שינה על הגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הגב
    רוני
    04/09/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי. רוב שעות היממה היא שוכבת על הגב וגם ישנה על הגב עקב הוראות משרד הבריאות שזו השינה הבטוחה ביותר. הראש שלה מאחורה החל להיות פכוס. אני משתדלת לשים אותה על הבטן כמה שיותר לפחות 7 פעמים ביום עד שהיא בוכה (שזה אחרי 2 דקות) וכמובן שמרימה אותה מידי פעם. ובכל זאת, מרבית הזמן היא על הגב. אני משתדלת לדאוג שתישן עם הראש לימין לשמאל ולמרכז.
    1. האם זה הגיוני לשים תינוקת על הגב לכל כך הרבה שעות?
    2. האם ניתן בכל זאת לשים אותה לישון על הבטן במהלך היום בלבד תוך השגחה מלאה שלי ושל הבייביסנס?
    3. האם הפכיסות תישאר או שתסתדר לבד ברגע שהתינוקת תגדל קצת ותהיה יותר על הגב?
    4. בנוסף, שמתי לב שיש לה עין קטנה יותר בצד שלכיוון שלו היא ישנה יותר- ימין. האם זו הסיבה לעין הקטנה למרות שהיא לא ממש ישנה על העין? אם זה אמור להסתדר?
    5. האם זה תקין שתינוקת בגיל כזה ישנה 10 שעות בלילה ברצף ולא אוכלת כל הזמן הזה ואפילו 11 שעות ללא אוכל? (אוכלת סימילאק בעיקר וגם מעט הנקה).
    תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הגב

הוספת תגובה

• שינה על הגב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/09/2012

שלום רוני.
    1. כאשר התינוקות ישנה היא צריכה להיות על הגב למנוע מוות בעריסה. זה הגיוני, גם אם זה הרבה שעות.
    2. כאשר היא ערה, יש להשכיב אותה על הבטן. ככה היא לומדת להפעיל את שרירי הצוואר, להרים ראש וכו'. אם היא נרדמת, כדאי להעביר אותה שוב על הגב, מהסיבה שצויינה לעיל. העובדה שהיא על בייבי סנס או בהשגחה אינה מגנה עליה כמו שכיבה על הגב.
    3. צורת הראש מסתדרת עם הזמן, אין מה לדאוג.
    4. הפנים שלנו אינן סימטריות, אני ממליץ לפנות לרופא שיראה האם האסימטריה של העיניים בעייתית או לא.
    5. זה אפשרי שתינוקת תישן הרבה זמן. אם היא אוכלת היטב כאשר היא ערה, ועולה במשקל, וכאשר היא ערה היא עירנית ופעילה,אז אין מקום לדאגה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה