שינה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הבטן
    שיר
    21/05/2012

שלום
    בני עוד מעט יהיה בן חודשיים ...
    בשבוע האחרון -לאחר הפצרות של הסובבים הנחתי אותו לשינה על הבטן ...וגילנו עולם מופלא של הרדמות יחסית מהירה ,שינה נעימה..ותינוקי יותר מבסוט ...
    ולכן בשבוע האחרון הוא אכן ישן בכל הזדמנות על הבטן , עדיין קם להאכלות כל 3-4 שעות...ואוכל יפה.
    אני מודעת לכך שמצד אחד אומרים שכן כדאי לתת להם לישון על הבטן אך רק עם השגחה צמודה ...אם זאת אני מפעילה ביביסינס בהמלך הלילה וכאשר אינני בחדר צמוד אליו מופעל גם המצלמה-אינטרקום כך שאני רואה כל תזוזה ואנחה שלו ...
    האם זה תקין ולתת לו להמשיך לישון כך ??
    אני מודאגת שזה מוגזם ויכול חסססססססססס וחלילה לגרום לנזק ...
    למרות שיש הרבה ובינהם אימי שאומרים שמהיום הראשון שמות על הבטן -לי אישית זה מלחיץ..
    למרות שנראה שיותר נח לו -בעיקר משום שעל הגב הוא מזיז בעצבנות ידיים/רגליים וזה גורם לו לאי שקט ולא ניתן לקשור סביבו שמיכה כי זה מעצבן אותו יותר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן

הוספת תגובה

• שינה על הבטן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    21/05/2012

שיר שלום.
    את שואלת אותי כרופא, ואני אענה כרופא...
    ההמלצות החד משמעיות של משרד הבריאות, המבוססות על המלצות האקדמיה המריקאית לרפואת ילדים (AAP) הינם להשכיב על הגב בלבד, בכדי למנוע מוות בעריסה. מסתבר ממחקרים רבים, שההשכבה על הגב מקטינה את הסיכוי למוות בעריסה.
    ולכן, כאשר הילד ישן - ההמלצות הן שזה יהיה על הגב (לא על הבטן, לא על הצד).

אני אבא ל 5 ילדים משל עצמי... ואני יודע שהם ישנים יותר טוב על הבטן.
    אבל את לא מחפשת תשובה של אבא... נכון?

אפשר בכל זאת לעזור לתינוק לשכב על הגב, כך שמרדימים אותו על הבטן, ומייד כשנרדם, להפוך אותו לגב.
    בכל מקרה, בייבי סנס / אינטרקם לא מונעים מוות בעריסה.. יש להם את היכולת להתריע כאשר יש הפסקת נשימה (וגם אז... אלה לא המכשירים אשר מומלצים לעקוב אחר ילד עם חשד למחלות לב/ריאות/הפסקות נשימה). ואם חס וחלילה הם מתריעים שיש הפסקת נשימה, האם את יודעת מה צריך לעשות? למדת קורס החייאה? כאשר משתמשים בכלי "התרעתי" צריך לדעת מה לעשות כשהוא ממלא את יעודו ומתריע!

החלטות קשות.
    מי אמר שקל להיות הורים?
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה