מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות!אלכס05/09/2012
שלום, יש לי כמה שאלות חשובות על בתי בת השבעה וחצי שבועות
קודם כל, מאז שהתחילו אצלה בעיות הגזים, היא לא הסכימה לישון על הגב- רק על הבטן
מחוסר ברירה, השכבנו אותה על הבטן והשתדלנו לשמור עליה.
היום כשבעיות הגזים יותר קלות, אנחנו מנסים להרגיל אותה לישון שוב על הגב אבל נתקלנו בבעיה מוזרה, נראה שרפלקס הנפילה מאד מפריע לה בשינה על הגב, ברגע שאנחנו שמים אותה על הגב היא כל כמה שניות נבהלת ומושיטה ידיים קדימה. אני לא יודעת עם זה מה שמפריע לה להירדם על הגב (אבל זה בהחלט אחד מהדברים), האם זה טבעי אצל תינוקות? מתי הרפלקס ייעלם?
שאלה נוספת, בגיל שלה, מה הזמן התקין שצריך להיות בין הנקה להנקה? כמה זמן היא צריכה לישון, כמה זמן להיות ערה?
היא התחילה לחייך ויותר להגיב לסביבה אז אנחנו משחקים ומדברים איתה אחרי ההנקה הראשונה, מחליפים חיתול ומשתדלים להחזיק אותה עוד קצת עד שהיא מראה סימני רעב ברורים, וגם אחרי ההנקה השנייה אנחנו מחזיקים אותה ערה זמן מה, האם זה בסדר? או שצריך כמו שעשינו עד עכשיו לעשות הכל מהר ולהשכיב אותה אחרי ההנקה? יש איפושהו מדריכים או עצות מה ואיך עושים עם ילד בן חודשיים??
שאלה אחרונה, אחרי החיסון של גיל חודש, בערב של היום למחרת היה לה חום 37.3, בגלל שקראתי שהחום לא צריך לעלות ונבהלתי, הלכנו לרופאה שלא מצאה דבר ומדדה את החום בשנית והוא כבר היה תקין.
היום החום שלה היה 37.4, היא לא נראתה אפתית או עצבנית, מדדנו כי הרגשנו שהיא חמה אבל ההתנהגות שלה הייתה רגילה לגמרי. המשפחה טוענת שזה לא נחשב לחום, ואם היא לא מתנהגת כחולה אז הכל בסדר, ושזה יכול לעלות גם כי אולי חם לה או שהיא בכתה לפני. האם בכל זאת יש סיבה ללכת לרופא? האם זה נחשב לחום?
תודה מראש על התשובות שלכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות! - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/09/2012אלכס שלום רב ומזל טוב.
הניסיון נותן לנו ביטחון... ולפי השאלות נראה שמדובר בילדה ראשונה.
אני ממליץ לקנות ספר על טיפול בתינוקות / תינוק חדש בבית... וכו'... יש הרבה ספרים בסגנון הזה, ומטרת כולם לתת ביטחון בהורות שלכם, וללמד מהן "נורות אדומות" שצריכות להזהיר אותנו שמשהו לא תקין קורה.
מקובל להאכיל בגיל הזה כל 3 שעות. אבל אני לא ממליץ לעמוד עם שעון סטופר ליד התינוקת. תאכילו אותה כאשר היא נראית לכן רעבה, מחפשת עם הלשון לאכול... אם זה קורה לאחר חצי שעה מהארוחה האחרונה - אז אל תאכילו שוב, אבל אם זה קורה שעתיים וחצי אחרי - תאכילו. אם עברו 3 שעות והיא עדיין לא מראה סימני רעב, אין טעם להעיר אותה מייד. אפשר לתת לה עוד שעה... ולהאכיל אותה כאשר היא תהיה רעבה. הדרך לבדוק שהכל בסדר זה לראות שהיא עולה במשקל, נותנת צואה, נותנת שתן.
שכיבה על הגב היא קשה לתינוקות, כי באמת כל תזוזה קטנה מעירה אותם. ובכל זאת, זו הדרך המומלצת להשכבת תינוקות, כדי למנוע מוות בעריסה. עם הזמן, התינוקות מתרגלים.
אין כללים בנוגע לכמה זמן להחזיק את הילד לאחר ההנקה ער/ישן... כל ילד - לפי רצונו. תינוקות קטנים ישנים רוב היום, ועם הזמן, כאשר הם גדלים, הם נהנים יותר משעות ערות, ופחות שעות שינה... אני לא ממליץ לעמוד עם שעון ולחשב כמה שעות היא ישנה וכמה ערה... תתרגלו אליה, ותלמדו להכיר אותה בקצב שלה.
אף פעם (אף פעם!!!) אל תשוו את ההתפתחות שלה לאחרים, וודאי לא לאחים שלה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה על תשובתך המהירה.עוד שאלה
אלכס07/09/2012ביומיים האחרונים היא לא ישנה כמו שצריך, היא בוכה הרבה ואוכלת לעתים תכופות מהרגיל. השיא היה כשאתמול היא הרגישה לנו חמה, דווקא בזמן שהיא פחות עצבנית והחלטנו בכל זאת לבדוק את החום והוא היה 37.4
היום בבוקר היינו אצל רופאת ילדים שבדקה אותה היטב ולא מצאה סימן לשום בעיה, הבעיה היא שלא הייתה לה אפשרות לשקול אותה והיא גם רצתה לקחת שתן לבדיקת דלקת וחיכינו במשך שלוש שעות ולא התקבל שתן ונאלצנו ללכת.
היא אמרה שזה בסדר כי החיתול שהורדנו לפני שהיא חיברה לה את השקית היה מלא בפיפי.
יש לנו בדיקה בטיפת חלב ב19 החודש אבל אני רוצה לגשת לשם מוקדם יותר ולבדוק משקל, מדאיג אותי, אמנם יש חלב בכמויות אבל אני מרגישה שהוא לא משביע אותה. מחר הם סגורים ולכן אאלץ לחכות ליום ראשון, עד אז החלטנו לקנות מטרנה ולתת לה כתוספת חוץ מחלב האם.
האם ייתכן כי חלב האם לא מספיק משביע או טוב בשבילה? במידה וכן, מה אני עושה? או שאין ברירה אלא להעביר אותה למטרנה?
ושאלה נוספת בנוגע לחום. בחיסון של גיל חודש, בערב שאחרי החיסון החום שלה גם היה 37.4 אבל אז מדדנו בגלל שהיא כן התנהגה בצורה מחשידה, היא הייתה מאד עצבנית. באותו היום הלכנו לרופאה כי אמרו לנו שלא צריך להיות חום מהחיסון וכל חום שהוא מעל ל37.2 הוא חום. היא נבדקה והרופאה אמרה שהיא בסדר גמור, האם יש סיבה לדאוג שזה חוזר על עצמו פעמיים? אני יודעת שזה לא חום גבוה, אבל זה לא אמור להיות ככה, או שכן?
הרבה תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשינה על הגב
אלכס07/09/2012אנחנו משתדלים מאד להרגיל אותה בחזרה לישון על הגב, תופסים אותה מאד עייפה ומשכיבים אותה, היא ישנה במשך זמן מה אבל יש לה נטייה להזיז את הידיים מתוך שינה ולכן כעבור זמן מה היא מתעוררת בבהלה מרפלקס הנפילה, ניסינו לעטוף אותה ובחרנו את הבד הכי דק אבל גם חם לה והיא גם לא אוהבת את זה. אין משהו שיכול להקל על השיטה?
לא משנה כמה אנחנו מנסים, היא נבהלת והיא בוכה ונכנסת להיסטריה ואז בכלל אי אפשר להרדים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשינה על הגב - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/09/2012אתם עושים את המקסימום.
אתם עושים הכל כמו שצריך, ואפילו יותר ממה שצריך.
אתם צריכים להרפות טיפה מהצורך להיות 100%... כי אתם כבר שם.
ככה זה אצל כל כך הרבה תינוקות, וזה מסתדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)