מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דירה מחניקה ומוות בעריסהנגה29/08/2012
שלום,אני כיום בחודש שישי ומתגוררת עם בעלי ברמת גן בדירה שכורה ,שנינו בני 30 ,הריון ראשון.
אנחנו גרים בדירת קרקע בבניין,לאחרונה במפתיע גילינו שעשו פינוי- בינוי טוטאלי בבניין שמאחורי הבניין שלנו וכל האתר בניה נמצא 3 מטר בלבד מחלון חדר השינה שלנו ושל החדר אותו תכננו לתינוק.
מעבר לרעשים של החפירות,שהם כיום לפחות לעיתים רחוקות (מאז התחילו לפני כחודש וחצי את ההריסה) שאם יתחילו להיות בעתיד בתכיפות לא יהיו לי יום ולילה עם תינוק יש לי שאלה אחרת:
הלידה צפויה ב"ה בחודש נובמבר ,תחילת החורף,הבית הוא בית קר ובחורף המזגנים חיממו אותו בלי הרף והחלונות תמיד היו סגורים ובימים יפים היינו מאווררים (הדירה עצמה גם בבניין ישן ויש לה לעיתים ריח מחנק טיבעי מהרהוט הישן שלה).
כשיהיה ב"ה תינוק- אסגור את הבית גם מפני כל האבק והליכלוך של אתר הבניה וגם מהקור ואני חוששת לנשימתו ובריאותו ולמוות בעריסה!
אני כבר חודש מתלבטת עם עצמי אם לעבור דירה (הדירה מושלמת לנו מכל הבחינות מלבד ממה שתיארתי לכשיצטרף תינוק למשפחה) לא יודעת אם אני מגזימה לגבי הנושא של נשימת הילד או שהעובדות מדברות בעד עצמן?! אין לי את מי לשאול שיכול לתת לי מענה בנושא.
אשמח אם תוכלו לתרום לי מחוות דעתכם המקצועית בנושא בהקדם,אני צריכה לתכנן מעבר דירה אולי,לסיים תואר שני ולהפוך לאמא ב- 3 חודשים הקרובים ואני רוצה לדעת איפה אני עומדת ואיך להתארגן לכך.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירה מחניקה ומוות בעריסה - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2012נגה שלום.
הרבה מחקרים ובירורים בוצעו בכי למצוא את הסיבה למוות בעריסה. נכון להיום אין סיבה חד משמעית הברורה כגורם למוות בעריסה. יש הרבה סיבות משניות, שחשודות כמהוות סכנה למוות בעריסה. הימנעות מהן - יכולה להציל.
ההמלצות כיום הן להשכיב את התינוק על הגב, לא לעשן ליד, השכבה על מצע נוקשה, אורור של החדר מועיל, מוצץ מועיל!, השכבת התינוק בחדר של ההורים, אך לא במיטת ההורים, לא להשתמש בכרית או במצעים רכים אשר יכולים לכסות את דרכי הנשימה של הילד, לא להכניס בובות/דובנים במיטת התינוק לידו. טמפרטורת חדר נעימה ( 24 מעלות בערך, , לא חם מדי, לא קר מדי)
אין מידע בנוגע לאבק/רעש...
אני לא בטוח אם עזרתי או לא... אבל המידע הקיים הוא המידע שציינתי.
בהצלחה. לידה קלה, והצלחה בתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קודם כל על התשובה המהירה!
נגה30/08/2012לגבי כל הגורמים הידועים בנושא מוות בעריסה אני כבר קראתי כל שציינתי.
אני יותר מכוונת יותר לנושא חלל סגור באופן קבוע, חוסר וינטלציה בחדר התינוק,ריח מחניק כי דירה ישנה מבחינת רהוט של פעם.
קראתי גם מחקר בנושא שמקרי מוות בעריסה פחתו משמעותית כשהיה וינטלטור בחדר לסירקולציה,לא מכוון על התינוק,לכן נשמע לי שיש הקשר.
הרעש כאן פחות רלוונטי.
תנסה בבקשה כן להתייחס ולברר לי עם קולגות על המקרה.אני חייבת לדעת
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קודם כל על התשובה המהירה! - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/08/2012המאוורר נמצא כגורם מגן (זה מה שקראת. אבל לא קשור אבק/רעש למוות בעריסה (לפחות לא ידוע על הקשר זה).
ברור שעדיף לחיות בבית גדול, מאוורר,רחוק מאיזורים מזוהמים, רועשים, וכו'... אבל לא נמצא שיש שכיחות שונה של מוות בעריסה בהקשר הסוציואקונומי.
בברכה,
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לנושא
נגה31/08/2012אני מבינה שכל נושא מוות בעריסה מקושר למחקרים הקיימים בעולם ומה שלא נחקר אנחנו לא יודעים להגיב עליו. יתכן שנעבור רק מהחרדה הקיימת שלי ממה שלא ידוע בנושא כדי שאהיה אמא רגועה יותר...אני שומעת מחברות שילדו שבטיפת חלב מדברים איתם המון על אוורור חדר התינוק והבית.אם תוכל לומר משהו על זה.
אני כן ארצה לדעת ממך כרופא לתינוקות מהם כן הסיכונים האפשריים למגורי תינוק נולד בסביבה שתיארתי בהודעותיי הקודמות וכן האם מסוכן לחמם בית/חדר +תינוק בחימום של מזגן ומומולץ להשתמש באמצעי חימום חצוניים אחרים כי הדירה שלנו מאוד קרה בחורף במידה ונבחר להשאר בה.
שוב המון תודה על ההתייחסות והתשובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לנושא - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/08/2012שלום רב.
אני מפנה אותך לתקציר אשר ניתן למצוא ב"גוגל" - "סביבת שינה בטוחה לתינוק" ויקירפואה, מאת פרופ' יונה אמיתי, אשר מסכם עניין הזיהום ואוורור של החדר. ואל ערך נוסף "תסמות המוות הפתאומי אצל תינוקות", שוב מאת פרופ' יונה אמיתי, בויקירפואה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)