חדירת גוף זר לקנה הנשימה .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדירת גוף זר לקנה הנשימה .
    צ'יפופו
    30/08/2012

שלום

וסליחה על אורך ההודעה , אודה לך אם תקרא את כולה .

לפני כמה שבועות נחשפתי לסיפור על תינוק שהיה לו גוף זר בקנה הנשימה . משך שלושה חודשים הוא התענה , וקיבל טיפול באדים וכיוב' , ובסופו של דבר הוא נפטר לא עלינו . רק לאחר פטירתו התברר שהיה שם גוף זר. הסיפור הגיע ממקור ראשון - כלומר אחותו של הפעוט ז"ל

מאז אני יותר ערנית . כרגע הבת שלי לא נושמת טוב ומשתעלת . לפני כחודש השארתי אותה עם בייבי סיטר והיא נשנקה , והבייביסיטר נבהלה , אבל בסופו של דבר היא יצאה מזה. לא עשיתי צילום ריאות או משהו כזה. כי היה נראה לי שהיא נושמת בסדר.

אתמול שוב השארתי אותה בהשגחה , כי אבא שלי על ערש דויי והייתי חייבת לשבת לידו. ועכשיו היא כאמור לא נושמת טוב , משתעלת , והנשימה שורקנית. חשבתי שגם אם חלילה יש שם משהו , אי אפשר בעצם לעלות על זה , ואני מתלבטת מה לעשות.

1.לקחת לרופאת ילדים?
    2.אם חלילה יש גוף זר, איף אפשר לעלות על זה בבדיקה פשוטה? או בכלל?
    3.בצילום רנטגן אפשר לראות דבר כזה ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדירת גוף זר לקנה הנשימה .

הוספת תגובה

• נ.ב היא בת שנה וארבעה חודשים

צ'יפופו
    30/08/2012

ואוהבת לטעום מכל דבר שהיא רואה (צבעים , כפתורים וכו')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדירת גוף זר לקנה הנשימה . - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/08/2012

את דואגת, ולכן את צריכה לפנות לרופא ילדים.
    רופא ילדים יברר האם יש חשד אמיתי לשאיפת גוף זר. יאזין לריאות.
    צילום חזה יכול לעזור, אך איננו הדרך הכי טובה לשלול שאיפת גוף זר.
    במקרה שיש חשד גבוה לשאיפת גוף זר (או במקרה של שיעול ממושך, של 3 חודשים...) ודאי שיש מקום להתערבות של רופא ריאות, ולשלול בירור "רציני" יותר.
    הבירור הזה הוא ברונכוסקופיה.
    ברונכוסקופיה היא בדיקה בה מוכנס צינור עם מצלמה אל דרכי האויר. זה מבוצע בהרדמה, וזהו בירור חודרני. כמובן שככזה, הוא עצמו עלול להיות מסוכן. בשל כך עושים אותו רק אם ממש ממש צריכים וממש ממש חושדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה