בהקאות ו/או שילשולים אך תמיד עם חום לעיתים עם חום בלבד.
    היו מיקרים שבהם חום הגיוך שלה עלה על 40 ויותר ובמשך שעות רבות לא הצלחתי להוריד לה את החום, לא עם תרופות ולא עם אמבטיות.עליי להודות שבמקרים רבים פשוט לא שמתי לב שהילדה קדחה במשך כל הלילה....
    דבר נוסף ומוזר יותר הוא שגם בזמן שהיא בריאה חום הגוף שלה הוא בין 37.5 ל-37.9 ז"א שחום בגוף שלה הוא גבולי על בסיס גבוה ולכן תמיד אני במעקב מתמיד אחרי חום הגוף שלה.
    רציתי לדעת איך חום גוף גבוה משפיע על המוח, איך הוא הורס את תאי המוח?
    ולאחרונה שמעתי שחום גוף ממושך מפרק חלבונים בגוף האם החום הגבוה הקבוע אצל ביתי יכול לגרום לה למחלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חום גבוה אצל תינוקות -

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2008

שלום קרן,
    מחלות חום בתינוקות אינן נדירות.
    צריך לזכור שכשחום הגוף מגיע לאזור הארבעים, אקמול, במינון הנכון, אינו יכול להחזיר את החום לגבולות התקין, אלא להוריד אותו.
    בנוסף, גם אם החום מאד גבוה יש לתת אקמול רק במינון ובתדירות הנכונה (לא יותר מאחת לארבע חמש שעות).
    באם אכן ישנן מחלות חום רבות, כדאי פעם אחת, ואני בטוחה שנעשה, לבדוק שאין בעיה ולקחת בדיקות מעבדה ראשוניות לאבחון.
    היכן את מודדת חום לילדה ומדוע? האם יש משהו בהתנהגותה שמראה כי היא סובלת? חולה? חום עד 38 יכול להחשב לתקין, באם אין סימנים אחרים של תחלואה ולא צריך התייחסות או טיפול.
    בקשר לבעיות מוחיות. האם בתך מגלה בעיות של גדילה? התפתחות? משהו שיכול להעלות חשד סביר שישנה בעיה? סביר להניח שלא, ולכן ניתן להרגע.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    10/02/2008

ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך המהיר.וברצוני להוסיף כי
    ההתפתחות של ביתי תקינה אך אני עדיין מודאגת מנזקים שונים שיכולים להתגלות מאוחר יותר (בעיות נוירולוגיות), הדאגהשלי נובעת מצירוף של מס' גורמים 1. ריבוי מחלות ,היא חולה אחת לחודש ז"א שבוע וחצי עד שבועיים מחלה (לא נתקלתי בעוד ילד עם כ"כ הרבה מחלות האם זה נורמלי
    2. חום גבוה שלעיתים נמשך כל הליה בסביבות 40
    3. חום גוף נורמלי במצב בריא הוא בין 37.5 עד 37.9 בבדיקה רקטאלית (זהו חום שהורים אחרים מתחילים לחשוש ממנו )
    האם יכול להיות שצירוף כל הגורמים הללו השפיע או ישפיע על תיפקודה הנוירולוגי

ודבר אחרון, ברצוני לדעת איך חום גבוה פוגע במוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שוב שלום קרן,
    חום גבוה ממושך אכן יכול לגרום לבעיה או מה שקוראים "מכת חום" והסיבה היא אכן הרס חלבוני התא. זה גם קורה לתאי המוח.
    כפי שעניתי בתשובה הקודמת, אכן כדאי פעם אחת לעשות בירור ולראות שאין בעיה הגורמת למחלות החום החוזרות, ואני בכוונה לא רוצה לפרט אותן כעת כי אין סיבה להעלות את סף החששות ול"הכניס רעיונות לראש".
    את בהחלט מדברת על חום גוף גבולי וצריך לבדוק האם התינוקת לא לבושה יתר על המידה ואם החדר לא מחומם מדי. ושוב אני שואלת, מדוע נמדד החום? האם ישנם סימני מחלה נוספים? מצוקה? אם יש, כי אז אכן יש סיבה לבדוק ולברר. באם הכל תקין, אולי כדאי למדוד פחות?
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה