נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע
    אפרת
    20/08/2012

שלום רב,

בתי בת חצי שנה, ולאחרונה ארעו לנו שלושה מקרים לפיהם היא קיבלה מכה חזקה בראש (כתוצאה מנפילה לאחור - ממצב של ישיבה), ולאחריהם התחיל בכי, ואז נעלם.

היא נראתה מתייפחת....אך לא היה בכי. כשהבטתי בה היא נראתה לי כחולה. מרוב בהלה הטתי אותה למטה, כדי שהדם יזרום לכיוון הראש, ואז חזר הבכי......לקח בערך חצי דקה....

איך עליי לנהוג במצבים כאלה?
    האם לקחת לבדיקת רופא?
    אני מודאגת מאד....ועכשיו כשזה קרה....היא הייתה חיונית אח"כ, ושיחקה, אבל אחר 15 דק התעייפה ונרדמה....(לא יודעת אם לשייך למכה או שהיא ערה כבר כמעט שעתיים).

אודה לתשובתכם המהירה,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    23/08/2012

שלום רב.
    את מתארת מצב הנקרא breath holding spells אשר יכול לבוא לאחר בכי מכאב. בזמן הזה נראה שהילד לא נושם למשך זמן מה.
    דבר זה יכול לחזור על עצמו.
    אני ממליץ על בדיקת רופא, וביצוע ספירת דם, לשלול אנמיה. לעיתים ברזל עוזר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע

אפרת
    23/08/2012

ד"ר אבישי קרן שלום,

ראשית תודה על תשובתך.

רציתי לשאול עוד מה אתה מציע לי לעשות במצבים האלה? כלומר איך לתפקד מולה...ברור שבפעמים הראשונות נכנסתי ללחץ....זה קרה ארבע פעמים.

מה שעשיתי זה שהטתי את ראשה כלפי מטה, ואז הבכי חזר...

תודה,
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילה חזקה על הראש ובכי שלא מגיע - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    23/08/2012

אפרת שלום.
    לא צריך לעשות שום דבר מיוחד. זה עובר מעצמו לבד.
    כשהיא מתעוררת מזה, לא להראות לה שאת נלחצת... :) (יש ילדים שקולטים שההורים נלחצים מזה, ומשתמשים בטכניקה הזו בצורה יזומה בעתיד).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה