חיידק לבן בגיל 6 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק לבן בגיל 6 שבועות
    אבי
    06/10/2012

שלום רב
    אתחיל ואקדים ברקע בני בן 6 שבועות.

בני עבר ברית מילה ליפני 3 שבועות הסיבה לדחית הברית אנטיביוטיקה שקיבל ביציאה מבית החולים

כשבועיים לאחר הברית גילינו דימום בחיתול ורצנו לרופא ששלח אותנו בדחיפות למיון
    במיון בדקו את התינוק והכל היה תקין ושוחררנו עם משחה אנטביוטית וסטרטאידים
    המוהל שהוא רופא במיקצועו אמר כי המישחה לא טובה והגיע ליבדוק את הפין ושם עוד נוגד קרישה ווהמשחנוו עם הויטמרפן לעוד שבוע

לאחר כמה ימים הופיעו על איזור העטרת נקודות לבנות שהחלו להיתנפח
    לאחר מאמצים לשכנע את הרופא לקחת תרבית התגלע כי בני חטף חידק מסוג
    סטפילוקוקוס אאורוס
    וכיום מטופל במישחה בקטורבן אנטיביוטית ואנטיביוטיקה לפה ספוביט פורטה

קראתי המון על החידק ואני ממש דואג והמום כיצד הוא חטף אותו
    הטיפול בנגעים לא מחק את הכל ניראה שיש שינוי אך לא חלק
    ולדעתי חזרו הנגעים לגודל הקטן שבהם שמתי לב

שאלתי היא כזאת
    קראתי כאן כמה מיקרים כי החידק חדר לדם ומידם הגברים לא נהיו טובים
    אך אנחנו כהורים יכולים להגן על בינו מחידק ?
    האם חידק זה ישאר כדרך קבע או שיעלם?
    מה קורה עכשיו האם עלי לשים לב לסימנים מיוחדים ואם כן מה הם
    בכדי לרוץ ישר לעזרה ?
    אני ממש לחוץ מהעניין כי עד כה לא פגשתי רופא שיומר לי מה ממש הצפי לריפוי מה קורה הלאה
    אני מחפש רופא ממוחה לנושא כדי שיסביר ויטפל מישהוא שיהיה מוכן לקחת את הטיפול והאחריות
    הילד שלי בן 6 שבועות ואני מרגיש חסר אונים

מבקש אם תוכל להנחות אותנו

אציין כי אימי עובדת עם זקנים וכי היא יודעת שלכמה מהחולים שלה יש את החידק אך היא מקפידה להיתקלח ולשטוף שוב ידיים ליפני שהיא נוגעת בתינוק
    האם יש סיכוי שאימי מסכנת את התינוק

האם יש דרף לשפר את המערכת החיסונית של בני (הוא יונק)

האם יהיה חסין ליחדק בעתיד??
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק לבן בגיל 6 שבועות

הוספת תגובה

• חיידק לבן בגיל 6 שבועות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/10/2012

אבי שלום.
    קודם כל - להרגע, הילד שלך בריא לחלוטין\, מערכת החיסון שלו תקינה... ותואמת את המצופה מתינוק בגילו.
    החיידק סטפילוקוק הוא חיידק נפוץ המופיע הרבה בפצעים חיצוניים עוריים. הטיפול בו בד"כ הוא באנטיביוטיקה חיצונית (משחה).
    הוא עובר... והוא יכול לחזור... יש לנו הרבה חיידקים אשר חיים איתנו בשלום ואין צורך למגר אותם. אחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה הוא נשא לחיידק סטפילוקוק (באף), ואין לו כל משמעות בחיים שלנו.
    גם מערכת העיכול שלנו מלאה בחיידקים, בגוף שלנו יש יותר חיידקים מאשר תאי-גוף אנושיים... אנחנו חיים טוב מאוד עם החיידקים שלנו. וסטפ הוא אחד מהחידקים שחי איתנו.
    הבעיה בחיידק זה כאשר הוא נכנס לדם ( כמו שצינת). אז הילד נראה חולה מאוד, ויש לו חום !!!. אלה הסימנים שצריכים להדאיג.
    אבל מה שאתם מתארים זה פצע חיצוני/עורי, אשר גם ללא נטילת תרבית (- שנראה לי שהיתה מיותרת) מטפלים בו באנטייבוטיקה נגד החיידק הזה, וחברו, הסטרפטוקוק...
    אני חושב שאתם יכולים לשאול את רופא הילדים שלכם על כך ואין צורך בפנייה למומחים גדולים/בירור מערכת חיסון וכד'...
    כל אחד יכול להדביק את הילד שלך... ולא רק הסבתא. אני מצפה שמי שמטפל בחולים ישטוף ידיים עם מים וסבון לפני שהוא חוזר לביתו ולבני משפחתו, ולפני שהוא בודק או מטפל בחולה נוסף, כדי לא להעביר זיהומים.
    יום טוב ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה