מתן תוספת ברזל לתינוק בן חודשיים ו.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן תוספת ברזל לתינוק בן חודשיים ו.
    דנה
    11/02/2008

בבדיקת דם עקב נושא אחר בו אנו במעקב אלו תוצאות הקשורות לברזל
    בדמו של בני בן בחודשיים וחצי:

בדיקה ראשונה בגיל חודש:
    WBC 8.0
    RBC 2.99
    HB 9.1
    בדיקה שנייה בגיל חודשיים:
    WBC 9.7
    RBC 3.16
    HB 8.8

האחות (הנפלאה) המליצה על מתן תוספת טיפות ברזל והרופאה (המצויינת גם היא יש לומר) אכן העבירה לנו מרשם למוצר ברזל של טיפטיפות, 10 טיפות ליום, התינוק במשקל של כ 6 ק"ג כיום (בן חודשיים וחצי) בעשירון העליון בגובהו.

האם מומלץ לתת כבר כעת תוספת ברזל ? והמינון? 10 זה לא יותר מדיי ?
    אין בכך איזשהו סיכון כבר בגיל הזה ?
    יש מוצר ספציפי אחר שכדאי לתת ?

תודה מראש.
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שלום דנה,
    האם יש במשפחה מחלות דם, למשל תלסמיה? מה בנך אוכל, האם יונק? האם את אוכלת כלכלה מאוזנת? האם נטלת ברזל בזמן ההריון?
    כל אלו שאלות חשובות.
    בדרך כלל מתחילים לתת ברזל בגיל 4 חודשים ואפשר לתת עד 1 מ"ג לק"ג. בכל טיפה יש 2.5 מ"ג. כך שטיפול מונע למשקל 6 ק"ג יהיה כ 2 טיפות.
    כשמדובר בטיפול ולא במתן מניעתי, כלומר כשיש כבר חוסר, ניתן לתת עד 2 טיפות לק"ג. . כך שעשר טיפות אינו המינון המקסימלי כשמדובר בתיקון חסר.
    אין סיכון, ואין מוצר טוב יותר.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על מהירות התגובה ועל הפירוט...

דנה
    11/02/2008

הדר,
    מסירת תגובות לשאלות ששאלת,
    אולי אוכל להיות רגועה יותר לאחר שאקבל ממך תשובות נוספות.

אין מחלות דם במשפחה, בני יונק מיום היוולדו, אני אוכלת כלכלה די מאוזנת ומקפידה על כך.
    נטלתי ברזל בזמן ההריון ובכל זאת לקראת סוף השליש השני ותחילת השליש השלישי הייתי במינימום ולאחר התייעצות התחלתי ליטול כדורים אחרים שנתנו תוצאות טובות יותר.
    ניתן לומר שבד"כ בתקופה נורמלית לפני ההריון, ההמוגלובין שלי היה במינימום, מאז ההריון אני ממשיכה לקחת את אותם כדורי ברזל וכיום ההמוגלובין עומד כל כ - 12.

שוב תודה, על מהירות התגובה והמקצועיות,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שוב שלום,
    בהחלט יתכן שחוסר הברזל של בנך נובע מחוסר הברזל שלך בזמן ההריון.
    אין בעיה לתת ברזל כבר מעכשיו.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה