מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לא בסדר?אלכס13/10/2012
שלום, בעוד שלושה ימים ימלאו לבתי שלושה חודשים ואנחנו לא יודעים מה קורה.
בחודש האחרון היא התחילה להכניס ידיים לפה ולהוציא הרבה רוק כל הזמן, לפני כמה שבועות היה לה שלשול 3-4 פעמים ביום שעבר למחרת, זה קרה פעמיים בהפרשים של כשבוע, כשהשלשול היה, התלווה אליו גם חום של 37.7, בפעם האחרת לא היה חום. לעתים יש חום 37 בלי סיבה נראית לעין.
בימים האחרונים הילדה מזילה יותר ריר, כל הזמן הידיים בפה, הקקי שינה ריח, היום יצא לה קצת קקי ירוק-רירי, כמו נזלת, היא חסרת שקט בלילות.
התייעצתי עם אחות בטיפת חלב, כי כל התסמינים מצביעים על שיניים, אבל היא אמרה שלא יכול להיות אז הלכתי לרופא, הרופא בדק אותה ואמר שהכל תקין ושלא יכול להיות שיניים בגיל כזה, ושהוא לא רואה חניכיים אדומות ומגורות וזה סימן ודאי שזה לא שיניים.
יש לה גם נקודה לבנה על החניכיים למטה באמצע, הרופא אמר שזה סתם ויעבור.
כשהיו לה השלשולים, החום, כל תסמין אחר הלכנו לרופא, וכל פעם אמרו לנו שהכל בסדר.
אז הפעם כשהיינו אצל הרופא אחרי שהיא לא ישנה טוב שתי לילות, היא אמרה שזה לא יכול להיות שיניים וזאת בטח הבטן, שניתן לה בייביזים ובזה נגמרה השיחה.
האם זה בוודאות לא יכולות להיות שיניים? כל התסמינים מצביעים על שיניים!
והקקי הירוק שהיה לה היום, דמוי נזלת כהה, זה יצא בכמות קטנה, כנראה בנאדים, ואחר כך התחלף לצבע הרגיל אחרי שעתיים, האם זה סימן רע או משהו?
מה לא בסדר? אני מפחדת שמשהו לא בסדר. אפילו עם זה סתם כאבי בטן, הם לא אמורים להיות, או שכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון- אנא התייחסו להודעתי
אלכס15/10/2012יש לי עדכון חשוב, ורציתי לבקש שתתייחסו להודעתי כי אני לגמרי אובדת עצות ומתוסכלת
ביום שישי קרתה היציאה הירוקה רירית שדיברתי עליה בהודעתי הקודמת, ומאז נמרח קצת קקי רגיל בזמן הנאדים, למחרת היא הקיאה ועד היום (שני) היא לא עשתה קקי.
היא עושה פיפי ואוכלת כרגיל, למרות שמאז יום שישי היא ישנה 10 שעות בלילה (לפני כן הייתה ישנה 8 שעות), היום זה עבר את הגבול כי היא ישנה 11 שעות והייתה ממשיכה עם לא הייתי מעירה אותה.
היא גם מאד ישנונית וחלשלושה כמו שהייתה ביום שבת לפני שהקיאה (ביום ראשון, אתמול, היא הייתה בסדר גמור)
היינו אצל רופאה, היא בדקה אותה (אזניים, גרון, לב, ריאות, כל הבדיקות השגרתיות הרגילות) ובפעם האלף אמרה שהכל בסדר ואנחנו סתם מגזימים. היא אמרה לתת לה לישון כמה שהיא רוצה.
אבל משהו לא בסדר! מה לעשות?? אין לנו בקופת חולים רופאת ילדים נוספת! ונסיעה לקופה בעיר אחרת לא הגיונית כשהילדה במצב כזה!
נ.ב- אני יודעת שתינוק יונק יכול לתת יציאה אחת בשבוע אבל היא עושה תמיד יציאה לפחות ביומיים, וכשזה לא יוצא רואים שזה מפריע לה והיא מתאמצת הרבה עד שזה יוצא. אז שבוע נשמע לי ממש לא הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון- אנא התייחסו להודעתי - תגובה
ד''ר אבישי קרן16/10/2012אלכס שלום.
התיאור שלך יכול להתאים למצב נרמלי לחלוטין, ויכול להתאים לרצץ של מחלות ויראלית (של מערכת העיכול, של מערכת הנשימה). יש מצב של שיניים בגיל זה, אם כי זה נדיר.
אני ממליץ על מעקב מסודר אצל רופא קבוע שאת סומכת עליו.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד עדכון חשוב- אנא עזרו לי
אלכס19/10/2012אנחנו במעקב אצל רופא, מאז הקקי הירוק ההוא לפני שבוע (יום שישי שעבר) משהו לא טוב קורה! הרופאה בודקת אותה שוב ושוב וטוענת שהכל בסדר, כמו שאמרתי, בשבת היא הקיאה, בשני היא שלשלה, ומאז היא מאד התאמצה וסבלה כי לא הצליחה לעשות קקי (היא הייתה עושה פעם-פעמיים ביום לפני שכל זה התחיל) עד שהיא ממש סבלה, ושוב חזרנו לרופאה (שאגב נתנה לנו לעשות תרבית צואה ביום שני). קיבלנו מרשם לנרות גליצרין, נתנו לה אתמול חצי נר (כמו שאמרו לנו), לא עזר. היא סבלה כל הערב עד שהצלחנו בקושי רב להרדים אותה על הידיים ומרוב עייפות היא ישנה שמונה שעות ברצף, ואז כל הבוקר היא סבלה עד שנתנו לה את החצי השני. אחרי רבע שעה היא שלשלה עם ריח לא נעים (יצאו גם שאריות של הנר), ואחרי עוד עשרים דקות היא עשתה קקי שמאד דומה לקקי הרגיל שלה בצבע, במרקם ובריח אבל עדיין לא לגמרי, וגם היו שם חתיכות ריריות.
אני חייבת לציין שבכל הזמן הזה, חוץ מאשר שהיא מתאמצת וסובלת כי לא מצליחה, היא התנהגה בצורה נורמלית לחלוטין והייתה מאד שמחה.
התקשרנו לרופאה והיא אמרה שזה בסדר, כנראה חזרנו לשגרה, ובכל זאת להקפיד לעשות תרבית בשבוע הבא.
לקראת הערב היא התחילה לבכות, הפעם בלי להתאמץ, בלי סיבה. בכי של כאב.
היא הפליצה כמה פעמים ויצא לה קצת קקי ירוק.
מה קורה איתה? אני מאד מודאגת! מה זה יכול להיות? מה עושים?! הרופאה כל הזמן אומרת שהכל בסדר אבל היא לא בסדר! מה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בזמן אוכל
אלכס19/10/2012עוד משהו- אני חושבת שזה כן קשור כי זה תופעה שהתחילה להופיע לאחרונה (קצת לפני כל הסיפור עם הקקי), רואה לעתים קרובות, פעם בכמה הנקות (היא יונקת בלבד), שהיא אוכלת, וההרגשה היא שהיא מאד רעבה, אבל אחרי זמן קצר היא מתחילה לבכות, בלי סיבה , מנסה לתפוס את הפטמה שוב, יונקת כמה שניות ושוב בוכה, וזה חוזר על עצמו עד שאני מתייאשת ומרימה אותה לגיהוק.
בבקשה תזרקו רעיונות מה זה יכול להיות, אני במתח לא נורמלי עד שהיא תעשה קקי ונקבל תוצאות של תרבית... עם יש השערות שאוכל לבדוק או איזה דברים שאוכל לנקוט כדי להקל עליה, אני אעשה הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בזמן אוכל - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012אלכס שלום רב.
אני חושב שאת בידיים טובות. נראה שהרופאה שלכם הולכת איתכם יד ביד, מבצעת את הבדיקות הנדרשות ומרגיעה.
אני ממליץ להמשיך מעקב מסודר אצל הרופאה ולעדכן אותה בכל שינוי. במקרה של היעדר שיפור ניתן לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
