אוכל ותינוקת בת חודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל ותינוקת בת חודשיים
    סיון
    05/04/2012

שלום,
    בתי בת חודשיים (עוד 3 ימים) ומשקלה 3.8 (נכון לפני 3 שבועות) וניזונה מפורמולה.
    בד"כ היא אוכלת כמות של 120 מיל כל 3,4 שעות.
    לפני יומיים עברו 5 שעות מהארוחה האחרונה שלה, לכן הכנתי לה 180 מיל והיא אכלה הכל. כך, נוצר מצב שהיא אוכלת כל 6, 6.5 שעות בין 160-180 מיל. זה נראה לי המון זמן לחכות בין ארוחה לארוחה.
    בנוסף, בשעות הלילה בזמן האחרון היא ישנה רצוף בסביבות 8 שעות ולא מתעוררת לאוכל ואני גם לא מעירה אותה. אך בלילה האחרון היא אכלה בשעה 9 בערב (160 מיל) ובשעה 6 בבוקר עדיין לא התעוררה לאכול. הרגשתי שזה יותר מדי זמן בלי אוכל ולכן הערתי אותה והיא אכלה רק 100 מיל!
    מה עושים במקרים כאלה? האם להמשיך לתת לה לאכול סביב 180 מיל כל 6 שעות או להוריד את הכמות ולצמצם את המרווח בין הארוחות?
    אני יודעת שבדרך כלל לא כדאי להעיר משינה, אבל מה עושים כשעוברות כ"כ הרבה שעות כמו שקרה בלילה האחרון?

אשמח להכוונה,

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל ותינוקת בת חודשיים

הוספת תגובה

• אוכל ותינוקת בת חודשיים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/04/2012

סיון שלום.

לא כל הילדים אותו דבר.
    לא כל ההורים אותו דבר.
    וכל הורה צריך ללמוד להכיר את הילד שלו.

הרבה הורים היו מודים על ילדה כמו שלך, שישנה לילה שלם (ולא מעירה אותם כל שעתיים...). מה שנקרא "צרות של עשירים".

ולעניינינו, אם הילדה עולה היטב במשקל (במעקב בטיפת חלב) אז תלמדי לאט לאט להכיר אותה ואת הצרכים שלה. ואם זה אומר שהיא ישנה יותר, וטוב לה עם מרווחים גדולים בין ארוחה לארוחה - אז זה בסדר גמור.
    אם הילדה לא עולה היטב במשקל - זה סיפור אחר לגמרי, ואז יש מקום לפנות לבדיקת רופא ולשקול כיצד מעריכים ומספקים לה את הקלוריות אותם היא צריכה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה