שלשולים לסרוגין אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים לסרוגין אצל תינוק
    רוני
    24/04/2012

יש לי תינוק בן 8 חודשים ומזה 10 ימים הוא משלשל. בהתחלה הוא שילשל כמות גדולה יותר ויותר פעמים ובארבעה או חמישה ימים האחרונים הוא משלשל לסרוגין. פעם צואה נורמלית ופעם שלשול. הכמות של השלשול אינה גדולה ומיד אחרי האוכל גם במהלך הלילה הוא התחיל לתת צואה לפחות פעמיים לפעמים זה שלשול ולפעמים לא.
    לקחתי אותו לרופא והרופא אמר לי שיכולות להיות 3 אפשרויות: 1 . שהוא לא מקבל מספיק שומן לכן יש להוסיף שמן לאוכל. 2. וירוס 3. בגלל האוזניים. הרופא ראה שם נוזלים וגם שבוע לפני השלשולים היתה לו דלקת באוזן.
    בכל אופן הרופא נתן לי אבקה לתת לו עם האוכל שצריכה להפסיק את השלשול. נתתי לו את האבקה במשך יומיים והיה יותר טוב ומיד למחרת מאז שהפסקי השלשול התחיל שוב אבל כמו שאמרתי באופן לא קבוע.
    אני מאוד מודאגת מה זה יכול להיות? האם צריך לעשות לו איזה שהם בדיקות? האם זה קורה לפעמים לתינוקות? מה לעשות לדעתך?
    תודה
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים לסרוגין אצל תינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    25/04/2012

רוני שלום.
    אני לא יודע על איזה אבקה מדובר, שנין לך כדי להפסיק את השלשול.
    בכל מקרה, אם מדובר בשלשול כבר 10 ימים, יש מקום לקחת תרביות צואה ובדיקות צואה (לחיידקים, וירוסים) ואם זה נמשך עוד, אז גם לפרזיטים. ולבדוק שהוא לא מתייבש.
    לעיתי אנחו מתאימים את האוכל, ככה שיהיה ללא הסוכר שבחלב (בפורמ ולות), הנקרא לקטוז. אפשר לשתות פורמולה ללא לקטוז (קיימות בפארמים השונים...).
    בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה