מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעימות גיל ארבעה חודשיםיעל13/12/2012
תינוק בריא בן ארבעה וחצי חודשים. מתעורר לאכול המון אז היתחלתי לתת לו קצת דייסה בבוקר ובערב כדי להשלים את האוכל כי הוא ניזון רק מפורמולה.
שבוע אחד נתתי לו דייסת אורז 60מל בבוקר ובערב. והוא באמת הפסיק לקום בליחה. ושבוע אחד קורנפלר. (כמובן שהכל בהמלת הרופא)
אני גרה בחול ואין לי מושג מה הולך פה עם הטעימות. כל החברות שלי שיש להן ילדים כבר התחילו בגיל ארבעה חודשים. העם עלי להתחיל להביא לו ירקות כל שהן בבוקר ובערב? או לא?? (אני מתכוונת לטעימות)??
עוד שאלה אם הדייסה גורמת.לעצירות מה לעשות?
בבקשה תתיחסו לשתי השאלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שרלה אחת בבקשה
יעל13/12/2012הלילה האחרון כלומר הלילה הנוכחי הוא נרדם בשבע. וכל שלוש שעות צורח ובוכה. אני לאט שוללת את כל האפשרויות חום, חם, קר הכללל. מנסה להרגיע להרדים אבל רק אחרי בקבוק נוסף של אוכל הוא נרדם. זה הגיוני??? הוא בן ארבעה וחצי חודשים??
להזכירכם סך הכל יש לי שלוש שאלות זאת שפה והשתיים שלמעלב.
בבקה אל תפנו אותי לרופא אני גרה בחו"ל טמנסה למצוא רופא אחר כי אני חושבת שהוא לא טוב.
תודה. מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה בבקשה
יעל15/12/2012מחכה לתשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אלכס16/12/2012קודם כל יש פה פורום תזונה נהדר ובו את יכולה לקבל תשובה בנושא הטעימות.
טעימות מתחילים מגיל ארבעה חודשים-חצי שנה, תלוי מתי התינוק בשל ויש לכך סימנים כמו יציבות והרמת הראש, התעניינות במאכלים, תפקוד הלשון וכו' שיתארו לך בפורום.
את הטעימות את מתחילה משתי כפיות ביום ובהדרגה עולה לעד ארבעה כפיות. תאדי ותרסקי לילד/ה שלך גזר, תפוחים, קישוא, דלעת וכדומה.
את צריכה לתת את אותו הדבר שלושה ימים ברצף ורצוי בבוקר כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.
בגיל חצי שנה עוברים למרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה השניה
אלכס16/12/2012התינוק מתעורר כל שלוש שעות בבכי? כנראה שהוא רעב, הגיוני. בעיקר עם שללת כל אפשרות אחרת. לא ציינת עם הוא יונק או אוכל תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה השניה - תגובה
ד''ר אבישי קרן19/12/2012שלום רב.
אני מסכים עם תשובותיו של אלכס.
רק אציין שלעיתים ילד בוכה בלילה לא כי הוא רעב, אלא מסיבה אחרת. גם אם שללת את הסיבות האחרות (חום.. קור וכו') עדיין יכול להיות שהוא בוה כי אוכל עולה לו במעלה הושט (רפלוקס). ואז הטיפול איננו ארוחה נוספת, אלא שינוי בסוג האוכל, ולעיתים טיפול תרופתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)